FC Barcelona 0:0 Galatasaray

FC Barcelona 0:0 Galatasaray

První osmifinále Evropské ligy Barceloně příliš nevyšlo, Galatasaray se jí na Camp Nou ubránila.

Barcelona od začátku dominovala na míči, ale nebylo jí to příliš platné. A to i navzdory tomu, že prvních zhruba 20 minut bylo herně docela slibných, neboť turecký soupeř se musel výhradně bránit, o což se nejvíce přičinil Traoré svými nájezdy. Nicméně Barcelonu tentokrát zklamávala předfinální fáze.

Když Galatasaray pochopila, že domácí mají problém dostat se do zakončení, začala si více věřit a její útoky se ukázaly být dost nepříjemné. Ve 36. minutě tak přišla největší šance první půle právě z brejku Turků. Aktürkoglovi ale do gólové střely na poslední chvíli skočil García.

O pět minut později dobrou ránu vyslal také Depay na bránu exblaugrana Peni, ten byl ale pozorný. Bezbrankové skóre po úvodním dějství tedy vzhledem k jeho průběhu nemohlo být překvapením.

O přestávce provedl Xavi hned trojici střídání a v 61. minutě využil i čtvrté, takže na trávníku v té době byly posily v podobě Piquého, Busquetse, Dembélého a Aubameyanga. Barca opět zabrala a začala místo marného hledání vyložené šance více střílet.

První pokusy příliš přesné nebyly, ale Galatasaray i ty dostávaly pod tlak. Alba v 62. minutě už minul jenom o pár decimetrů. A v 75. minutě Frenkie de Jong po nůžkách Aubameyanga dokonce trefil brankovou konstrukci. Případný gól by ale zřejmě stejně nebyl uznán kvůli předchozímu faulu.

Galatasaray zase krátce nato málem potrestala Barcelonu z protiútoku, jenže gólovou radost utnul ofsajd. Katalánci proto stále měli šanci vyjít ze zápasu vítězně a taky se o to snažili - závěr už se odehrával prakticky jenom na polovině hostů. Bohužel šance na rozdílovou branku už nepřišla.


Přehled utkání

10. března 2022, 21:00 Camp Nou, Barcelona RTVS Šport

FC Barcelona

0 : 0 Benoît Bastien [FR]

Galatasaray SK

  30' Kutlu
Depay 35'  
  77' Antalyali
Alba 89'  
Sestava

ter Stegen - Dest, Araújo (46' Piqué), García, Alba - Nico (46' Busquets), F. de Jong, Pedri - Traoré (80' L. de Jong), Torres (46' Dembélé), Depay (61' Aubameyang)

Sestava

Peña - Boey, Marcão, Nelsson, van Aanholt - Antalyali, Kutlu - Babel (68' Kilinc), Fegohouli (79' Cicaldau), Akturkoglu - Mohamed (68' Gomis)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Ukázalo se pár věcí, City nás ojebalo o 55M, Busquets je pořád nepostradatelný, Frenkie je úplně mimo.
Ale máme golmana do budoucna, jsem neskutečně rád za Iňakiho.

Odvety se nebojím, chlapci z Turecka budou muset hrát a my budeme trestat, ale je to škoda že se to nerozhodlo už dnes.

10.03.2022, 23:04
Nogares DaweLUL

Wow. Tak to jsem teda koukal asi na jiný zápas. Především se (opět) ukázalo, že Ousmane je skvělý do prostoru a když není pod tlakem, ale jakmile má odpovědnost strhnout na sebe tak dělá kiksy. Frenkie je naopak úplně skvělej. Doma budou muset turci hrát otevřenější fotbal, diváci je budou hnát, tak předpokládám, že bude na co koukat.

11.03.2022, 08:09
pyspetr Nogares

bylo to 0:0, proč by museli. fanoušci se spokojí s postupem na pecky klidně

11.03.2022, 08:20
MarcoFCB DaweLUL

😀😀 ….na tebe nemá cenu ani reagovat, jdi sledovat PSG

11.03.2022, 09:07
smazáno MarcoFCB

Real hral lepsie, mali nasadenie. PSG ci Barca to hrali ako primadony mysliace si, ze cenovka im to vyhra.

11.03.2022, 09:51

Barca se snažila, ale gól dneska bohužel nedala. Chyběla větší urgence a Galatasaray taky dobře bránilo. Postoupit dále nebude tak jednoduché, jak si asi fanoušci představují, Barca potřebuje zlepšit finální fázi a přesnost v zakončení.

10.03.2022, 23:05

Neviem či to nazvať deň blbec, alebo sme jednoducho nedokázali nájsť cestu cez betón. Nedokážem odhadnúť aké to bude v Istanbule. Zabudnime na tento zápas a poďme ďalej.

10.03.2022, 23:06

Vyhněme se přehnané kritice po tomhle zápase. Barca dneska chtěla, ale útočit do deseti hráčů bylo těžké i pro ty největší kalibry typu "Xavi-Iniesta-Messi" či "Messi-Suárez-Neymar".... ve chvíli, kdy nemáme jasně stanovené úročné trio a hrajeme v podstatě s tím, co se nám podařilo slepit a naběhne na nás soupeř, co nemá jinou ambici než nás ubránit, bude to prostě ještě nějakou dobu těžké. To bude vyžadovat mnohem více než pár měsíců práce pod Xavim. Doma ale Turek takhle snad hrát nebude a jakmile se naskytne trocha prostoru, musíme udeřit. Dneska zklamání Nico, po nějaké době v základu, ale je vidět, že ta pozice, kdy v podstatě nahrazoval Gaviho, mu tolik nesedí. Adama musí zapracovat na využívání volného prostoru co si vytvoří, vždy se skvěle uvolnil, ale pak míč odevzdal. Jeho centry bývají někdy nebezpečné, ale dnes to moc nebylo. Často taky míč prostě pošle do prvního obránce, nebo se bojí sám vystřelit. Ferránovi bych to dnes na hlavu fakt neházel. Jak už jsem zmínil, Galatasaray prostě hrál na to, že nás ubrání a to tam mohl být kdo chtěl, když jsme nebyli ve velkém počtu ve vápně, tak ho prostě měli pokrytého i když v těch zápasech před tím byl právě výběr místa jeho největší předností. Obecně jsme v poslední době doma horší než venku (otočka o 180 stupňů proti poslední dekádě), snad se to potvrdí i v Istanbulu. Ideál by byl gól ze startu kvůli kterému by museli hru trochu otevřít a pak už jen přitápět pod kotlem, ale tak snadné to asi nebude. Postup by nám ale i takna 90 % uniknout neměl.

11.03.2022, 00:23

Na můj vkus to bylo pomalé a bez nápadu, minimálně v prvním poločase. Po pauze a střídání se to konečně trochu oživilo a vypadalo to nadějně. Jen škoda, že tam aspoň ten jeden gól nepadl. Každopádně klobouk dolů před Adamou Traorém, na jeho hru se dnes koukalo velmi dobře 👍

11.03.2022, 00:30

No hra pěkná, jen ty góly. Začínám si myslet, že Halland je naše povinnost..to bude peněz

11.03.2022, 08:47

Xavimu uplne prepina? Luuka tam just neda, radsej Aubu, ktory minuly zapas bol nulovy, a ked uz tam da Luuka, tak miesto Adamu, najlepsieho centrovaca. Normalne lvl genius. Barca ma asi uroven tureckej 2. ligy. Arauja dal naco dole? Vsak Pique minuly zapas daval este horsie dlhe lopty. Mozu byt radi za 10 cm, ze nebol gol. No proste vysmech.

11.03.2022, 09:54

Já bych to tak černě neviděl. 90 minut jsem hráli proti totálnímu betonu a bohužel momentálně nemáme takovou individuální kvalitu, aby se to dalo uhrát. U nich doma to musejí trochu otevřít a věřím, že vyhrajeme.

Každopádně pokud je tohle obraz hry, kterou chce Xavi praktikovat i nadále, tak skutečně Halland a nebo někdo jemu podobný je nutnost. V podstatě všechny centry a rohy (a že obojího bylo) jsou k ničemu.

11.03.2022, 12:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat