Dembélé by mohl za vynechání zdravotní prohlídky dostat tučnou pokutu

Dembélé by mohl za vynechání zdravotní prohlídky dostat tučnou pokutu

Bez dohry pravděpodobně nezůstane případ z minulé soboty, kdy měl den po zápase absolvovat Ousmane Dembélé zvláštní vyšetření kvůli problémové oblasti, kterou si opět zranil. Pokud tento problém zatajil – jelikož byl oficiálně potvrzen až v pondělí – zadělal si mladý Francouz na trable.

Včera spatřila světlo světa informace, že Ousmane Dembélé může čelit finanční pokutě za možné zatajení zdravotních potíží, které měly odhalit sobotní testy pod záštitou klubu. Hráč ale místo toho strávil volné dny se svou rodinou a pokud věděl o zranění, jedná se o velmi vážné přestupek.

A to nejen v klubové hierarchii. Takový popis totiž má ve svých stanovách jak ligová asociace LFP, tak ta hráčská pod akronymem AFE. S incidenty podobného typu se vypořádává na konci ročníku a níže vám přinášíme konkrétní částky, které může Dembélé zaplatit v rámci pokuty.

Nesplnění příkazů, které zahrnují vážné porušení disciplíny nebo způsobuje vážnou újmu klubu či organizaci, včetně porušení sankce,“ zní konkrétní část 6.5 v pravidlech a za takové nesplnění lze považovat i pokud cestoval do zahraničí a věděl o svém zranění, jenž jej vyřadilo na 5 týdnů.

A takový faktor uškodil klubu. Nyní jej může čekat 11 až 30 dní bez výplaty. V případě toho nejmenšího by přišel o 360 tisíc eur (čistého), u měsíčního distancu pak o rovný milion. I kdyby nebyl Dembélé takto suspendován, může jej čekat zaplacení sumy 215 tisíc eur brutto.

Pokud to bude bráno za závažný přestupek pak by mu bylo strháváno 25 % ze své měsíční mzdy (do prvních 100 tisíc). V hrubém vydělává bývalý hráč Borussie Dortmund zhruba 2 miliony a 10 % z přesnější sumy 1,9 milionů za měsíc dělá pokutu 190 tisíc.

Ta by se přidala k výše popsaným pětadvaceti tisícům. V rámci přestupku střední úrovně by rodák z Vernonu musel zaplatit 150 tisíc eur a za vůbec nejnižší úroveň zhruba polovinu (76 270 €). Web zatím k tomuto nevydal žádné oficiální prohlášení – pouze informaci o zranění.


Zdroje: sport-english.com, fcbarca.com



Diskuze

Demba půjde na zdravotní prohlídku až po konci přestupního termínu.
Logika, ne? smiley

22.08.2019, 14:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat