Eder Sarabia: Nyní mám možnost se zabývat záležitostmi, na které bych neměl čas, ale jsou stejně důležité

Eder Sarabia: Nyní mám možnost se zabývat záležitostmi, na které bych neměl čas, ale jsou stejně důležité

Jeden z asistentů Quiqueho Setiéna na lavičce Barcelony, Eder Sarabia, napsal pro oficiální web katalánského klubu blog, v němž popsal svůj den v průběhu nařízení izolace v domácím prostředí kvůli šířícímu se koronaviru.

Den s datem 24. března roku 2020 nebyl normální.

Kdyby byl, tak bych vstal v 8 hodin a autem odjel do Ciutat Esportiva. Po příjezdu do areálu bych zamířil do kabiny pro trenéry, převlékl se do tréninkového oděvu a pak si skočil do kantýny na snídani. Tam by mě přivítali Alicia, Julio a Ivan – skvělí lidé, kteří nás obsluhují každý den – a pak bych potkal Quiqueho Setiéna s jeho ovocnou miskou. Pohovořili bychom o tom, co děláme ve svém volném čase (já bych pravděpodobně mluvil o jízdě na kole) a určitě bychom vzpomněli Johana Cruyffa, jelikož v ten den to bylo 4 roky co zemřel. Pak bychom probrali plán na trénink, který začíná v 11:00 a zmínili bychom, že týden završí zápasy reprezentací.

Normálně bychom měli lehkou jednotku, jelikož by neuplynuly dva dny od našeho zápasu s Leganés. V dalších dnech bychom pracovali na zlepšení některých herních aspektů (a to i přes fakt, že bychom přitom nemohli počítat s hráči, kteří by odjeli na srazy národních týmů) a pak by hráči dostali volný víkend.

To se však nestalo. Ten den nebyl normální.

Zdroj: fcbarcelona.com

Vzbudil jsem se později, než obvykle a v nohou jsem cítil trénink, který jsem absolvoval o den dříve v obýváku při videohovoru s mými přáteli. Zapnul jsem hudbu a připravil si snídani. Pak jsem zapnul počítač a sledoval poslední zápasy Barcelony.

Všechno tohle kvůli tomu, že jsme aktuálně v obtížném momentu. Obtížném hlavně pro ty, kteří jsou přímo ovlivněni tímto zakletým virem, kteří přišli o své blízké a kteří čelí této nákaze v první linii. Ty, kteří kvůli němu přišli o práci a obávají se o svou budoucnost. Sympatizuji se všemi těmito lidmi a cením si jejich závazku v těchto časech.

Pro spoustu lidí znamenala tato situace ‘jenom’ to, že museli změnit své plány a zůstat doma, s možností zajít ven vynést odpadky, jít si nakoupit nebo vyvenčit psa. Já zůstal bez své vášně, kterou je cyklistika, a také bez možnosti potkat se svými milovanými. Rovněž si nemohu užívat svou práci a každodenní život, který miluji tak moc a díky němuž jsem šťastný.

Tato situace mě připravila o většinu z toho, co rád dělám a co mě činí šťastným. Ke všemu však přistupuji s humorem a pozitivním přístupem. Nyní mám možnost se vypořádat se záležitostmi, na které bych neměl čas, ale jsou stejně tak důležité.

Před jídlem jsem si zahrál několik partii šachu a také se učil katalánsky prostřednictvím kurzu, do něhož jsem se zapsal. Připravil jsem si chutný salát s těstovinami – jednu z mých specialit – a pak jsem si trochu odpočinul na gauči. Večer jsem se rozhodl podívat na legendární závod Tour de France z roku 1991, ve kterém si Indurain poprvé na sebe navlékl žlutý trikot pro lídra. Pak jsem si naplánoval věci, které budu dělat po tomto období a nakonec se podíval na pár epizod ze seriálu ‘Ty’, který mě poslední dobou velmi chytl.

Zdroj: fcbarcelona.com

Ve 20 hodin jsem zašel na balkon, abych vyjádřil solidaritu se společností a posílil mé pouto a pocit jednoty. Zatleskal jsem všem, kteří se o nás starají a bojují v tomto obtížném okamžiku. Hrají za nás pomyslné finále Ligy mistrů.

Po návratu do obývacího pokoje jsem si nazul sportovní boty a absolvoval další trénink, znovu ‘v přítomnosti’ mých přátel na videochatu. Čas od času jsem si trochu zatančil u hudby.

Večer jsem si dal velice chutnou tortillu s kuřecím prsem a pak zavolal mým rodičům a sestře. Před ulehnutím do postele jsem si vzpomněl na všechno, co jsem ten den udělal, abych mohl napsat tento článek. U toho jsem přemýšlel, stejně jako v předchozích dvanácti dnech, že se takový život nestane naším každodenním.

Je pravdou, že jsem takové ‘normální’ dny neměl už týdny, měsíce a možná i roky. Je to proto, že mám tu čest pracovat zde. Tato obtížná situace nás nutí, že si začínáme všeho vážit. Vidíme, co máme a kým jsme. Učím se být pozitivní, šťastnou a optimistickou osobu a to i v takových okamžicích.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat