Deportivo Alavés 0:1 FC Barcelona

Deportivo Alavés 0:1 FC Barcelona

I když utkání na Mendizorroze postrádalo atraktivitu, Barceloně se z něj v samotném závěru podařilo vytěžit tři body. Rozhodla akce Jordiho Alby, Ferrana Torrese a Frenkieho de Jonga. 

Zápas byl od začátku v barcelonské režii, avšak scházely gólové šance. Barça dokázala dobře zakombinovat a následně roztáhnout hru do křídel, přesto v pokutovém území nebyla tak nebezpečná, jak by si představovala. Centry samozřejmě měly primárně směřovat na Luuka de Jonga, který se ale kromě 13. minuty do zakončení nedostal.

Ani hlavičky Piquého a Busquetse z rohových kopů či únik Ferrana neslavily úspěch, takže největší šanci poločasu nakonec zaznamenali domácí, když se Pons z brejku ocitl tváří v tvář Ter Stegenovi. Slabá střela však nemohla německého gólmana překonat.

Ve druhé půli Barcelona rozšířila sbírku rohových kopů a v 63. minutě zkoušela štěstí dalším nákopem, tentokrát z přímého kopu. Pedri skvěle našel Luuka de Jonga, bohužel ten trefil míč jen špičkou kopačky a Piquému se dorážka nepovedla.

Podobně jako v předešlém dějství tak najednou mohl skóre otevřít Alavés. Běžela 78. minuta, když si Joselu naskočil na prudký centr a naštěstí pro Katalánce nezvládl balon nasměrovat mezi tři tyče. 

Rozhodnout tak musela až 88. minuta, když Alba pravačkou přehodil obrannou linii obloučkem na Torrese, jenž citlivě sklepnul na Frenkieho de Jonga a ten si sám před bránou poradil s přehledem. Alavés ještě v poslední minutě nastavení dostal příležitost z rohového kopu a Méndez se dokonce dostal do zakončení, ale jeho hlavička bezpečně skončila v Ter Stegenových rukavicích.


Přehled utkání

23. ledna 2022, 21:00 Estadio Mendizorrotza, Vitoria-Gasteiz Nova Sport 3

Deportivo Alavés

0 : 1 Jorge Figueroa Vázquez

FC Barcelona

  87' F. de Jong (A - Ferran)
Sestava

Pacheco - Martín, Laguardia, Lejeune, Javi - Escalante, Pina (88' Moya) - Jason, Pons (72' De la Fuente), Rioja (90' Mendez) - Joselu

Sestava

ter Stegen - Dest, Araújo, Piqué, Alba - F. de Jong, Busquets, Pedri (90' Lenglet) - Ferran, L. de Jong (85' Jutgla), Abde (72' Nico)


Zdroje: sport.es



Diskuze

K zápasu jen - škoda že se nahraje jak nedostat míč do 16 v tom nemáme konkurenci.

23.01.2022, 23:00

Konečně zase výhra, ale na to, že Barca hrála proti předposlednímu týmu, nebyl rozdíl tak výrazný. Zklamal mě hlavně útok, který není tak efektivní a nebezpečný, jak by člověk čekal. Obrana docela fungovala, i když jsem si myslel, že po Nicově faulu bude Alaves kopat penaltu - naštěstí nebyla. Dnes za mě byli nejlepšími hráči Araujo, Dest a Pedri a i Frenkie se snažil a rozhodl zápas - mám ho rád a přeji mu to, po té časté kritice na něj. smiley smiley

23.01.2022, 23:02

Bídný výkon. Velmi bídný. Můžeme nadávat, jak je problém v obraně jak chceme, ale problém je podle mě v ofenzivní stránce hry. Nemáme hru pod kontrolou, soupeř ví, že si může dovolit, nechávat vzadu víc skulin, protože jsme nemohoucí... Stoperskou dvojici Piqué-Araujo hodnotím jako jednu z nejlepších, možná i nejlepší za posledních 5 let. Problém je, že když soupeř celou dobu ví, že může jít do vedení, nebo srovnat, bude hrát s mnohem větším nasazením a snahou dát gól, než když tam Barca (jak to dříve dělala) nasype tři fíky za poločas a je vymalováno. (no dobře letos jsme to udělali jednou s Celtou a jak to dopadlo smiley) Co tím ale chci říct - neustále se zabýváme tím, jak špatnou máme obranu. Podle mě budeme "mít problém s obranou" ve chvíli, kdy každý zápas dáme 2 a více gólů a nebudeme stejně vyhrávat. Ne, když budeme každý zápas s 0 u vstřelených branek do 80. minuty jenom čekat, co se stane v závěru a soupeř si bude vytvářet šance. Ferran ukazuje, že je to přesně ten hráč co i když není vidět, ve finále dokáže udělat něco, co rozhodne zápas. Gól proti Bilbau, asistence dneska... snad v tom bude pokračovat a dostaví se i větší viditelnost v průběhu zápasu.
Celkový dojem ze hry není dobrý, jako kdyby opadlo to nadšení z příchodu Xaviho a vraceli jsme se do zajetých kolejí. Není tam dravost, drive, zase nestřílíme. S každým zápasem to vypadá jako by před námi bylo více práce než při tom minulém.

23.01.2022, 23:03
Haavl Haavl

Ještě bych rád podtrhl jeden klad a to je, že v třetím zápase za sebou jsme dokázali vstřelit gól v závěru, který měnil výsledek (byť dvakrát jsme následně v prodloužení prohráli). Snad to ukazuje, že sílí vůle a víra v to, že zápasy mají být naše a musíme to být my, kdo je bude strhávat na svoji stranu.

23.01.2022, 23:06

Otřesný výkon.Na jeden dobrý zápas připadají čtyři děsné.Náš koktejl staří hráči za zenitem,několik hráčů kteří nikdy neměli oblékat dres Barcy,prázdná pokladna,fůra zranění není pro slabé povahy.Bez peněz to nepůjde,jinak nám Evropa uteče nadobro.

23.01.2022, 23:03

Dneska hrozný. Jediné pozitivum je, že Frenkie nebyl tragicky, ale takový průměrný. Pedri bohužel návrat zatím hodně nic moc. Ale i tak vidím Pedri - Frenkie - Gavi v dalším zápase jako nutnost. Pár zápasů společně a věřím, že to bude fungovat. Útok je bohužel hrůza. Dest se snad chytne, taky potřebuje pár zápasů a levá obrana, tam to chce posílit. Alba už je marnej i dopředu. Fandíme dál.

ps: 442 vpředu s LDJ a Martinem B. - mám masochistické přání to vidět :-D

23.01.2022, 23:08

Naše rohy🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ A dest ten hadam jednu dopredu za 94 min nenahral.

23.01.2022, 23:10

Nezaujatý divák to musel po půl hodině přepnout jinam, žádný útok, bez překvapivé přihrávky, žádná rychlost, a přesto tři body a bod za vysněným čtvrtým místem v tabulce. Bohužel to svědčí o kvalitě španělské ligy obecně. A za necelý měsíc pohár s Neapolí, s tímto výkonem jsem na to zvědavý.

24.01.2022, 00:23

Sice s odřenýma oběma ušima, no povinné 3 body si vezeme. Ale předvedeme-li to samé proti Atletům, shoříme jako papír..
PS: Frenkie mi už vážně dělá starosti. Nedaří se mu a jeho výkony se zřetelně odráží na výkonech celého týmu. Včera nebyl vyloženě špatný, v závěru nám dokonce vystřelil výhru, ale pořád mi od něj chybí něco navíc. Něco, co dřív bylo a teď není..

24.01.2022, 07:55
cechoma MilanBalage

Ono to něco navíc bylo ve většině případů po souhře s Messim. Ti dva si hodně sedli. Nechci ho nijak omlouvat, nehraje dobře. Ale asi se to jinak tuka a rozvíjí myšlenka s Messim, než s Abdem (ač je to obrovský talent) A to, že hraje mimo svůj post je už otřepana, ale pravdivá pohádka. Zkusit ho 3 zápasy na DM a uvidíme. Bus hraje pořád stejně. Pomalý, občas super občas průser. Ale co mi hlavně chybí, tak ani jednou to nevezme a neprotahne to o kus dopředu. A to Frenkie umí parádně. Vlastně je to jeho největší přednost. Převzít balon na vlastní půlce a projít s ním před pokutové území. Bus jen posune míč o pár metrů a dělejte si co chcete.

24.01.2022, 09:53

Nevidel som zápas s Realom v superpohári, ale podľa hodnotení sme hrali dobre. Čakal som, že sa nato nadviaže výkonmi proti Bilbau, resp. včera Alavesu, ale rozhodne k tomu nedošlo. Súhlasím s vyššie uvedeným komentárom, príde mi, že nadšenie zo Xaviho príchodu už vyprcháva a hráči padajú do marastu a šede ako pod Koemanom (výkony sú na nerozoznanie), koniec koncov aj komentátori včera poznamenali, že je to 14 zápas pod Xavim, a že už by malo byť vidieť aspoň rukopis, čo vlastne chce tím hrať, ale nie je to vobec vidieť. Reálne by sa z našich hráčov dvaja dostali do základnej zostavy špičkových tímov, Frenkie (a to nie za výkony aké podáva u nás) a Pedri, možno ešte tak maximálne Araujo. To je smutný fakt toho, kam to BARCA za tie roky dotiahla. Dembele aa odchode z klubu (niežeby to vadilo, ale stratiť ho de facto zadarmo, to je zase fiasko vedenia), Fati zranený zase na dlhú dobu, pričom o jeho kariéru už evidentne panujú obavy, Depay sa ukazuje ako zas premarnený nákup, do toho obrana v zložení, v akom hrala pred 10 rokmi (WTF ???), a my tu fantazírujeme o Haalandovi...Ten sa tu určite pohrnie, ak budeme hrať Európsku ligu...Vidím to pesimisticky, prestavba zaberie viac než len sezónu, ani budúcom roku to na tituly určite nebude.

24.01.2022, 13:27
Messias vikinecek

S Tvým názorem zcela souhlasím, ohledně Xaviho to vidím stejně. Nechci ho nějak vyhazovat nebo tak, to vůbec ne, ale taky mi přišlo, že první zápasy (ač se taky prohrávalo) tak tam šel nějaký ten "rukopis" vidět. Teď nejde vidět skoro nic, poslední dva zápasy hlavně tam hráči běhají jak kdyby nevěděli vůbec co hrát. Jak píšeš, teď to působí jako stejný marast pod Koemanem. smiley

24.01.2022, 15:29
Klokanomet Messias

Mě se zdá, že nás zase psychicky zničila ta prohra s Realem, kde jsme hráli fakt dobře.

24.01.2022, 15:39

De Jong hráč zápasu asi za tu doklepávku do prázdný. Jinak výkon otřesný. Když přišel, měl snad 90% úspěšnost přihrávek. Dobře mátl tělem a uvolňoval se. Teď je to fakt mizerie.

Za mě nejlepší výkon Sergio. Málo kdo vidí tu černou práci kterou ve středu odvádí. smiley

24.01.2022, 21:27
Caltic8 lhotik
Administrátor

87,5 % je při jeho roli fakt mizérie? Ještě v porovnání s Busqutsem (81,5 %) a Pedrim (80 %)...

24.01.2022, 23:53
lhotik Caltic8

Když už jsi hraješ na statistika, tak si načti i všechny ostatní v kterých je Sergio lepší... smiley

25.01.2022, 10:10
cechoma lhotik

Černou práci. To jako, že nevyveze jedinej balon?

On hraje DM jak před 15 lety. Statický, bez pohybu. Jako ok, něco vybojuje, rozehraje (občas na soupeře) ale nevyveze. Potřebujeme na DM někoho, kdo za to vezme a s míčem se posune o x metrů. Jo počkat, my takovýho hráče máme.

25.01.2022, 07:07
lhotik cechoma

Ty bys měl jít trénovat místo Xaviho to vypadá.smiley
On je tam právě ten defensivní štít, který zastavuje útoky a rozehrává zezadu.
A na jeho věk a ačkoliv už občas nemá stabilní výkony je furt TOP.
Jenže hold jak někdo nedává góly a nebo nezachraňuje, tak není v hledáčku.
To samý máš Casemiro. O tom ani nevíš, že je na hřišti, když někoho nezprasí.

Ten co by to měl vyvést a mít nějaký nápad směrem dopředu je De Jong.
Ale ten bohužel formu nechal u Koemana.
Teď neví co má hrát, několikrát nalil do brejku a dělá zprasky.

25.01.2022, 10:17
cechoma lhotik

„Ty bys měl jít trénovat místo Xaviho to vypadá“

S tímhle argumentem jdi do háje. To by nikdo nemohl nic komentovat a s ničím nesouhlasit. Si ten film natoč sám, si to jídlo uvař sám atd atd. Strašnej nesmysl a argumentační faul.

Nesouhlasíme spolu a tím to hasne. Podle mě Bus brzdí celou naši hru a chybuje stejně, jako ostatní. Nevidím jediný důvod, proč na jeho pozici nezkusit Frenkieho, který k nám přišel jako nejtalentovanější a v podstatě hotový DM.

25.01.2022, 11:46

Jinak hodně se tady píše o tom, co Xavi dělá na tréningu, že není vidět žádný pokrok. Když se podíváte na videa z tréningu, tak mi přijde, že teď hodně maká na fyzické stránce. Aby bylo méně zranění a abychom posledních 20 minut neodpadli. Což mimochodem první zápasy pod Xavim tak bylo a teď v posledních zápasech naopak v posledních minutách zápasu dominujeme.

25.01.2022, 11:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat