FC BARCELONA 3:2 REAL SOCIEDAD

FC BARCELONA 3:2 REAL SOCIEDAD

Statečný Real Sociedad na Camp Nou sahal po bodu, domácí si ale výhru pohlídali. Jejím strůjcem byl skvělý Lionel Messi. 

Úvod zápasu byl aktivní z obou stran, a tak byly během první čtvrthodiny k vidění dvě velké šance v obou šestnáckách. Obranu Sociedadu díky nahrávkám Messiho větral Alcácer, zatímco domácí fanoušky vystrašili Berchiche a po něm Oyarzabal, který naštěstí pro Barcelonu poslal svou gólovku přesně do Ter Stegena.

Příležitosti Basků rozhodně nepřišly náhodou – Eusebio jasně ukázal, že na Camp Nou nepřijel se svým týmem bránit v 10 mužích, takže se navzdory dešti hrál pohledný zápas. V 17. minutě navíc Messi otevřel skóre, když po vybojování míče Alcácerem a nahrávce od Suáreze napřáhl k prudké přízemní střele, proti které gólman Rulli neměl šanci. 

Alcácer zanedlouho mohl náskok navýšit, jenže z voleje trefil míč špatně. Ovšem i když v následujících minutách měli ze hry hosté, ve 37. minutě přece jen vedla Barça 2:0. To se do zakončení prodral Suárez a Messi měl z dorážky hodně lehkou práci.

A poločas ještě rozhodně nekončil. Barcelonská obrana ve 42. minutě opět připomněla grotesku, načež si Umtiti střelu Martíneze symbolicky srazil do vlastní sítě. Za dvě minuty Messi znovu vybídl k zakončení Alcácera, jenž konečně našel cestu za Rulliho záda a blaugranas tak získali zpět dvougólové vedení. Nicméně poslední slovo poločasu měl Sociedad, když se po chybě Umtitiho dostal k míči Willian José a Prieto jeho pas učebnicově zakončil z první. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:2.

Ve druhém dějství se Sociedadu docela dařilo Barcelonu zatlačit, což podporovaly laciné defenzivní chyby. Martínez neproměnil slibnou příležitost z rohového kopu poté, co přehlavičkoval Umtitiho. Oyarzabal se zase zlobil na rozhodčího, že neponechal výhodu, když utekl Piquému, ačkoliv se na něj barcelonský stoper pověsil.

Ani síly týmu z Donostie však nebyly nevyčerpatelné, takže se hra s postupem času posunula spíše k půlící čáře. Katalánci se mezitím soustředili hlavně na protiútoky, ale ty jim příliš nevycházely. Největší šanci na vstřelení gólu měl až v nastavení Suárez, který zakončoval stejně jako v předchozích dvou zápasech. Za celý druhý poločas se výsledek nezměnil.


Přehled utkání

15. dubna 2017, 20:45 Camp Nou Digi Sport 3

FC Barcelona

3 : 2 Juan Munuera

Real Sociedad

  7' Vela
Messi (A - Suárez) 17'  
Messi 37'  
Alcácer 41'  
  42' Umtiti (vlastní gól)
Alcácer (A - Messi) 44'  
  45+1' Prieto (A - Willian José)
  49' Illarramendi
Suárez 67'  
Piqué 88'  
Sestava

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Gomes (69' Iniesta) - Messi, Suárez, Alcácer (80' Denis)

Sestava

Rulli - Zaldúa, Martínez, Navas, Berchiche - Prieto, Illarramendi, Zurutuza (84' Granero) - Vela (62' Canales), Willian José (79' Bautista), Oyarzabal


Zdroje: sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Naše jediné štěstí je, že máme nejlepšího hráče na světě, který dokáže sám převážit podprůměrnost obrany a průměrnost zálohy.

15.04.2017, 22:56

Máme tři body, takže z tohoto pohledu můžeme být spokojeni, ale jinak to byl další z řady "máme na víc" výkonů. Jak píše Caltic, ještě že tam je ten Messi. První půle byla podle mě v pohodě, ale v té druhé jsme nepřesvědčili. Místo abychom soupeře zatlačili a přidali další gól nebo dva, tak celý poločas držíme pouze jednogólový rozdíl a riskujeme, že se soupeři povede jedna akce, ze které vyrovná. Jestli chceme s Juve pomýšlet na obrat, tak to bude chtít lepší výkon než dnes.

15.04.2017, 23:15
Ihsahn Michal1702

Né asismileyTam to bude muset bejt nejlepší výkon sezony.

16.04.2017, 00:14

Prvý polčas vcelku ok hlavne vďaka Messimu, no potom tempo opadlo. Problémy v obrane...toto si proti Juve proste nemôžu v stredu dovoliť. Vieme dobre, že bude stačiť 1 inkasovaný gól a budeme ich musieť v tom prípade dať 5. Nie je to nemožné, no určite sakra ťažké. Ale ok, nechcem predbiehať, uvidíme ako to celé dopadne. Ja budem fandiť do poslednej minúty. Uvedomujem si, že chalanov čaká pravdepodobne náročnejšia misia ako proti PSG a taktiež chápem, že sa nenachádzame v najlepšom psychickom rozpoložení a ani v tej najlepšej forme, no už neraz sme boli svedkami veľkých obratov a áno, máme skvelých hráčov a toho najlepšieho na svete. Som realista, viem, že situácia nie je ok, to uznávam, ale byť pesimista mi nejak nevonia. Prečo neveriť? Nádej umiera posledná. Možno si niektorí poviete, "ale veď druhýkrát za sebou sa im to už asi nepodarí". Moja odpoveď znie...urobme závery v stredu po 90. minúte, 120. minúte alebo až po penaltovom rozstrele.

16.04.2017, 01:27
MVD La Pulga

Ja fakt nechapu, jak nekdo muze verit, ze doma Juve prejedem a udelame z nich prechod, zebru. Budu fandit. Jako vzdy. Ale tohle je sci-fi. Urco nam jednoho fika fouknou. Vidim to na 2-1. A budu spokojen. Nejsem namlsanej. Nejde furt vyhravat. Spis me stve pristup hracu a nas herni (ne)system. Ja Juve preju vyhru v cele CL. Jen se neskutecne bojim obhajoby RM.

16.04.2017, 08:47

S tou obhajobou máš pravdu je to moje noční můra smiley

16.04.2017, 13:43

Tři body super, Messi v prvním poločase excelentní, běhavý a bojovný Suárez a vcelku dobrý výkon Rakitiče. Zbytek byl o dost horší, když jsem vždy při útoku soupeře viděl nepokrytých asi 30 metrů napravo v obraně, tak jsem se vždy obával, na Piquém už bylo vidět že je z toho nešťastnej a bylo to tak celý zápas a asi to všem takto vyhovovalo, záloha teď evidentně stojí na výkonu Gomese, ani jsem nečekal že toto napíši, ale hraje ze zálohy nejvíce a tak je asi nejlepší dle trenéra. Fakt totálně nechápu co vlastně letos LE chce hrát a dle reakcí hráčů oni asi také ne a v tom je největší náš problém, v takovém chaosu se měníme v tým průměrných fotbalistů. S takovým herním projevem a už typickým nasazením se obávám že Juventus a Real budou velmi obtížní na dobrý výsledek.

16.04.2017, 09:23

Proč musejí teť ti naši dobří hráči ztratit formu anebo jsou vykartovaní? Zrovna před ,,El-Clasicem,,(stagen,umtiti,neymar).Ale máme ještě nějaké náhradníky.Můj názor je , ze by si měl stegen odpočinout a proti Juve a Realu by chytal Cillessen.Neymar samozřejmě bude proti Juve ale do El-clasica bych dal Paca(včera ukázal , že na křídle má smysl , jenom se rozehrát.A že spálil100% šanci?No , Barca pálí 1000% šance celou tuto sezonu..).Ale otázkou je Umtiti.On hrál celou sezonu strašně dobře ale včera mohl za oba goly(i když ten1. byl nechtěnný).Mascherano ma nějaké problémy se svalem nebo s čím a Mathieho???No , uvidíme.Stejně Enrique nebude dělat žádné změny , budeme hrát tu naši ťukanou a dopadne to....smileysmileysmileysmiley

16.04.2017, 09:36

Čeká nás perný týden - doufám že se výkony zlepší a budeme spokojeni, držím palce. smiley

16.04.2017, 09:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat