Dopolední přehled španělských novin (9. 6. 2020)

Dopolední přehled španělských novin (9. 6. 2020)

Úterní den zahájíme projetím titulek Munda Deportiva, Sportu, L'Esportiu, AS a Marcy.

Nebylo to lehké,“ vybírá Mundo Deportivo jeden z fragmentů rozhovoru s Ronaldinhem přímo z Paraguaye. Brazilec byl vděčný lidem spojených s Barcelonou za jejich podporu poté, co strávil nějaký čas ve vězení. „Barca se ke mě vždy chovala s náklonností a respektem.“ Deník dále tvrdí, že Quique Setién musí zapracovat na solidní obraně, tlaku, kontrole a zlepšení výsledků ve venkovních zápasech. Leo Messi je připraven utkat se s Mallorkou, jelikož už trénuje se skupinou a nemá žádné svalové potžíe. Hráči Barcelony jsou zpět v práci a Jorge Valdano si myslí, že 5 střídání Blaugranas ublíží. Tenisové hvězdy mají obavy z opatření v průběhu US Open.


Dvojka je zpátky!“ informuje Sport v návaznosti na to, že si Messi a Suárez zahrají po pětiměsíční odmlce. Argentinec a Uruguayec spolu až do pauzy odehráli pouze 14 z možných 27 zápasů v LaLize. Periodikum připodobňuje Suáreze k dítěti, které dostalo nové kopačky, jelikož i on vyhlíží soupeření s velkými ambicemi. Messi pak už trénoval se všemi spoluhráči. Nahoře obálky se dočteme, že rozpis po restartu ligového ročníku zvýhodňuje Real, který prozatím vždy hraje až po Barceloně. „Vyhraji volby a budu prezidentem Barcy,“ cituje jednoho z prezidentských kandidátů, Jordiho Farrého. Luka Jovič má na svědomí další kontroverzi a vystřihl si další ostudu. Real se může poohlížet po jeho hostování. Barcelonští basketbalisté se pak chystají na cestu do Valencie, kde sehrají finálovou fázi španělské ligy.


L'Esportiu píše o tzv. „maratónském sprintu“. Barcelona a Real odehrají 11 zápasů napříč pěti týdny a Blaugranas mají aktuálně dvoubodový náskok. Luis Suárez se vyléčil a na straně Realu zase posiluje optimismus Eden Hazard s Marcem Asensiem. Oba kluby budou bojovat o titul. „Výzvou pro klub je být výdělečný nikoliv další tři měsíce, ale sto let,“ řekl prezident Sabadellu, Claudi Marti. L'Spar Girona prodloužila kontrakt se srbskou basketbalovou hvězdou Sonjou Vlasičovou o rok a dále plátek informuje o velkých chybách a nepřesvědčivém návratu portugalského fotbalu.


Marca mezitím potvrdila, že „gólové objetí bude umožněno“. Fotbalisté neuvidí karty za příliš velký kontakt při oslavě branek a stejně tak nebudou potrestáni za plivání při utkání. Video zůstane za přísných hygienických opatření ve svých místnostech. Na jeden zápas půjde nominovat 23 hráčů a může dojít až k pěti střídáním. Rozhodčí a kapitáni si poté na začátku zápasu nepodají ruce. Deník věří, že Vinicius se musí znovu najít poté, co se vrátil Hazard. Zidane není fanouškem toho, aby hráli oba společně a role Brazilce v základní sestavě je v ohrožení. „Nenechal mě při siestě spát a jeho rozcvička začínala už na hotelu,“ vzpomíná José Luis Hurtado na časy, kdy hrával s Diegem Simeonem. Agentura ESM potvrzuje, že se za tuto sezonu bude předávat Zlatá kopačka, kde aktuálně vede s náskokem Robert Lewandowski. Madridský plátek ještě na závěr píše, že závěr tohoto ročníku bude ideální příležitostí pro Griezmanna, aby si zlepšil statistiky.


AS píše o prodloužení kontraktu pro Ramose do roku 2022, což je pouze o rok více, než má nyní. Jeho budoucnost je totiž v dlouhodobém horizontu spjatá s USA a posléze s trenérskou lavičkou. Laligový rozpis rozdělil týmy na dva tábory a někteří si stěžují na velké rozdíly mezi zápasy v prvních čtyřech kolech. „Llorente půjde do útoku,“ domnívá se další periodikum z hlavního města a údajně má Simeone v plánu tohoto středopolaře úzce spojit s Diegem Costou. „Mbappého cena vystřelila,“ jelikož podle trhu stojí Francouz 259 milionů, což je nejvíce na světě.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat