Deník AS zveřejnil jména čtyř barcelonistů s nejlepšími výsledky v kondičních testech

Deník AS zveřejnil jména čtyř barcelonistů s nejlepšími výsledky v kondičních testech

Madridský plátek, jehož název je zmíněn už v nadpisu, se rozhodl zesumarizovat dosavadní tréninky Barcelony a vybral několik hráčů, kteří dosáhli od návratu do tréninkového procesu nejlepších výsledků. Katalánci se dnes mimochodem začínají připravovat v rámci další fáze před návratem ligové soutěže a budou trénovat v malých skupinkách.

Cílem prvních tréninků po delší odmlce - ať už té klasické po konci sezony, tak té letošní netradiční kvůli koronaviru - je nabrat fyzičku, aby byli hráči v co nejlepší formě před intenzivním rozpisem utkání a vyhýbaly se jim zranění. Tuto část už má Barca za sebou a postupně zvedat zátěž v této oblasti. K tomu jim dobře slouží data sbíraná prostřednictvím vest s GPS modulem, který sleduje různé fyzické aspekty.

AS si všiml dobré formy mnoha fotbalistů, kteří dosáhli nejlepších výsledků na začátku těchto příprav. Nejvýše jsou záložníci a krajní obránci. V celkově uběhnuté vzdálenosti vévodí Frenkie de Jong, největší počet metrů ve vysokém tempu pak pokryl Nélson Semedo. Arturo Vidal zase uběhl největší vzdálenost ve vysoké metabolické zátěži a Ivan Rakitič dosáhl největšího zotavení v průběhu neustálého úsilí.

Paradoxně jde tedy o 3 ze čtyř hráčů, kteří mohou v dohledné budoucnosti opustit Camp Nou. Realizační personál je pak potěšen z výsledků týmového tréninku a prakticky všichni dosáhli svého cíle, kterým byla alespoň 50% kondička oproti normálu. Hráči se vraceli připravení na 40 - 45 %, zatímco se počítalo se škálou 30 - 35 %. Jediným problémem je vedle Ousmana Dembélého zraněný Samuel Umtiti.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat