FANKLUB PŘIVÍTAL A PODPOŘIL BARÇU NA SOUBOJI LEGEND

FANKLUB PŘIVÍTAL A PODPOŘIL BARÇU NA SOUBOJI LEGEND

V sobotu se v Brně uskutečnil Souboj legend a na této akci nechyběla ani Barça, ani naše Penya.

Na začátek nutno podotknout, že i když se turnaj jmenoval Souboj legend, těch barcelonských moc nedorazilo a jednalo se spíše o sešlost legend českého fotbalu.

Pořadatelé se sice snažili a nejčastěji byla zmiňována jména Frank de Boer a Javier Saviola, nakonec byl ale největší hvězdou Barçy Andoni Goikoetxea. Toho do Brna doprovodili také Joan Caňadas, Mario Rosas, Jofre Mateu, Javier Delgado, Frédéric Déhu, Sergi Perez a další. Že vám tato jména nic neříkají? Nic si z toho nedělejte, to skoro nikomu. Většina z této sestavy totiž hrála pouze za Barçu B anebo za áčko nastoupili jen v několika málo zápasech. Na druhou stranu se nedalo čekat, že by právě do Brna dorazila nějaká větší jména, a tak můžeme být rádi alespoň za tato, a především pak za Andoni Goikoetxeu, bývalého španělského reprezentanta a hráče, který byl součástí Cruyffova Dream Teamu.

Za Lužánkami jsme se sešli v sestavě já, Gianni, Stréc, Mazzipedro a Martin s bratrancem. Můj příjezd se trošku opozdil, jelikož jsem nejprve autobusem vyrazil na opačnou stranu. Na mou obranu – páteční večer byl hodně náročný a moc jsem toho nenaspal.

Turnaj začal a k vidění byli takoví hráči jako Tomáš Galásek, Marek Jankulovski, Jiří Jarošík, Václav Svěrkoš, Jiří Novotný, Tomáš Ujfaluši a další legendy české kopané.

FC Barcelona začala turnaj vítězně, když o vítězství 3:2 nad Libercem rozhodli Blaugranas doslova v poslední vteřině zápasu.

Další zápas čekal Barçu proti druhému FCB, tedy Baníku Ostrava. Katalánský tým sice znovu vedl 2:0, Andoni Goikoetxea ovšem neproměnil tutovku na 3:0 a místo toho začal velký obrat Baníku, který nakonec vyhrál 3:2.

Poté Barça sestřelila domácí Zbrojovku 4:1 a zajistila si postup do semifinále. V posledním zápase se Spartou tak již o nic nešlo – oba týmy byly jistými semifinalisty. Méně šetřili síly hráči z Prahy a Barcelonu porazili 3:1.

Mezi jednotlivými zápasy si hráči Barçy šli odpočinout do stínu na tribuny, čehož jsme samozřejmě využili. Hráče jsem v České republice přivítal, představil naši Penyu a udělali jsme společnou fotku.

Počasí bylo opravdu extrémní, a tak jsme hasili žízeň Starobrnem. Pak jsme se vydali ještě na autogramiádu hráčů Barçy, abychom to měli komplet. Při čekání si nás jeden starší pán spletl s hráči a tak nás požádal o fotku – my mu samozřejmě jeho přání rádi splnili.

Především podpisu kapitána týmu Goikoetxey si opravdu vážím. Toho jsme odchytli ještě jednou, aby si udělal fotku se všemi přítomnými členy fanklubu, a pak jsme se už chystali na semifinále.

Semifinále se Sigmou Olomouc bohužel dopadlo lépe pro hráče z Hané. Nepomohla ani velká podpora z naší strany. Barça neproměnila velkou šanci a jak to bývá: nedáš – dostaneš. Jediný gól zápasu vstřelil Tomáš Ujfaluši. FC Barcelona tak skončila těsně před branami finále se Sigmou, která celý turnaj vyhrála, když ve finále porazila Spartu vysoko 5:0.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům. Věřím, že příležitost podpořit jakýkoliv tým FC Barcelony bude vždy využita se stejným nadšením jako na tribunách v Brně na Souboji legend.

 

Visca el Barça i visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Pro fanouška Barçy nenápadná, ale nakonec úžasná akce smiley

04.06.2017, 18:51
Migueli
Systémový administrátor

Report z Finále Copy z Madridu během pár dní. Ještě čekám na společné fotky smiley

04.06.2017, 18:52

No, byl jsem tam taky a z plných plic podporoval ve všech třech zápasech skupiny. Po výhře nad Zbrojovkou - během které se Mazzipedro a Martin s bratrancem beze slova někam přesunuli a ztratili se mi - jsem ale musel z důvodu spálenin (přece jen, sedět od 9.00 do 13.30 na přímém slunku není pro každého) odejít a zchladit se. Takže už jsem bohužel neviděl ani semifinále, a ani se neúčastnil focení s Andonim Goikoetxeou. A to mne opravdu mrzí...
Jinak klobouk dolů před Mercedesem a před Zelím - zorganizovaný to bylo perfektně...

04.06.2017, 18:58
Migueli felpod
Systémový administrátor

Netušil jsem, že tam s nimi byl ještě někdo.

Počasí fakt peklo, ale naštěstí byl dopoledne malý stín na tribuně C a pak chvíli odpoledne i na A, takže pohoda.

Organizace super, příště snad i více hvězd Barçy smiley

04.06.2017, 20:17

pockam si na puyho, ale to uz budu mit hulku

04.06.2017, 21:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat