FANKLUB PŘIVÍTAL A PODPOŘIL BARÇU NA SOUBOJI LEGEND

FANKLUB PŘIVÍTAL A PODPOŘIL BARÇU NA SOUBOJI LEGEND

V sobotu se v Brně uskutečnil Souboj legend a na této akci nechyběla ani Barça, ani naše Penya.

Na začátek nutno podotknout, že i když se turnaj jmenoval Souboj legend, těch barcelonských moc nedorazilo a jednalo se spíše o sešlost legend českého fotbalu.

Pořadatelé se sice snažili a nejčastěji byla zmiňována jména Frank de Boer a Javier Saviola, nakonec byl ale největší hvězdou Barçy Andoni Goikoetxea. Toho do Brna doprovodili také Joan Caňadas, Mario Rosas, Jofre Mateu, Javier Delgado, Frédéric Déhu, Sergi Perez a další. Že vám tato jména nic neříkají? Nic si z toho nedělejte, to skoro nikomu. Většina z této sestavy totiž hrála pouze za Barçu B anebo za áčko nastoupili jen v několika málo zápasech. Na druhou stranu se nedalo čekat, že by právě do Brna dorazila nějaká větší jména, a tak můžeme být rádi alespoň za tato, a především pak za Andoni Goikoetxeu, bývalého španělského reprezentanta a hráče, který byl součástí Cruyffova Dream Teamu.

Za Lužánkami jsme se sešli v sestavě já, Gianni, Stréc, Mazzipedro a Martin s bratrancem. Můj příjezd se trošku opozdil, jelikož jsem nejprve autobusem vyrazil na opačnou stranu. Na mou obranu – páteční večer byl hodně náročný a moc jsem toho nenaspal.

Turnaj začal a k vidění byli takoví hráči jako Tomáš Galásek, Marek Jankulovski, Jiří Jarošík, Václav Svěrkoš, Jiří Novotný, Tomáš Ujfaluši a další legendy české kopané.

FC Barcelona začala turnaj vítězně, když o vítězství 3:2 nad Libercem rozhodli Blaugranas doslova v poslední vteřině zápasu.

Další zápas čekal Barçu proti druhému FCB, tedy Baníku Ostrava. Katalánský tým sice znovu vedl 2:0, Andoni Goikoetxea ovšem neproměnil tutovku na 3:0 a místo toho začal velký obrat Baníku, který nakonec vyhrál 3:2.

Poté Barça sestřelila domácí Zbrojovku 4:1 a zajistila si postup do semifinále. V posledním zápase se Spartou tak již o nic nešlo – oba týmy byly jistými semifinalisty. Méně šetřili síly hráči z Prahy a Barcelonu porazili 3:1.

Mezi jednotlivými zápasy si hráči Barçy šli odpočinout do stínu na tribuny, čehož jsme samozřejmě využili. Hráče jsem v České republice přivítal, představil naši Penyu a udělali jsme společnou fotku.

Počasí bylo opravdu extrémní, a tak jsme hasili žízeň Starobrnem. Pak jsme se vydali ještě na autogramiádu hráčů Barçy, abychom to měli komplet. Při čekání si nás jeden starší pán spletl s hráči a tak nás požádal o fotku – my mu samozřejmě jeho přání rádi splnili.

Především podpisu kapitána týmu Goikoetxey si opravdu vážím. Toho jsme odchytli ještě jednou, aby si udělal fotku se všemi přítomnými členy fanklubu, a pak jsme se už chystali na semifinále.

Semifinále se Sigmou Olomouc bohužel dopadlo lépe pro hráče z Hané. Nepomohla ani velká podpora z naší strany. Barça neproměnila velkou šanci a jak to bývá: nedáš – dostaneš. Jediný gól zápasu vstřelil Tomáš Ujfaluši. FC Barcelona tak skončila těsně před branami finále se Sigmou, která celý turnaj vyhrála, když ve finále porazila Spartu vysoko 5:0.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům. Věřím, že příležitost podpořit jakýkoliv tým FC Barcelony bude vždy využita se stejným nadšením jako na tribunách v Brně na Souboji legend.

 

Visca el Barça i visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Pro fanouška Barçy nenápadná, ale nakonec úžasná akce smiley

04.06.2017, 18:51
Migueli
Systémový administrátor

Report z Finále Copy z Madridu během pár dní. Ještě čekám na společné fotky smiley

04.06.2017, 18:52

No, byl jsem tam taky a z plných plic podporoval ve všech třech zápasech skupiny. Po výhře nad Zbrojovkou - během které se Mazzipedro a Martin s bratrancem beze slova někam přesunuli a ztratili se mi - jsem ale musel z důvodu spálenin (přece jen, sedět od 9.00 do 13.30 na přímém slunku není pro každého) odejít a zchladit se. Takže už jsem bohužel neviděl ani semifinále, a ani se neúčastnil focení s Andonim Goikoetxeou. A to mne opravdu mrzí...
Jinak klobouk dolů před Mercedesem a před Zelím - zorganizovaný to bylo perfektně...

04.06.2017, 18:58
Migueli felpod
Systémový administrátor

Netušil jsem, že tam s nimi byl ještě někdo.

Počasí fakt peklo, ale naštěstí byl dopoledne malý stín na tribuně C a pak chvíli odpoledne i na A, takže pohoda.

Organizace super, příště snad i více hvězd Barçy smiley

04.06.2017, 20:17

pockam si na puyho, ale to uz budu mit hulku

04.06.2017, 21:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat