Dembélé je v Barceloně šťastný, od příchodu Xaviho se nezranil

Dembélé je v Barceloně šťastný, od příchodu Xaviho se nezranil

Změna trenéra francouzskému útočníkovi v každém ohledu prospěla. Velkou zásluhu na tom má i fyzioterapeut Carlos Nogueira, kterého si Xavi přivedl z katarského Al Sadd.

Příchod Xaviho byl pro Dembélého kariéru rozhodující. Pod jiným trenérem by Francouz už v Barceloně možná ani nepůsobil, ale Xavi byl Dembélému oddaný od prvního chvíle. Stal se klíčem pro jeho pokračování a trval na tom, že Dembélé se stane "nejlepším na světě na své pozici", jak prohlásil na své první tiskové konferenci.

Vliv Xaviho a jeho spolupracovníků se však netýká jen sportovní oblasti. Až do příchodu současného trenérského týmu trávil Dembélé více času na marodce než na hřišti, to se však změnilo. Od listopadu 2021, kdy Barcelonu převzal Xavi, se rychlonohý křídelník nezranil. Dembélé byl po posledním zranění několik dní pod dohledem současného lékařského týmu a od té doby se na ošetřovně neobjevil. Několik zápasů vynechal pouze před rokem kvůli covidu, kdy se léčil v domácí karanténě.

Velkou zásluhu na tom mají "kouzelné ruce" Carlose Nogueiry, fyzioterapeuta, který s Xavim přišel z Dauhá. Dembélému se věnuje od prvního dne a Francouze překvapil, když mu oznámil, že jeho svalové potíže pramení z problému s krkem. Sám hráč má však také obrovskou zásluhu, začal totiž hodně pracovat i mimo hřiště, aby se zraněním vyhýbal, což dříve nedělal. Práce na síle je pro prevenci před zraněními klíčová a v barcelonské šatně se na ní momentálně pracuje více než kdy dříve.

Celkově je Dembélé velmi spokojený s trenérským i lékařským týmem Barcelony a můžeme jen doufat, aby se mu zranění i nadále vyhýbala a nebrzdila jej v dalším růstu.

Kromě toho se Dembélé již nebojí ani rozhovorů a nemá problém mluvit plynule španělsky. To vede také k tomu, že se o něj více začínají zajímat i různé značky a oslovují jej ohledně spolupráce.


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Xavi z něho udělal dělo!

19.01.2023, 19:14

Ten (agenti) si vybral klub asi jako felix atletu

19.01.2023, 22:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat