FC Barcelona 0:0 Rayo Vallecano

FC Barcelona 0:0 Rayo Vallecano

První ligové kolo přineslo pro Barcelonu také první zklamání. Balon sice třikrát skončil v síti, dvakrát z toho v té hostující, jenže pokaždé z ofsajdu. Na Camp Nou se tak zrodil bezbrankový výsledek a k tomu si kapitán Sergio Busquets odnesl červenou kartu.

Barcelona nastoupila v očekávané sestavě, tedy s Araújem na pravém kraji obrany, zálohou s mladíky Gavim a Pedrim a atraktivním útokem ve složení Dembélé-Lewandowski-Raphinha. Ovšem atraktivita zůstala spíše na papíře. I když domácí měli jasnou převahu na míči a znovu bylo vidět, že si křídla Dembélé s Rapinhou rozumí, zaplněný Camp Nou pochopitelně čekal za poločas více než dvě střely na bránu a jedinou větší šanci.

Nicméně s lepší koncovkou bývali nemuseli Katalánci na úvodní gól sezony čekat dlouho. Už ve 12. minutě se Raphinha uvolnil po skvělém pasu od Dembélého, bohužel střela mu nesedla. O 8 minut později měl ještě lepší pozici díky zpětné nahrávce opět od Dembelého, z hranice vápna však přestřelil. Ani Dembélému se střelecky nedařilo, byť do zápasu vlétl s velkou vervou a zasekávačka ve 35. minutě už vypadala velmi nadějně. Naopak Lewandowski se dostával do hry málo a spíše na sebe navazoval obránce. Asi nejlepší střela přišla ve 36. minutě z kopačky Pedriho, ani ta se ale nevešla mezi tři tyče.

Nakonec ještě byla Barca ráda, že šla na přestávku za nerozhodného stavu, protože Álvaro García pláchl po levé straně, obehrál Araúja a gólovku musel výtečným zákrokem hasit Ter Stegen.

Zkraje druhé půle bylo Rayo rovněž blízko překvapení, když Camello proběhl malým vápnem přes tři obránce i brankáře, ale cestu do sítě nenašel. Hra se tak odvíjela v podobném duchu jako v prvním dějství a bylo na Barce, aby začala stupňovat tlak. A také se tak stalo - i za pomoci střídajícího De Jonga, Roberta, Fatiho, Kessiého a později i Aubameyanga. Za druhý poločas přibylo 13 střel, z toho 4 na bránu.

Jenže Rayo se drželo - všechny pokusy byly buďto zablokované, nebo nepřesné. Lewandowski byl nucen hrát povětšinou zády k bráně a až v 84. minutě se prodral ke gólové příležitosti po dorážce střely Aubameaynga, bohužel také on minul. Ani 8minutové nastavení Barceloně nepomohlo, neboť Busquets zasáhl do krku Falcaa a vysloužil si druhou žlutou kartu. V závěru se proto o branku pokoušelo spíše Rayo, ale bezgólový stav setrval.


Přehled utkání

LaLiga - 1. kolo 13. srpna 2022, 21:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

0 : 0 Alejandro José Hernández Hernández

Rayo Vallecano

Dembélé 14'  
  45' Trejo
  45+5' Catena
  54' Lejuene
  69' Falcao
Busquets 74'  
  86' Ciss
  89' Dimitrevski
Busquets (2. ŽK) 90+2'  
Sestava

ter Stegen - Araújo, Christensen (60' Roberto), E. García, Alba (82' Aubameyang) - Gavi (60' F. de Jong), Busquets, Pedri (72' Kessié) - Dembélé, Lewandowski, Raphinha (60' Fati)

Sestava

Dimitrievski - Balliu, Lejuene, Catena, F. García - U. López (62' Valentín), Ciss - Palazón (79' Sánchez), Trejo (84' Pozo), A. García - Camello (62' Falcao)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Jedním slovem - nuda. Hrát 433 prostě nemůžeme. Pokud se zabije Araujo vpravo stejně jako Mingueza, tak fakt gratulace. Alba úplně nic. Bus a jeho pomalost a předvídatelnost úplně bolí. Uf změnu jsem si teda představoval jinak

13.08.2022, 23:18
Caltic8 cechoma
Administrátor

Mně to teda špatné nepřišlo, zvlášť druhý poločas. Já teda to zklamání chápu, taky jsem čekal výhru, ale rozhodně ne nějaký přejezd. Je potřeba si uvědomit, že kádr je pořád hodně nedořešený a z toho pramenila i základní sestava. Ta sama o sobě není sehraná, což bylo vidět na timingu. A hlavně, konec minulé sezóny byl prostě neúspěch, takže teď jsme zase na začátku.

13.08.2022, 23:49
cechoma Caltic8

Já si prostě po celé přípravě představoval, že se přijde s něčím novým. Ale ne, opět statická 433/, kdy hráči stojí na svém místě jak namalovami a všichni čekají až teda Bus po hodině někomu prihraje. Naprosto totožný obraz jako v minulé sezoně. Ale asi jsem byl naivní, když jsem čekal zásadní změnu.

14.08.2022, 00:03

Hooodně neproměněných šancí a chyb ve středu hřiště busquets měl střidat nechápu proč ho tam nechával... jinak dobrý začátek jsme si určitě představovali jinak ale je začatek sezony tak snad už takhle zbytečně body neztratíme.

13.08.2022, 23:27

Barca tlačila, hrála dobře, ale týmy typu Rayo není jednoduché porážet. Byl jsem zvědavý na nové posily, ale třeba od Levy jsem čekal víc. Tým bude pořebovat víc zápasů, než se vytvoří vazby na hřišti. Škoda zbytečného vyloučení Busiho, ale stane se. Jsem zvědavý na další průběh sezóny.

13.08.2022, 23:35

No, chce to buď přejít na systém bez klasických beků, nebo pořádné, 2 koupit. Alba/Balde/Alonso?! - Dest/Araujo/Robero... Jako 6 hráčů, ale všichni na úroveň naší zálohy ani útoku rozhodně nemají. Alba potřebuje konkurenci jako sůl a napravo nemáme nejspíš nikoho. Tottenham chce prodat Reguliona, tak třeba jeho?! A napravo.. ufff... Bellerin? Ale jako ten byl hroznej v Betisu, nebo kdo to hostoval. Možná Baku z Wolfsburgu. Ale to jentak střílím díky transfermarktu..

14.08.2022, 00:07

Za prvé, SORRY za to, čo som predviedol v chatu, zas to boli emócie a z toho plynula tá moja ofenzíva, nechcem sa viac takto prezentovať. Za druhé, stojím si ale za tým, že je príliš skoro na nejaké závery. Ja vás chápem, že Xavi mal celú prípravu a že s tímami ako Rayo musíme brať 3 body, ale fakt je skoro na súdy, to si musíme uvedomiť. Po ďalšie, ak sme si mysleli, že ak sme kúpili Lewu, Raphinhu a ďalších, a že to hneď bude padať, tak omyl. Je prirodzené, že sa tím musí zladiť. Skúsme viac fandiť a viac pozitívne myslieť. Ja chápem, že už konečne čakáme na sezónu, kedy budeme valcovať súperov, ale dobre vidíme, že Xavi a celé vedenie robia dobrú prácu, že sa konečne robia dobré nákupy a že sa zbavujeme zbytočných hráčov, tak skúsme viac veriť a menej veci negovať.

14.08.2022, 00:33
cechoma La Pulga

I když se v chatu nebo tady pošleme do háje, pořád jsme tady, protože fandíme Barce. Jen spolu nemusíme souhlasit.

Ale upřímně, pořád jsem zklamanej. Ne z toho, že Lewa nedal 5 gólů, nebo že Christensen několikrát přihrál soupeři. Tito hráči potřebují čas to je jasný. Ale neviděl jsem jedinou změnu v taktice oproti minulé sezoně. A to byl náš hlavní problém. Čitelnost a strašná statičnost. Strašně málo přihrávek do pohybu. Jako by od posledního zápasu uběhl týden.

14.08.2022, 10:43
Messias cechoma

Hmm, mnohdy mě svými komenty v chatu nasereš smileyale v tomhle pohledu s Tebou 100% souhlasím smiley

14.08.2022, 11:10
cechoma Messias

smileysmiley

14.08.2022, 12:40

Tohle neee!Hnus spiel

14.08.2022, 00:53

"Nicméně s lepší koncovkou nemuseli Katalánci na úvodní gól sezony dlouho." smileysmiley

14.08.2022, 01:31

Letos to Xavi nebude mít vůbec lehký. Se vším co klub prodal, aby mohl přivést a zaregistrovat hráče nebude velká trpělivost a pár takových remíz a tlak se hodně zvedne, což nepomůže nikomu. Ono určitě hodně zápasů uhrajeme individuální kvalitou, ale já jsem hodně zvědavej jestli přijde i něco navíc.

14.08.2022, 08:46

150 mio a vysledek prazadny

14.08.2022, 10:03
blaugrana Cvirik

aneb hodnotim po jednom zapase

14.08.2022, 14:56

,,,no na úvod som sklamaný,,,posily,, nič moc,,Busy,,na lavičku a zabudli ste na FDJ,,to je hráč ktorý musí byť v základe,,⚽⚽⚽

14.08.2022, 10:16

Ještě si dovolím jednu poznámku, za kterou budou zase palce dolů.

Moc se mi nelíbil Gavi. Jeho hlavní předností byla hra na hraně. Přijde mi, že po příchodu Xaviho dostal instrukce, ať tak nahraje a je najedou poloviční.

14.08.2022, 10:47
Caltic8 cechoma
Administrátor

Tak tohle jsou přesně zápasy, kdy je vidět, že Gavi nemůže hrát základ ve 40 zápasech, když jsme si položili za cíl velkou trofej. Mně prostě přijde, že bez De Jonga budeme mít tu sestavu dost nevyváženou a Xavi bude muset vymýšlet blbosti jako včera.

Ale to byla právě moje největší obava před tímhle zápasem, když jsem viděl, v jakém stavu máme kádr. V útoku je přetlak, takže Abde, Brait, Depay/Auba/Torres jsou úplně zbyteční. V obraně je přetlak, ale vlastně jenom kvůli těm šesti stoperům, přičemž pak stejně hraje García a s RB bude evidentně stejný problém jako posledních X let a na LB musíme spoléhat na Albu, jinak nemáme šanci.

Zato v záloze bude po odchodu De Jonga největší kvalita Pedri, což je pořád kluk, na němž samotném to postavit nelze. Gavi jeho kvalit nedosahuje a Busquets je Busquets. Kessié může být do rotace skvělý, nicméně základní stavební kámen zatím taky těžko. A setrvání Pjaniče je naprostý výsměch - chápu, že možná bude nezbytné, ale akorát to odráží, jak je celá ta situace s obměnou kádru trapná.

14.08.2022, 12:09

Mne sa až na pár jednotlivcov hra ako taká páčila. Skúšali všetko, od striel z diaľky po strely priamo z rohu. Je vidieť, že si to musí nájsť svoju hernú tvár. Čo ma však udivuje je, že Xavi z mužstva vypoklonkuje Desta, čomu by som rozumel , ak by hral klasicke 343 a miesto Albu by hral povedzme Frenkie či aspoň Kessie. Avšak nerozumiem , prečo zabije Arauja v pravo a ako záložníka nechá Albu ktorý však s loptou na kopačke je absolútne trápny a v podstate v zápase, kedy nemá kam nabiehať hráme automaticky o jedného menej. A Araujo je tak miesto štandardného stopéra prilepený k čiare , čo mu ale absolútne nesedí aj keď tam dokáže zahrať obstojne. Včera bol Alba najslabší hráč a neverím, že budú zápasy , kedy sa to nebude opakovať.

14.08.2022, 10:59
cechoma Andreas

Přesně. Musíme hrát na 3 stopery. A jesti to bude 343, 3133, 352 atd je asi jedno. Stopery máme kvalitní a máme jich hodně. Kraje obrany naprostá katastrofa. Navíc si umím představit, že se to posune nahoru a v podstatě pozic buse v rozehrávce může převzít střední stoper. Takový Garcia sice brání jenom rukama, ale rozehrávku má super

14.08.2022, 12:48

Včera za mě nejhorším hráčem Busquets, potom kraje obrany, Alba nebyl nějaký velký přínos směrem dopředu ani dozadu a to je prostě problém... obzvlášť když na druhé straně máme na kraji obrany stopera a tím pádem prostě nemá kdo doplňovat křídla. Celkově je vidět, že ještě potřebujeme zapracovat na souhře a hlavně se naučit hledat Lewu rovnou. Ne zaseknout každý náběh na křídle před vápnem, dvě vteřiny stát a pak teprve posílat do plné obrany centr. Hodně se mi líbí, jak se Pedri posunul dopředu a dělá mnohem více náběhů než dřív. Skvěle to Lewandowského doplňuje a do budoucna to může být velká zbraň. Ze střídajících skvělý De Jong a dobrý výkon předvedl taky Fati, škoda té průnikovky, kterou se Lewovi nepodařilo zpracovat. Celkově výkon nebyl optimální, ale nebyla to tragédie... věřím, že s tím, jak se útok bude sehrávat, budou si lépe rozumět a budou vznikat lepší šance, což povede i k lepší produktivitě. Tedy až na Dembelého, ten si může vytvořit co chce a pořád, zdá se, promění max 10% tutovek smileyKaždopádně věřím, že s týmy, co budou proti nám mít odvahu hrát fotbal si ve většině poradíme a nejtěžší pro nás budou tyhle zápasy, kde soupeř bude 90 minut bránit a spoléhat na dva, tři protiútoky za zápas. Problém je, že to bude dělat velká část týmů při nejmenším v lize, protože si s tím zatím neumíme poradit.

14.08.2022, 18:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat