Fati se zranil a do Madridu místo něj odcestoval Pérez, jenž podepsal novou smlouvu

Fati se zranil a do Madridu místo něj odcestoval Pérez, jenž podepsal novou smlouvu

Na posledním tréninku před utkáním proti Getafe se Barceloně zranila vycházející kometa Ansu Fati a jeho místo na soupisce zabral další mladík Carles Pérez, který dopoledne podepsal nový kontrakt s klubem.

V pátek pak proběhla závěrečná tréninková jednotka v Ciutat Esportiva Joan Gamper, která byla teprve druhou po utkání s Villarrealem, když ve čtvrtek dostalo áčko volno. Středeční cvičení se vedle členů hlavního výběru týkalo také Iňakiho Peňi, Carlese Péreze, Daniho Morera, Ronalda Araúja, Riquiho Puiga a Ansua Fatiho.

Poslední jmenovaný se spolu s Peňou a Pérez zúčastnil i včerejšího trénování a na něm si poranil šlachu v pravém koleni. Sobotní duel v madridském předměstí se jej tak nebude týkat a návrat bude určovat průběh jeho rekonvalescence. Do devatenáctičlenné nominace se tak dostal Pérez, pro něhož to byl už tak nabitý den.

Carles Pérez prodloužil svou smlouvu o 2 roky

Už dopoledne totiž v kancelářích na Camp Nou podepisoval nový kontrakt, jenž jej u Blaugranas udrží do 30. června roku 2022. Jednadvacetiletému křídelníkovi pak zůstala výkupní klauzule ve výši rovných 100 milionů eur. Dodejme, že svůj debut v A-týmu si rodák z Granollers nedaleko Barcelony připsal na Eibaru v minulé sezoně.

Tuto sezonu pak nastoupil v pěti ze šesti dosavadních kol a proti Betisu dal i svou první branku v LaLize. Přítomni podpisu byli vedle hráče prezident Josep Maria Bartomeu, člen rady zodpovědný za mládežnické výběry Silvio Elías, výkonný ředitel Óscar Grau, technický sekretář profesionálních týmů Éric Abidal a jeho asistent Ramon Planes.

Tohle je startovací bod k tomu být v Barceloně co nejdéle to bude možné. Je to den, z něhož neumím popsat své pocity, protože tohle je splněný sen, na kterém jsem pracoval už od mala. Mou výzvou je nyní pomoci týmu a dávat góly. Zároveň chci poznamenat, že je třeba mladým hráčům říkat, aby byli trpěliví,“ prozradil Pérez v interview pro Barca TV.

Vím, že někteří odcházejí, ale jak lze vidět na případu Ansua Fatiho či mém vlastním, klub dává šanci prosadit se v prvním týmu. Mladí hráči by měli myslet na to, že jsou v nejlepším klubu na světě,“ dodával. Uvidíme, zdali se na něj v Coliseu Alfonsa Péreze usměje štěstí, anebo bude tím, který dostane pomyslného Černého Petra a skončí mimo lavičku.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat