NOVINKY PŘED EL CLÁSICEM

NOVINKY PŘED EL CLÁSICEM

Poslední a zároveň ten největší zápas tohoto kalendářního roku je již za dveřmi a není se co divit, že se to informacemi v médiích a na internetu jen hemží. Barcelona vede tabulku La Ligy o 6 bodů před Atléticem Madrid, před Realem Madrid má náskok dokonce jedenáctibodový (Real má ale zápas k dobru). Dalo by se tak říci, že se o nic nejedná, ale který pravý Culé chce prohrát s Merengues? Barcelona tak ladí poslední detaily a na Santiago Bernabéu bude chtít urvat 3 body.

Může to být rekordní třetí výhra v řadě na tomto stadionu v hlavní španělské soutěži. Barca zde minulou sezónu zvítězila 3:2 a rok předtím dokonce 4:0. Pokud by se to podařilo, měla by Barcelona náskok 14 bodů před Realem. "Bylo by to pro Madrid těžké, pokud by tam Barca vyhrála, ale Los Blancos se nikdy nevzdávají. Musíte také počítat s jinými týmy, např. s Atléticem, které je potřeba respektovat," vyjádřil se k sobotnímu zápasu Carles Puyol.

Ronaldo trénuje stále individuálně
Portugalský útočník si přivodil zranění na Mistrovství světa klubů a od návratu do hlavního města Španělska zatím netrénoval naplno s týmem. Nikdo si ovšem nemyslí, že by v sobotu měl chybět v základní sestavě. Na druhé straně se do plného tréninku zapojil Jordi Alba, který z preventivních důvodů vynechal středeční trénink.

Vermaelen nebo Mascherano?
Vypadá to, že zítra čeká Thomase Vermaelena velký test v jeho prvním El Clásicu od doby, co přišel na Camp Nou. Belgický obránce se dostal do základní jedenáctky díky zranění Samuela Umtitiho a odehrál v ní již 4 zápasy v řadě v La Lize, včetně 1 zápasu v Lize mistrů a Copa del Rey. Nutno říci, že v těchto zápasech předvedl celkem dobré výkony. Vermaelen odehrál za Barcu pouze 28 utkání a jak již bylo řečeno, ani jedno proti největšímu rivalovi. Mascherano proti němu odehrál sice 20 utkání , ale je velice nepravděpodobné, že by se měl objevit v základní 11, jelikož je to pouze pár dní, co se vrátil na trávník po zranění.

Valverde nenechává nic náhodě
Barcelonský lodivod si je vědom důležitosti utkání, a tak pozměnil tréninkový plán A mužstva. Ve čtvrtek trénoval tým v 11:00 hod. za zavřenými dveřmi. Dnes byl trénink přesunut také na jedenáctou hodinu, což není obvyklé (obvykle se trénuje později). Vše je z důvodu zítřejšího výkopu ve 13:00 hodin. Zatímco tým cestuje ve většině případů k zápasu v ten daný den, i zde udělal Valverde výjimku. Dnes v 19:00 tým odlétá do Madridu, kde se ubytuje v hotelu Eurostars Madrid Tower, na Paseo de la Castellana, nedaleko Santiago Bernabeu. Zpátky tým cestuje hned po zápase, jak je obvyklé, a na El Prat by letadlo mělo dosednout v 17:40.

Šestidenní dovolená pro hráče
Jakmile se na barcelonském letišti otevřou dveře letadla prvního týmu, začne hráčům vánoční dovolená, která potrvá od 24. 12. do 30. 12. - celkem tedy krátkých 6 dní. Barcelonu čeká hned 3. 1. 2018 zápas CdR proti Celtě Vigo, a tak není času na zbyt. Jihoameričtí hráči dostali dovolenou o něco delší kvůli jejich cestě na Vánoce do rodných zemí. Leo Messi, Luis Suarez a Javier Mascherano se vrátí až 2. ledna nového roku. Zajímavostí ovšem je, že Paulinho nebo Rafinha, u kterých se také předpokládá, že odcestují do Brazílie, se u týmu musí hlásit již 30. 12..


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat