Del Bosque: Neymar není dobrým příkladem pro ostatní, na hřišti podvádí a filmuje

Del Bosque: Neymar není dobrým příkladem pro ostatní, na hřišti podvádí a filmuje

Hodně ostře zkritizoval bývalý kouč španělské reprezentace Vicente Del Bosque v rozhovoru pro Mundo Deportivo křídelníka Paris Saint-Germain, Neymara Júniora. Kromě toho se ale vyjádřil k aktuální pandemii a španělskému fotbalu.


Hodně se nyní hovoří o přestupech a v případě Barcelony o návratu Neymara. Co si o něm myslíte?

On je poměrně složitý klučina a podle mého nepříliš dobrý příklad. Je to skvělý hráč a kdybych měl jmenovat top pětici na světě, určitě by na mém seznamu by, ovšem na hřišti se snaží podvádět a hodně simuluje. A způsob, jakým odešel z Barcelony…

Spousta jeho spoluhráčů jej chce zpátky.

O tom, koho získat a koho ne, by měly rozhodovat kluby. Neměli byste poslouchat fotbalisty, od toho existuje sportovní vedení. Je těžké pro fotbalistu mluvit špatně o někom, kdo byl jeho přítelem. Já si žádný takový případ nevybavuji.

Co si jako trenér myslíte o konfliktu Luise Enriqueho a Roberta Morena?

Neznám detaily a nechci vyjadřovat svůj názor. Toto je choulostivá záležitost a jen si myslím, že Luis Enrique oznámil, že pokud se bude cítit dobře, vrátí se. Pozici opustil kvůli tomu, co se stalo jeho dceři, ale pak chtěl pokračovat v práci, vrátit se do normálního života a to se musí respektovat.

Iker Casillas se chce stát prezidentem RFEF, co si myslíte o tom?

Myslím si, že jsem ho jednou slyšel o tom mluvit. Jakmile hráči ukončí své kariéry, uvažují, jakým směrem jít a spousta z nich zůstane spojená s fotbalem. Stanou se trenéry, sportovními řediteli, lidmi zodpovídajícím za fyzickou přípravu, agenty a další chtějí být rovněž prezidenty. Ángel VIllar se stal prezidentem baskické federace a poté španělské. Já začínal jako mládežnický trenér, pak jsem se setkal s Barconsem z DAMM, s nímž jsem velmi dobrý přítel a Tortu z Barcy, s nímž jsem měl také skvělý vztah. Za mé éry se ale všechno dělalo na základě toho, čeho jste dosáhl jako hráč nebo trenér klubu na amatérské úrovni. Nyní potřebujete mladé, připravené lidi s vysokou úrovni profesionality.

Jaký je váš názor na výměnu názorů mezi Javierem Tebasem a Luisem Rubialesem?

Není to dobré. Nehledám viníky, ale měli by spolu komunikovat. Rovněž by se mělo myslet na to, že moc každého z nich je specifikována v regulích. Netuším, proč je kolem toho tolik kontroverze. Každý by měl vládnout až tam, kde mu to umožní jeho moc.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat