DILEMA ERNESTA VALVERDEHO

DILEMA ERNESTA VALVERDEHO

Nad čím asi po zajištěném ligovém titulu barcelonský trenér může dumat?

Barcelona už svůj domácí úkol splnila. La Ligu má v kapse, čímž stvrdila domácí double, a testem v podobě El Clásica prošla celkem dobře. Mohlo by se tedy zdát, že v posledních třech zápasech už katalánskému velkoklubu velice o nic nejde, když se nad tím však zamyslíme, stále je o co bojovat.

Tak například tu máme Messiho Zlatou kopačku a samozřejmě rekord všech rekordů - zakončit letošní ročník La Ligy bez jediné prohry. Otázkou však zůstává, jak moc teď hráči po veškeré té snaze zvolní a zda už v hlavách pomalu nebudou na Mistrovství světa, které začíná v červnu. A právě tady pro Valverdeho vyvstávají otázky, jak vlastně ukoučovat poslední tři zápasy proti Villarealu, Levante a Realu Sociedad.

Ernesto má na stole tři možnosti: odehrát zápasy s hráči, kteří pravidelně nastupují v základu, aby s větší jistotou dosáhl rekordu. Dále může dát šanci náhradníkům, kteří by mohli zaujmout potenciální zájemce (Barça by se v létě potřebovala zbavit hned několika hráčů, mohli by mezi nimi být Digne, Vidal, Gomes, Denis Suárez či Alcácer...). A nebo může dát šanci raději odchovancům, které během sezóny celkem přehlížel.

Logicky by vzhledem ke svému dosavadnímu stylu vedení mohl rotovat, ale ne nějak masivně. Což znamená nasadit hráče jako Digne, Gomes, Vidal, Denis či Paco, aby se pokusil zvýšit jejich tržní cenu a zároveň zůstal u snahy zajistit si rekord v neporazitelnosti.

Dnes proti Villarealu se vše vyjasní, ale takového Messiho asi těžko uvidíme na střídačce, když je stále ve hře o Zlatou kopačku... A to i přesto, že i on sám určitě cítí, že by před Mistrovstvím světa potřeboval hooodně odpočívat...


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Mina a Dembelé by mali odohrať plnú minutáž. Načo ich kúpili, keď ich nestavajú? Kde sa majú rozohrať?

09.05.2018, 15:11

Mina,Dembele, Coutinho, Vermaelen,Práci,Semedo-Denis ti všichni by teď měli hrát nejvíce jak to jen kde jde...

09.05.2018, 18:29
Meshuggah82 Meshuggah82

Hovno Práci,ale Paco.... Ty automatické opravy mě jednou zabijou 😂

09.05.2018, 18:30

Messi sám ví jak na to je a hlavně, Messi hraje zápasy tak, aby byl vždy 100% fit...a to je součást jeho genia. Messi chodí jako "lajdák" a mezitím a potom dělá věci jako nikdo......

11.05.2018, 01:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat