Dembélé se v pondělí podrobí vyšetřením. Kdy uvidí zelenou Luis Suárez?

Dembélé se v pondělí podrobí vyšetřením. Kdy uvidí zelenou Luis Suárez?

Katalánská média se v současné době zaměřili na zdravotní stavy dvou barcelonských marodů a to Ousmana Dembélého a Luise Suáreze. Zatímco první včera chyběl na koronavirových testech v Ciutat Esportiva, druhý jmenovaný nikoliv, ačkoliv ani on nemá lékařské povolení k ostrému návratu do práce.

Francouz Ousmane Dembélé se má v klubovém zázemí hlásit v pondělí a rozhlasová stanice Cadena SER si povšimla, že na středečních vyšetřeních chyběl mezi ostatními proto, že už není registrován na soupisce pro zápasy v LaLize. Jeho místo totiž zabrala náhradní posila v podobě Martina Braithwaita. Bez těchto testů nebude moci křídelník oficiálně pracovat na své rekonvalescenci v již zmíněném středisku.

Druhou fází pondělní návštěvy v Centre Médic FCB bude i zkoumání stavu jeho únorového zranění. Po získání výsledku se dvaadvacetiletému hráči narozenému ve Vernonu představí speciální rozvrh cviků, aby se vrátil do plné kondice. Deník Sport věří, že zpočátku bude trénovat naprosto sám, jelikož bude docházet do Sant Joan Depsí až večer. Barca nechce jeho návrat uspěchat a chce zabezpečit, aby rehabilitace proběhla bez problémů.

I přesto se ale zvažuje jeho odchod na konci sezony, nicméně žádné přímé i nepřímé nabídky zatím na stůl vedení Barcelony nedorazily. Prioritou je pro něj nyní znovu nabrat na síle po vážném poranění svalu zvaného hamstring. Pokud jej konečně úplně doléčí, možná jej bude moci trenér Quique Setién využít na zápasy Ligy mistrů hrané v měsíci srpnu - pokud to samozřejmě dovolí okolnosti.

Podobný osud absolvoval i Luis Suárez, jenž před 117 dny absolvoval operaci kolene a od té doby 4 měsíce laboruje. Všechno jde zatím podle plánu a výše uvedené periodikum z Katalánska už spekuluje nad tím, kdy dostane uruguayský ostrostřelec povolení k hraní. Blaugranas s ním hodně počítají a Setiénův asistent Éder Sarabia jej dokonce označil za „koronavirovou posilu“. Rodák ze Salta navíc hodně práce odvedl doma.

Je tedy možné, že si i díky vynucené pauze zapříčiněné světovou pandemii zahraje více utkání, než bylo původně řečeno. Ve středu se Suárez zastavil v již zmíněném areálu klubu, kde podstoupil testy právě na koronavirus a spekulovalo se i o tom, že si doktoři prohlédli stav kolene. Sport nicméně věří, že útočník bude nadcházející týden trávit ve společnosti kondičního kouče Juanja Braua a vykonávat s ním individuální cvičení.

Po zvýšení zátěže na koleno se postupně začne postupně přidávat ke svým kolegům, což je normálním procesem po takovém typu chirurgického zákroku. Zatímco se ostatní budou pomalu ale jistě připravovat na hru na hřišti, bývalý střelec Ajaxu Amsterdam, Nacionalu či Liverpoolu se bude muset nachystat specifickým způsobem, aby se do tréninkového procesu zařadil o něco později.

Proto mu lékařský personál udělí zelenou ke startu v tomto nebo příštím týdnu. Nejprve si totiž musí ověřit, zdali postižená oblast snese jakékoliv typy trávníku. Ať tak či onak, určitě budou oba vítaným zpestřením jinak mdlé ofenzívy Katalánců, kterou táhne v poslední době pouze Lionel Messi. Na závěr dodejme drobné statistické okénko obou zmiňovaných fotbalistů.

Dembélé stihl v ročníku 2019/2020 odehrát pouze 9 zápasů (5 v LaLize a 4 v Lize mistrů), ve kterých si napříč 492 minutami připsal jediný ligový gól. Luis pak sehrál 23 duelů (17 v lize, 5 v pohárové Evropě a 1 v rámci Supercopy) a 1 756 minut v nich. Celkem byl autorem 14 branek (11 ligových a tří na evropské scéně) a 11 asistencí (7 v lize, 3 v Champions League a jedné v superpoháru).


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Hlavne aby se Dembele u toho vysetreni nezranil😂😂😂

10.05.2020, 14:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat