Dembélé je opět zraněný a Júnior Firpo se stal 10. gólovým střelcem v této sezoně, aneb střípky z Colisea Alfonsa Péreze

Dembélé je opět zraněný a Júnior Firpo se stal 10. gólovým střelcem v této sezoně, aneb střípky z Colisea Alfonsa Péreze

Plný bodový počet z Getafe, který byl pro Barcelonu vůbec první od dubna letošního roku z venkovních hřišť, s sebou přinesl několik zajímavostí a jedno zranění, které aniž by hrál utrpěl Ousmane Dembélé.

Francouz Ousmane Dembélé vypadl na poslední chvíli z lavičky a to kvůli dalším potížím se svalem zvaným hamstring v levé noze. To potvrdil i Ernesto Valverde na pozápasové tiskovce a jeho místo zaujal Carles Pérez. Teprve v úterý se přitom bývalý hráč Borussie Dortmund vrátil po doléčení předchozího zranění. Podle prvotních testů by to měl mít pouze přetížené.

V základní sestavě pak kvůli zdravotním potížím Jordiho Alby opět nechyběl Júnior Firpo, který se ve 41. minutě stal autorem úvodní branky zápasu. Stal se tak desátým střelcem v této sezoně v barcelonském kádru. Nejlepšími střelci jsou Luis Suárez a Antoine Griezmann se třemi brankami. Uruguaycova trefa byla mimo jiné jeho 400. v klubové kariéře.

Arthur Melo a Ansu Fati mají po dvou trefách, zatímco Alba, Pérez, Arturo Vidal, Gerard Piqué, Frenkie de Jong a nyní také Firpo mají po jednom zásahu. Barca má tedy o dva gólové autory více než Granada, Eibar a Real Madrid v rámci LaLigy a o jednoho před Manchesterem City z anglické Premier League a Nice s Angers z francouzské Ligue 1.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat