Fati opět přepisoval historické záznamy, stal se nejmladším barcelonistou v evropských soutěžích

Fati opět přepisoval historické záznamy, stal se nejmladším barcelonistou v evropských soutěžích

Ještě před výkopem včerejšího utkání Barcelony s Borussiou Dortmund zaznamenal mladík Ansu Fati další rekord. Tím, že se objevil v základní sestavě, totiž překonal Bojana Krkiče a převzal po něm titul nejmladšího hráče, který si zahrál v pohárové Evropě.

Ansu Fati si včera proti Dortmundu na úvod skupinové části připsal svůj první start v UEFA Champions League a to ve věku 16 let a 351 dní. Tímto počinem se oficiálně stal nejmladším hráčem FC Barcelony pod hlavičkou soutěží pořádaných evropskou konfederací UEFA.

Před ním tento primát držel aktuální hráč Montrealu Impact Bojan Krkič, jemuž v sezoně 2007/08, ve které poprvé nastoupil proti Olympique Lyonu, bylo 17 let a 22 dní. Od Katalánce převzal Fati i rekord v nejnižším věku při vstřelení branky ve španělské nejvyšší soutěži.

Dodejme, že rodák z Guiney-Bissau nastoupil po boku Luise Suáreze a Antoina Griezmanna na pravé straně útoku, ačkoliv pohodlněji se cítil na opačném křídle, kde nastupoval i v lize. V 59. minutě jej pak vystřídal navrátilec ze zranění Lionel Messi.

Fati narozený 31. října roku 2002 má pak šanci na další rekord v Lize mistrů. Pokud se mu v příštích utkáních povede dát gól, stane se nejmladším střelcem v historii turnaje. Tím je zatím Peter Ofori-Quaye, který se za Olympiakos prosadil v roce 1997 když mu bylo 17 let a 195 dní.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat