De Ligt prozradil, proč si vybral Juventus místo Barcelony a PSG

De Ligt prozradil, proč si vybral Juventus místo Barcelony a PSG

Svou prezentaci v bílo-černých barvách italského Juventusu má za sebou stoper Matthijs de Ligt, jenž upřednostnil Itálii před nabídkami ze Španělska a Francie. V rozhovorech pro Ajax TV a na tiskové konferenci po představení na Allianz Stadium vysvětloval proč.

Matthijs de Ligt absolvoval dnes na turínském stadionu prezentaci po svém příchodu z Ajaxu, kde ještě stihl jedno poslední interview před odletem na jih. „Miluji způsob, jakým Italové brání a své rozhodnutí jsem učinil právě na tomto základu. Spousta z mých vzorů a bývalých idolů jsou Italové – Baresi, Maldini, Nesta, Cannavaro, Scirea a mohl bych pokračovat.

Bylo to obtížné rozhodnutí. Měl jsem spoustu možností a vždy se musíte podívat na to, která je pro vás nejlepší. Zapojilo se do toho hodně faktorů a bylo důležité vědět, kolik toho odehraji a jak moc mi klub důvěřuje. Proto jsem si vybral Juventus, protože ti mi sdělili, že mě opravdu chtějí,“ popisoval proces rozhodování s odchodem z Nizozemska na jeho konci.

Budou mi chybět všichni z Amsterdamu, ale musel jsem udělal krok kupředu,“ dodával de Ligt, na něhož po úterním pozdním příletu čekala včera zdravotní prohlídka a dnes první tiskovka, už v roli jednoho z Bianconeri. „Byla to otázka pocitu. Cítil jsem větší spojení s Juventusem a to od prvního okamžiku. Nepopírám, že to byl dlouhý proces,“ řekl devatenáctiletý hráč.

Klíčovými faktory byla defenzivní tradice v Itálii a obří touha ze strany Juve mě podepsat. Opravdu se těším na to, až budu pracovat pod Sarrim. On je dalším motivem, proč jsem zde. Dnes jsme se navzájem poznali a slyšel jsem na něj dobré recenze,“ pravil na adresu bývalého kouče Chelsea Maurizia Sarriho, jenž Starou dámu převzal letos v létě.

Řeč pochopitelně padla i na Crisitana Ronalda a jeho roli po finále Ligy národů, kde měl de Ligta vyzvat k přestupu do Turína. „V ten moment jsem se nerozhodl. Měl jsem preference, ale chtěl jsem počkat až do konce. Vidět, jak ke mě Cristiano Ronaldo přišel a řekl ty slova, bylo potěšením, ale neovlivnilo to mé rozhodnutí,“ ujišťoval přítomné.

De Ligt mimo, Todibo na plac

Odmítnutí Barcy v podání de Ligta otevřelo dveře Jeanu-Clairovi Todibovi, který přišel prakticky zdarma (za milion eur, jinak by přišel až v červenci) jako velká neznámá v zimě z Toulouse. Tento devatenáctiletý obránce si zatím zahrál dva zápasy za áčko a to proti Huesce na El Alcorazu, kde se mu vedlo dobře, a se Celtou Vigo, s níž neodehrál dobré utkání.

Jedná se o úchvatného stopera hlavně po fyzické stránce, když měří 189 centimetrů. Zároveň je však chytrý a dobře předpovídá pohyby soupeře, přičemž má ve svém věku stále obří prostor na vývoj. Na trenéry zapůsobil i tím, že si s Ousmanem Dembélém zkrátili o týden dovolenou a začali se připravovat dříve. V áčku by tak měl působit jako čtvrtý střední obránce.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Tak co, nechá na něj Todibo zapomenout? Potenciál by tam zřejmě byl. smiley A jak to bylo s těmi návraty, chtěli se vrátit dřív skutečně ze své vlastní vůle, nebo to měli povinně? O Dembélém jsem někde četla, že právě kvůli tomu zranění dřív přijet musel...

19.07.2019, 15:04

no nevim kolik zapasu videl s tema starikama... jasne internet atd, ale i tak....

19.07.2019, 16:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat