DVOJCLÁSICO: CO MŮŽEME ČEKAT Z TAKTICKÉHO HLEDISKA?

DVOJCLÁSICO: CO MŮŽEME ČEKAT Z TAKTICKÉHO HLEDISKA?

Radikální změny v sestavě nás asi nečekají, k pár změnám by ale dojít mohlo.

Jakou strategii Ernesto Valverde zvolí pro následující dvě Clásica? Odehrát ve čtyřech dnech dva zápasy proti odvěkému rivalovi je pro trenéra i pro samotné hráče obrovskou výzvou.

Barça odehraje celkem 3 utkání proti Madridu za 24 dní, jedná se navíc o týmy, které se navzájem velmi dobře znají. V podobných zápasech se však často objevují nečekané elementy, jako třeba góly Malcoma a Lucase Vazqueze v prvním zápase Copa del Rey.

Valverde v posledních týdnech dělal změny, takže by týmu neměly docházet síly. Všechno nasvědčuje tomu, že v tom bude pokračovat. V sestavách pro pohárové a ligové utkání by mohlo dojít k nějakým úpravám, nebude jich ale tolik.

Trenér nemá příliš v oblibě masivní rotace, o to méně pak v zápasech proti Madridu. Barcelonu navíc po druhém El Clásicu čeká sedmidenní pauza před zápasem s Rayem Vallecanem.

Faktem je, že příští středu je na programu katalánský Superpohár, žádné hvězdy by do něj však zasáhnout neměly – šanci by mohli dostat Todibo a další.

Důležitějším je pak pohárové Clásico, v lize totiž Barça na úhlavního rivala drží pohodlný náskok 9 bodů.

Výsledek obrázku pro barcelona real madrid

PROSTOR PRO DEMBÉLÉHO

Philippe Coutinho začínal proti Seville v základu, což naznačuje, že by Ousmane Dembélé měl začínat v pohárovém Clásicu. Hřiště na Bernabeu otvírá řadu možností pro hráče jako je Dembélé, který je nejlepší, když může využívat otevřený prostor pro náběhy.

Valverde sice Coutinha brání, ten ale stále nenalézá svou nejlepší formu. Brazilec je pouhým stínem hráče, který měl po svém loňském příchodu okamžitý vliv. No a Messi se Suárezem jsou nedotknutelní.

Výsledek obrázku pro messi suarez

FAKTOR VIDAL

Valverde vytvořil konzistentní jedenáctku s několika variabilními pozicemi, kde o místo bojují dva nebo tři hráči. V záloze jsou stálicemi Busquets a Rakitic, zatímco na třetí pozici se střídá Arturo s Arthurem.

Nyní to vypadá, že kvůli zranění Arthura bude muset začínat Vidal, ten ale není v nejlepší formě. Je také možné, že zde naskočí Sergi Roberto, stejně jako proti Lyonu.

V Seville začínal Vidal, ale nezahrál dobře a byl střídán. Role Carlese Aleni je zatím menší neznámou. Pro Arthura by středa byla na jeho návrat příliš brzy, sobotní zápas by už ale mohl stihnout.

Výsledek obrázku pro busquets rakitic

LENGLET

Proti Seville Lenglet odpočíval a nikdo nepochybuje o tom, že ve středu vedle Piquého naskočí v základu právě on. Francouz má slušnou formu.

Umtiti toho měl na Sanchez Pizjuan dost a byl na hony vzdálen své nejlepší formě, po tak dlouhé pauze se však není čemu divit. Mohl by naskočit i na Bernabeu, ale to se zdá nepravděpodobné.

Přítomnost Viniciues na levém křídle naznačuje, že na pravém beku začne Semedo, alespoň ve středu.

Výsledek obrázku pro semedo vinicius

ZMĚNA SYSTÉMU

Barça proti Seville odehrála skvělý druhý poločas, přešla na rozestavení 4-2-3-1 se dvěma pivoty. Většina hráčů se po této změně zvedla, skvěle zahrál především Rakitic. Navíc Messi měl kolem sebe více hráčů a měl tak více možností na rozdávání pasů.

Nejen, že mu systém umožnil hrát jako „desítka,“ dovolil zároveň Dembélému opanovat prostor na pravém křídle, kde je nejlepší. A vytvořil prostor i pro Coutinha, který hrál SPOLEČNĚ S Dembélém, ne místo něj.

V minulé sezóně Barcelona hrála v rozestavení 4-4-2, v této je to spíše 4-3-3. Mohla by to být nová změna? Před dvojclásicem máme řadu neznámých…

Výsledek obrázku pro barcelona real madrid


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Zítra bych zkusil zariskovat a zkusil najednou Lea, Luise, Dembeleho i Coutse (popřípadě Malcoma), gol musíme dat tak jako tak a myslim, ze tohle Real čekat nebude. Kdyby to nefungovalo, zmenit se to muze vždycky, a kdyz dostaneme gol, nic se dit nebude, protože my jeden dat stejně musíme.
Na vikend bych počkal, jak by zafungovalo toto.
Jinak dozadu určitě Semedo a k Piquemu asi Lenglet.

26.02.2019, 10:38
vitek.plasil vitek.plasil

Samozřejmě je to dost nepravděpodobné, ze by postavil najednou všechny 4, ale hlavně ne prosím zase Busi, Ivan a Vidal.........aspon Alena

26.02.2019, 10:40
Tarja vitek.plasil

Taky bych to prubla s Coutinhem a k Piquému určitě Lenglet, Umtiti se do toho přece jenom ještě musí dostat. Celkově bych tam zítra poslala plnou palbu a v sobotu to trochu protočila, tam si můžeme dovolit i ztratit (což bych samozřejmě nerada). S triem Busquets - Raketa - Vidal se snad dostatečně poučil ze Sevilly. smiley Když už, tak aspoň ten Alena, případně i Roberto...

26.02.2019, 11:04

Vím, že 4-3-3 jde k Barceloně jako třeba fotbal k Brazílii, ale myslím, že máme slušné hráče na 4-2-3-1. Couts může hrát to své, je to jen na 2 defenzivní a více volnosti pro Lea, je to o dost kreativnejsi a utocnejsi, než naše momentální 4-3-3

26.02.2019, 12:40
vitek.plasil Creus

Přesně tak. Druhý poločas na Seville to fungovalo výborně, kéž by to Valverde zkusil někdy od začátku.

26.02.2019, 14:11

Přesně, v tuhle chvíli jsme schopni na 4-2-3-1 zahrát nejlépe. Každopádně tento týden to potřebujeme zase kvalitně protocit, po víkendu si pořádně odpočineme

27.02.2019, 05:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat