Deulofeu: Pro hráče je těžké vědomí, že v něm spousta lidí vidí příštího Messiho nebo Iniestu

Deulofeu: Pro hráče je těžké vědomí, že v něm spousta lidí vidí příštího Messiho nebo Iniestu

Odchovanec Barcelony Gerard Deulofeu povyprávěl v interview s televizní stanicí beIN Sports o obtížích, kterým čelí mladý hráč v Barceloně  a také jeho ambici pravidelně hrát.

Když jste mladý fotbalista v Barceloně, dívá se na vás spousta očí. Hodně lidí si myslí, že budete příštím Iniestou nebo příštím Messim, což jsou fotbalové hvězdy. To je obtížné, protože mladíci musí každý den pracovat klidně a bez tlaku. Musí naslouchat a učit se, ovšem někteří lidé hodně mluví a vidí ve vás velký sen, což je obtížné na uvědomění.

Bylo to těžké, protože hrajete velmi dobře v béčku a víte, že před vámi jsou Messi, Neymar nebo Pedro - spousta skvělých fotbalistů. Musíte se rozhodnout, zdali chcete být trpěliví a čekat na svůj okamžik, anebo odejít, abyste více hráli a nabrali zkušenost. Já jsem člověk, který nechce sedět na lavičce. Chci hrát a je mi jedno, jestli v Barceloně, Bayernu nebo Washingtonu.

Chci být na hřišti a šťastný. Můžete být mnohem šťastnější, když hrajete v o něco menším klubu, jako Watford, než když jste náhradníkem v Barceloně. Tam nehraji a nejsem šťasstný, taková je má mentalita. Jsem velmi pyšný na to, že jsem byl vychován v Barceloně, protože jsem se v její akademii naučil hodně, nicméně každý ví, že můj pobyt v prvním týmu nepatřil k nejlepším.

To bylo mým cílem a mě se ho nepovedlo dosáhnout. Jsem rovněž hrdý na to, že jsem cestoval po všech těch klubech a zemích, v nichž jsem působil, jako například Itálie, Španělsko nebo Anglie, kde jsem nabíral zkušenosti. Nyní je mi 26 let a domnívám se, že jsem naprosto odlišný hráč, než když jsem byl mladý. Jsem rovněž velmi šťastný, protože se má kariéra ubírá velmi dobře.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Pravda, tohle podle mě řadu mlaďasů psychicky brzdí a pak vznikají problémy. Každý jsme jiný a nálepkovat takhle ty hráče podle mě není dobře.

15.05.2020, 12:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat