Den, kdy Barcelona přišla o de Ligta, jehož nová výkupní klauzule bude platit až od roku 2022

Den, kdy Barcelona přišla o de Ligta, jehož nová výkupní klauzule bude platit až od roku 2022

Dnes by měla být na programu prezentace Matthijse de Ligta v Juventusu, čímž bude oficiálně zakončena sága týkající se toho, kam tento mladičký Nizozemec přestoupí. Jednu dobu to vypadalo na opětovné shledání s Frenkiem de Jongem v Barceloně, ovšem ta jej nedokázala přivést a přesvědčit včas.

Matthijs de Ligt včera absolvoval zdravotní prohlídku a pokračuje tak ve finalizaci přesunu z Ajaxu Amsterdam do turínského Juve. To započalo svou agresivní strategii s cílem podepsat jej do svého kádru 16. dubna letošního roku, kdy Starou dámu vyřadil z Ligy mistrů právě Ajax.

Nizozemský stoper se ten večer prezentoval skvělým výkonem, který byl korunován gólem a italský mistr tak začal tlačit na Barcelonu, jež s ní byla prakticky dohodnutá. Nejprve oznámila Frenkieho de Jonga, de Ligtova nejlepšího kamaráda z kabiny na Johan Cruijff Areně.

Všechno se zdálo být hotové. Ajax souhlasil se sumou 75 milionů eur a dobré pocity měl i sám hráč, který měl na stole pětiletou smlouvu. Poslední věc, kterou řešil, byla konkurence na Camp Nou. Uvědomoval si, že přes Gerarda Piquého, Samuela Umtitiho a Clémenta Lengleta to bude mít těžké.

V Barceloně jej vnímali spíše jako posilu do budoucna. Dříve nebo později by byl pilířem obranné řady a de Ligt začal uvažovat. Ostatně něco podobného se stalo i s de Jognem, kterého přesvědčili až prezident Josep Maria Bartomeu a další činovníci FCB při návštěvě Amsterdamu.

Nebýt té, tak dvaadvacetiletý středopolař skončil v PSG, což sám přiznal i na své prezentaci. Také pro de Ligta bylo pravidelné hraní prioritou, ale nakonec se rozhodl pro Juventus a to z čistě ekonomických důvodů. Italové nakonec zdvojnásobili svou nabídku a to hlavně kvůli Paris Saint-Germain.

To přišlo na poslední chvíli se svou lukrativní nabídkou a hráčův agent Mino Raiola si tak mohl určovat podmínky. Jednou z nich byla výkupní klauzule ve výši 150 milionů eur, která však začne platit až za 3 roky. Jedná se o sumu, kterou je pak Barca schopná dát, pokud bude opravdu chtít.

Výkupní klauzule nejsou v Itálii povinné, ale Juventus na to i přesto kývnul a pokud si rodák z Leiderdorpu nezvykne na život v Turíně v letech 2020 a 2021, jakýkoliv zájemce o jeho služby bude muset jednat s vedením. De Ligt si v Itálii přijde i na lepší mzdové podmínky, když si ročně přijde až na 12 milionů eur.

V základu má 7,5 a zbytek je v rámci bonusů. O něco větší prioritu měl v Barceloně de Jong, protože jeho profil byl jakoby na míru ukovaný pro to hrát v Katalánsku. Devatenáctiletý střední obránce tak bude letos Juventusu pomáhat k zisku první Ligy mistrů od sezony 1995/96.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

smiley

18.07.2019, 10:48

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat