Dopolední přehled španělských novin (6. 6. 2020)

Dopolední přehled španělských novin (6. 6. 2020)

Sobotní přehled španělského tisku, přesněji pak Munda Deportiva, Sportu, L'Esportiu, AS a Marcy.

Mundo Deportivo vypráví o „tajemstvích z Berlína“ a vzpomíná na finále Ligy mistrů před pěti lety. Leo Messi hrál s bolestmi od první minuty kvůli ostrosti soupeře, ale i přesto jej Juventus nezastavil. Luis Enrique řekl na předzápasovém brífinku, že „nejhorší věcí, která se vám může stát, je hrát za Juve a čelit Barceloně“. V příštích týdnech Barca učiní první kroky ohledně Messiho smlouvy. Abelardo prozradil, že hráči Espanyolu si věří na udržení. Pol Espargaro se možná dostane do stáje Honda v roce 2021 a deník pak popisuje jak bude vypadat izolovaná NBA v Disneylandu.



Prodloužení smlouvy v plném proudu,“ informuje Sport. Bartomeu se má příští týden sejít s otcem Messiho a urychlit jednání, aby se dosáhlo dohody. Argentinec bude v pondělí trénovat a připravený na zápas proti Mallorce. Dvaatřicetiletý fotbalista se zotavuje v posilovně kvůli jemné kontraktuře, která mu ale nebude překážet v tom, aby nastoupil. Nahoře se dočteme, že Bartomeu odmítl nabídku 100 milionů eur za Ansua Fatiho. Barcelona chce umístit Dembélého na trh a agentovi to má oznámit v srpnu. „Disney je nejlepším příkladem barcelonského modelu,“ řekl Dídac Lee v interview pro periodikum a uplynulo 50 let od loupeže století a neudělení penalty sudím Gurucetou.


Také L'Esportiu vzpomíná na páté vítězství v Lize mistrů a poslední velký triumf Barcelony v legendární generaci. Sedm hráčů ze základní sestavy proti Juventusu působí i nadále v týmu, který už poté nebyl tak úspěšný. Messi stále netrénuje, ale klub si stále myslí, že bude moci nastoupit v duelu s Mallorkou. I zde se dočteme o pohárové loupeži v režii rozhodčího Gurucety na Camp Nou. Sportovní ředitel Realu Zaragoza Pep Cargol uznal, že jeho tým bude hrát s co nejvíce mladými hráči jak to bude možné. Pol Espargaro může řídit po boku Marca Márqueze Hondu a Alex Márquez půjde do přidružené stáje. „Jedenáct zápasů za pět týdnů bude totální válka,“ říká kouč Espanyolu, Abelardo.


Sainz se s Ferrari může stát mistrem světa,“ otiskla Marca jednu z citací Mattii Binotta, stájového šéfa. „Carlos tvrdě pracuje, je inteligentní a rychlý. Byli bychom rádi, kdyby v prvním roce soupeřil na nejvyšší úrovni a pomohl nám vyhrát pohár konstruktérů. Závody ukáží, kdo bude týmová jednička.“ Messi cvičí sám kvůli kontrakci a Rakitič vzpomíná na treble Barcelony. „Byl to tým snů.“ Národní sportovní rada vyloučila restart soutěže s účastí diváků a Lillo bude asistentem Pepa Guardioly v Manchesteru City.


Kariéru chci ukončit v Realu,“ řekl pro AS Toni Kroos, který dále pohovořil o karanténě a svých plánech do budoucna. „Z pohledu Němce jsem hodně španělský. Objednal jsem si boxovací pytel a skoro mi odpadly ruce.“ Messi utrpěl svalové zranění, ale Barcelona věří, že bude moci hrát proti Mallorce. Ander Herrera si nepředstavuje Mbappého v Realu Madrid a namítá, že PSG není klubem, který prodává, ale kupuje. Půlka Španělska je krok od nového normálu. Žádný region není ve fázi 1, Madrid s Barcelonou přešli do druhé a 52 % populace už je ve třetí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat