Elche CF 0:4 FC Barcelona

Elche CF 0:4 FC Barcelona

Barcelona si po reprezentační pauze připsala velmi pohodlné vítězství, při němž si góly připsalo celé útočné trio.

Xavi Hernández musel se sestavou hodně improvizovat a na kvalitě zápasu to bylo znát. Barcelonská hra postrádala rychlost, kreativitu i přesnost, avšak výkon Elche nebyl v ničem lepší. Barca tak měla jasnou převahu v držení míče a ve 20. minutě dokonce šla do vedení. Po nepříliš povedeném rohovém kopu se dostal k zakončení Lewandowski, jenž se omylem trefil do levé nohy, ovšem díky tomu dostal míč do sítě.

První opravdu vydařené akce přišly až ke konci poločasu. Lewandowski však centr do gólové šance trefil ramenem namísto hlavou a o dvě minuty později podobně velkou příležitost zazdil Koundé.

Druhý poločas byl podobně vlažný jako ten první. Zápas se ale mohl vyvíjet jinak, kdyby se v 53. minutě nezranil Carmona, zrovna když šel sám na bránu. V 56. minutě proto mohla Barcelona pojistit vedení, když se znenadání vydal do volného prostoru Fati a skvělým zakončením zpoza vápna překonal domácího brankáře.

To už bylo takřka rozhodnuto. Elche se sotva dostávalo k zakončení, lacině ztrácelo balony a jeho obránci jako by se báli dostupovat barcelonské útočníky. V 66. minutě se znovu prosadil Lewandowski poté, co pro něj vybojoval míč Gavi, který si opět tak trochu hrál vlastní utkání.

Čtyři minuty nato se prosadil i třetí útočník hostů, Torres. Ten dostal prostor na hranici vápna a technickou přízemní střelou poslal míč přesně k tyči. Tato branka byla zároveň poslední. V 85. minutě mohl korigovat skóre Fidel hlavou, jeho oblouček ale přistál na břevně Ter Stegenovy brány. V nastavení ještě německý gólman předvedl skvělý dvojitý zákrok, kterým udržel další čisté konto.

Podrobné statistiky zápasu si můžete prohlédnout na stránkách našeho partnera Livesport.cz.


Přehled utkání

1. dubna 2023, 21:00 Estadio Manuel Martínez Valero Nova Sport 4

Elche CF

0 : 4 Carlos del Cerro Grande

FC Barcelona

  20' Lewandowski (A - Araújo)
  56' Fati (A - Torres)
  60' Gavi
  66' Lewandowski (A - Gavi)
  70' Torres (A - Lewandowski)
  74' Araújo
Sestava

Badia - Palacios, Bigas, Mascarell, Clerc - Morente (65' Josan), Carmona (54' Guti), Gumbau, Blanco (65' Mercau) - Fidel - Milla (76' Ponce)

Sestava

Ter Stegen - Koundé, Araújo (78' Torre), Alonso, Alba - Gavi (68' Kessié), García, Roberto - Torres, Lewandowski, Fati (84' Garrido)




Diskuze

Ahoj všem! Skvělý výkon, sice to klidně mohlo skončit 4:1, ale je tam shoutout a je to doma! Barca 4ever

01.04.2023, 23:11

Takovej zvláštní zápas. 3241 moc nefungovalo, ale naštěstí nám tam všechno padlo. Třeba Lewa podobné šance minulý zápasy nedával.

Eric by podle mě při 433 mohl být dobrý DM.

Fati pěknej gól, ale první poločas katastrofa. Snad ho to ale nakopne

01.04.2023, 23:14

Výborný výsledok pred Clasicom. Fati konečne gól a ostáva iba dúfať, že mu to psychicky pomôže. Eric na DM solídny výkon, zaujímavý ťah Xaviho. Lewa snáď po čase konečne obul strelecké kopačky a bude pravidelne skórovať. Dobre zregenerovať a v stredu mega dôležitý match, vamos Barca!

01.04.2023, 23:25

Tak se dneska stal "zázrak" - prosadil se celý útok a Lewy dal navíc 2 góly. Ten Ferranův také vypadal hezky. Nejvíc jsem to přál Ansuovi, snad už bude klidnější. Zajímavá byla také alternace Garcíi na postu pivota, slušně ho odehrál. Dobré také bylo, jak Xavi pošetřil opory, hlavně Arauja. V rozhodnutém zápase je vždy dobré nechat si zahrát mladíky, viz Pablo Torre. Ale je to "jenom" Elche - nic proti nim.

02.04.2023, 00:04

Ještě jedna věc za mě. V podstatě jsme hráli se 4 stopery, což začalo hrát City a začíná se to od Pepka přebírat. Akorát že u Pepka stoper v záloze se při bránění stahuje a brání se v řadě 4 stoperu.

Nevím, jestli to chtěl Xavi včera zkoušet stejně a nevyšlo to, nebo jestli měl být Eric čistý DM. To jen tak k zamyšlení

02.04.2023, 09:11
Reekwon
Senior editor

Celkem pohodový výkon řekl bych a vlastně i povinný, protože s posledním týmem tabulky a ještě s historickým bodovým rozdílem by jsme se neměli trápit. Asi netřeba něco kritizovat, každý si odehrál to, co na Elche stačilo, ale netřeba se nechat opít výkony některých hráčů, protože je potřeba to i nadále potvrzovat. Musíme jen doufat, že góly všech tři hráčů jim pomohou do zbytku sezóny. Jsem moc rád za gól Fatiho, nebyl to žádný lepenec, kdy se to k němu náhodně odrazilo před bránou a náhodou dal gól. Pěkná individuální akce od poloviny hřiště se skvělým a přesným zakončením. To samé Torres, skvělá zpracování dlouhého balon, navedení na střelu a gól levačkou. Tohle ti kluci potřebovali. Ale musí v tom pokračovat, ne jako Torres, který doma předvedl skvělý výkon proti Cádizu, div se mu nestavěla socha a pak měsíc a půl nic. Bude sice složité to potvrzovat hned proti Realu Madrid, ale ne nemožné. Minimálně za týden doma proti Gironě by jeden z nich měl předvést zase výkon, který si zaslouží dobrou známku.

02.04.2023, 11:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat