FC Barcelona 0:1 Rayo Vallecano

FC Barcelona 0:1 Rayo Vallecano

Barcelonský pád pokračuje. I když Katalánci byli jasně lepší, na jejich další pokoření na Camp Nou stačila Vallecanu jediná povedená akce. 

Hosté šli do vedení už v 7. minutě, když Palazón krásným pasem vystihl náběh Álvara Garcíi, který zakončil vskutku učebnicově. A přestože Rayo nepřijelo zaparkovat autobus, tedy alespoň ne hned, iniciativu pochopitelně nechalo na Barceloně.

Ta nehrála špatně a dařilo se jí soupeřovu defenzivu rozhýbat i dostat pod tlak. Ale chybělo lepší zakončení, případně nějaké pochybení obránců Raya. Ve 13. minutě ze skrumáže vystřelil Araújo, bohužel doprostřed brány. Ve 25. minutě se zase Albova rána pravačkou otřela o tyč a další pokus španělského beka letěl vysoko. Neprosadil se ani Dembélé, ani Aubameyang. Nejblíže k vyrovnání měl ve 42. minutě Gavi, jenže i jeho kroucená střela skončila na brankové konstrukci.

Přestávka Barceloně nepomohla, ba naopak. Hra se často přerušovala a další nebezpečné příležitosti nepřicházely. Výjimkou byla další Albova střela ze druhé vlny, nicméně i ta proletěla nad břevnem. Skutečnou gólovku měl až v 70. minutě střídající Depay, který ale se svým provedením nebyl dostatečně rychlý, takže i jeho střela byla zablokována.

To už Rayo zdržovalo, jak mohlo, a když se hrálo, maximálně zahušťovalo prostor ve vápně. Depay to tak v 80. minutě zkusil zpoza šestnáctky, ale jeho rána, která byla první střelou na bránu během druhé půle, zamířila přesně na Dimitrevskiho. Za 10 minut šel do velké šance Gavi, kterého zezadu loktem strčil Catena, a i když barcelonský záložník pádu přidal, měla se kopat penalta.

V úvodu dlouhého nastavení se do zakončení prodribloval Adama, ale Dimitrevski dokázal Rayo zachránit. Z následného rohového kopu si makedonský gólman připsal další dva zákroky, jeden i s pomocí tyče. V 9. minutě nastavení také Barceloně pomohla tyč, když se Rayo snažilo využít otevřeného prostoru. Ovšem tento moment už nic neřešil, neboť z poslední šance utkání Catena na brankové čáře vykopl střelu Dembélého, který výjimečně zamířil mezi tři tyče.


Přehled utkání

24. dubna 2022, 21:00 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

0 : 1 Isidro Díaz de Mera Escuderos

Rayo Vallecano

  7' A. García (A - Palazón)
  37' Comesaňa
  69' Balliu
L. de Jong 81'  
  85' Palazón
Dembélé 89'  
Alba 90+2'  
  90+4' Hernández
  90+5' Trejo
  90+11' Catena
Gavi 90+13'  
Sestava

Ter Stegen - Dest, Araújo, García (71' Adama), Alba - F. de Jong (60' Nico), Sergio, Gavi - Dembélé, Aubameyang (71' L. de Jong), Ferrán (60' Depay)

Sestava

Dimitrievski - Balliu, Maraš, Catena, F. García - Valentín (67' Trejo), Comesaña (56' Ciss) - Palazón (87' Hernández), López (87' Suárez), A García - Nteka (56' Guardiola)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Ať tihle dezoláti spadnou, hrát se čistý čas, tak se jim to sesype jak domeček z karet....jen zdržování, simulace, válení se...dve jasné penalty nic, VAR je ve španělsku pro smích. smileysmileysmiley

24.04.2022, 23:10
cechoma Robert

Ale notak notak. Dvě určitě ne :-D

24.04.2022, 23:15
Robert cechoma

U první jasně vystrčil nohu, a gavi si na ní nabehl. U druhé naprosto evidentní zduchnutí bez sance hrát míč...když vidím co se píská proti nám nebo realu tak jsou tyhle 1000%. ale holt spanelsko, to je odpad

24.04.2022, 23:18

Psal jsem to už minule:momentálně hrajeme kumanovštinu,hrajeme trapně a jsme pro smích.

24.04.2022, 23:11

Já bych asi rozhodčí být nemohl, už první zápas by se nastavovalo půl hodiny a nejpozději po třech kolech by mě ze hřiště odváděli v poutech, protože bych na jednoho z těch simulantů prostě musel skočit a dát mu pořádný důvod ležet.

24.04.2022, 23:11

Otřesné, fakt nechapu co se s tím týmem od repre pauzy děje. K dnešnímu zápasu, nevim co bylo horší, jestli nás výkon, výkon toho žlutého šaška, nebo těch simulantu… (to kazdopadne nemění nic na tom, ze jsme projebali 6 bodu! se spodkem tabulky..)

24.04.2022, 23:12

Ty rozhodčí ve Španělsku to je fakt nechutný.

Penalta na Gaviho jasná, na konci Gavi jasná červená. Prostě pískají strašně špatně a VAR je tam asi jen na ozdobu

Naše hra samozřejmě taky špatný. Žádný nápad, žádný náběh, nic. Záloha vypadá, že nefunguje, ale oni to taky nemají moc komu dávat. Torres tam id začátku neměl co dělat, už minulý zápas minimálně půlku šlapal vodu.

No uvidíme jak dál

24.04.2022, 23:15

Pro mě zápas blbec. Soupeř zaparkoval před vápnem autobus a některé fauly Vallecana rozhodčí nepískal, nebo nechtěl pískat plus brzký inkasovaný gól. Hráčům Barcy nechybí bojovnost a snaha, ale jako by je srážela psychika a otravně hrající soupeř. Je těžké sledovat, jak má Barca problémy s týmy ze spodku tabulky, s tím je potřeba něco udělat. Je co zlepšovat.

24.04.2022, 23:16

Klukům se dařilo v La lize v EL prošli přes Neapol a Galatasaray a pak měli důležité zápasy v lize proti Realu a Seville, které také dopadli výborně. Myslím, že hoši tak nějak nabrali myšlenku, že je vše ve starých kolejích a Barca je opět zpět. Pak ovšem přišel dvou zápas s Frankfurtem kde si nebyli schopní ani v jednom ze zápasů poradit s herním stylem soupeře a vidina poháru z EL je pryč a hochy to zřejmě posadilo slušně na prdel, protože od toho vyřazení je to ta samá Barca jako před půl rokem.smiley

24.04.2022, 23:17

Nebudu tady negativní

Barça navždy v dobrém i zlém💙❤️

24.04.2022, 23:26
Caltic8
Administrátor

Je to zvláštní, jakým stylem si Barcelona vždy dokáže dát na hubu. Před měsícem jsem už i já věřil, že se blýská na lepší časy. Teda ne že bychom měli na to vyhrát ligu, ale těšil jsem se na pohodový závěr sezony a boj o EL. Jenže pak přijde jeden nesmyslně vypuštěný zápas a jde to zase do kytek. Jeden den máme fantasticky poskládaný útok, perspektivní zálohu, zlepšující se obranu a famózní lékařský personál, druhý den ani jedno. Ještě když se k tomu přidají řeči, jak se poučíme (protože za posledních 10 let těch příležitostí asi bylo málo), je jasné, že je zle. Je to škoda, bohužel si za to opět může Barcelona sama.

24.04.2022, 23:30

Už jsem si myslel, že nás Xavi z toho dna zázračně vytáhl, ale to bude chtít ještě čas. Tohle je zatím realita. Adama to pěkně oživil, doufám že se vrátí zase do základu protože i když neni gólovej, tak má aspoň tah na bránu, to je něco co potřebujeme. Co nám zatim dal Torres? Nico myslím zbytečnej hráč. Příště musíme vyhrát.

24.04.2022, 23:38
blaugrana Killa

Nico bol menej zbytocny nez FdJ.

25.04.2022, 00:01
blaugrana Killa

Nico bol menej zbytocny nez FdJ.

25.04.2022, 00:01

Prostě potřebujeme pořádnou 9 do vápna, co pálí mezi tyče. Zase kolik střel mimo a když už tak doprostřed brány. Depay dnes ukázal, že když má hrot a hraje podhrot, tak super. Ale otázka, jestli takového hráče potřebujeme.

25.04.2022, 00:18

Tři domácí prohry v řadě, herní styl jak za Koemana, tedy nic z toho, co Xavi chtěl po hráčích - silný presing, rychlá výměna balonu mezi hráči, efektivní roztažení útoku po celé šíři hřiště.

25.04.2022, 01:21
stockey von_R

Ku Koemanovi to ma este velmi daleko :) Ale nemozeme roztahovat hru po celej sirke v utoku ked hrame len po pravej strane a lava neexistuje. Ovela lepsia je hra ak hra Adama i Dembele naraz

25.04.2022, 07:43

Je úplne evidentne aj zo Xaviho výrazu počas zápasu , že potrebujeme obmenu kádra ako soľ. Na každom poste minimálne jednu posilu. Keď sa prestalo dariť okamžite väčšina začala panikáriť a prestali hrať to, čo po nich Xavi chce. A budúcu sezónu by bolo veľmi vhodné aby Busquets s Albom boli nahradený niekým , kto bude mat aj psychicku odolnosť a dokáže zavelit k obratu. Dvaja najstarší hráči , najviac skúseností a obaja sa prví rozpadnú na márne kúsky keď ich mužstvo potrebuje. Načo nám je kontrola lopty ak Busquets nedokáže prejsť poliacu čiaru, bolo niekoľko možností kedy mohol a mal zobrať loptu a šprintovať cez línie aby sme získali priestor a miesto toho sa opäť otočil a pekne prihral do strán aby si Vallecano mohlo skonsolidovať obranu. Proste ak chyba Pedri , hráč ktorý vie diktovať tempo a nebojí sa behať , dokáže s loptou prejsť hráča , tak sme okamžite mŕtvi. Včera sa o to snažil jediné Frenkie a Dembele. Gavi je fajn bojovník ale ešte nedokáže čítať hru tak aby vedel zavelit kedy hore a kedy loptu podržať. A presne vtedy by mal byť Bus ten, čo to bude robiť . Miesto toho sa otáča s loptou na mieste a vďaka tomu strácame akýkoľvek náznak prekvapenia či možnosti rýchleho brejku. A to pri absencii Pedriho je naša smrť.

25.04.2022, 06:16
stockey Andreas

Tu si ale mylis Busquetsovu poziciu s kreativnym zaloznikom ci box to box. Toto co popisujes nie je uloha Busquetsa. Ak ma komu, vzdy posuva hru do predu a vysuva hracov. Nanho by som to fakt nehadzal :)

25.04.2022, 07:46
Andreas stockey

Pozri sa na Fabinha z Liverpoolu. Presne taký istý bocian a DM ako Busquets len s tým rozdielom, že dokáže behať a ťahať útok smerom hore. Možno to nieje taká hračička ako Sergio ale takto dnes má hrať moderné DM. Odbeha a odbrani to čo má a ako nadstavba je jeho schopnosť preskočiť jednu či dve línie a vytvoriť priestor či už Salahovi, Manemu, Diazovi. Ako kreatívny záložník tam je Thiago a ten tiež nedrzi loptu pol dňa ale pakuje hneď smerom k súperovej bráne. Tých príkladov , že nemusíš mať box to box a vedieť potiahnuť loptu je veľa. Mimochodom včera mal koľko dlhých presných prihrávok ? Nula. Ano, občas to vychádza , ale to je fakt len obcas. Inak tie jeho prihrávky letia skoro rok a buď sú úplne nepresne alebo presne ale tak pomalé , že ich pozbiera každý super.

25.04.2022, 08:35
stockey Andreas

Fabinho ma 28 rokov. Porovnavas Premier Ligue kde sa hra uplne iny styl futbalu ako v La Lige. Liverpool hra uplne iny styl ako hra Barcelona. Kazdu sezonu tu niekto zacne chvalit pozri ako hra ten na DM, to je moderne. Dalsi rok opat niekto iny, dalsi opat dalsi. Iba Busquets tu cele tie roky ostava. Jeho impact na nasu hru je obrovsky. Aj Xavi ked prisiel tak Busquets nehraval vzdy v zaklade a striedal ho. A aj on pochopil ze bez neho to nejde. Je stale pilier reprezentacie. Ale fanusikovia tu budu hadzat za kazdy horsi vykon chybu nanho. On nespravil chybu pri braneni. On nemoze za to ze lava strana ci stred utoku sa skryval cely zapas. Nemoze na to ze De Jong je total bez formy a ze hrame na dvoch silovych zaloznikov pred nim ktori nedokazu podrzat loptu dlhsie ako dve sekundy. Pedri je pre nasu hru klucovy, dokaze obist hraca, vyviest loptu a s nim ide hore aj De Jong. Bez Pedriho sme polovicni.

25.04.2022, 09:51
Andreas stockey

Aký má význam tu riešiť vek ? Pozri sa na Lewu má 33 a hrá lepšie ako 95% útočníkov mladších ako 25 rokov. Že sa v PL hra inak ako v LA Lige ? Možno áno ale Lpool takto hra bez ohľadu na súťaž. LM , FACup, aj keby hrali Andorra Cup hrali by rovnako. Mne jednoducho vadí , že v ostatných mužstvách sú starší hráči príkladom pre ostatných ( viď Real a duo Modric - Benzema) ale v Barcelone je to práve naopak, okrem Gerarda sa Alba aj Bus pri náznaku problému zrútia a zvezú sa s celým mužstvom. Ak sami to mužstvo rovno netahaju dole s výkonom. Toto je hlavný kameň úrazu. Dest tu dostáva hejt skoro po každom zápase ale nevšimol som si, žeby niekto takto kritizoval Albu ktorý podáva konzistentne trápne výkony akurát sa občas stane, že buď konečne prihra na gól alebo ho po strele sám dá. No inak je absolútne nepoužiteľný .

25.04.2022, 11:43
stockey Andreas

najprv ti vadi ze nie je moderne DM ako si predstavujes a teraz ze sa polozi. Ale vcera sa nikto nepolozil, ani Busquets ani Alba. Tlacili sme do konca. Vcera bol Busquets podla viacerych portalov oznamkovany ako najlepsi v nasom time. Pod Xavim zohrava klucovu ulohu. Takze proste nerozumiem tvojim prispevkom. NIkoho lepsieho nemame na jeho poziciu, rovnako ako nemame lepsieho na Albovu poziciu.

25.04.2022, 11:53
Andreas stockey

S tým , že momentálne nemáme nikoho lepšieho na ich pozície plne súhlasím. Pomimo to, ja som mal Busa vždy rád a jeho herný štýl je skvelý. Ale ! Je dôležité si uzrejmit, že na ňom je každý ďalší rok badateľný viac ako na komkolvek inom. Nikdy neoplival rýchlosťou ale svojou inteligenciou vedel veľa veci hasiť skôr ako nastali lebo pozične bol top. Teraz však sa už nestíha presúvať ani v rámci priestoru tak ako pred pár rokmi a z toho plynie , že sme viac menej odkázaný brániť vzadu len s dvoma stopérmi. To doplnenie pri bránení je jednoducho zúfalé. Osobné súboje zväčša prehra a v dosť veľkej miere dochádza k precisleniam na našej polovici. A čo sa týka Albu, toho labila nenávidím od jeho príchodu. Ten chlapec nemá žiadnu sebareflexiu a správa sa ako labil. Jeho mali vyhodiť už po Liverpoole aj keď ešte nejakú kvalitu má. Hlavne ma irituje, že okrem nábehov neurobí nič naviac a v podstate každý center z jeho kopačky konci na prvom protihráčovi. Absolútne nedôsledne bráni a ešte k tomu dokáže za svoje zlyhanie haniť spoluhráčov. Skalopevne dúfam, že budúcu sezónu už bude sedieť minimálne na lavičke , ideálne mimo klub.

25.04.2022, 15:52

Nemůžu si pomoct, ale Dembele je fakt marnej. Už jsem to tu a jinde psal mnohokrát, když se láme chleba, tak to prostě nedává. Klíčový hráč, akorát v klíčových momentech netrefí ani vrata od stodoly.

25.04.2022, 06:46
Klokanomet Nogares

Pokud Dembelé netrefí vrata, tak by mě zajímalo, co netrefí Ferránsmiley

25.04.2022, 08:47
Nogares Klokanomet

Moc nechápu souvislost. Ferran je v Barce necelých pět měsíců. Přišel v nejhorším momentu klubu za posledních 15 let. Dembélé je v klubu skoro 5 let, stál 140M, měl možnost se učit od nejlepších a v klubu si musel dávno zvyknout. 5 let není krátká doba. Nemá se absolutně na co vymlouvat. On ale hraje jak kdybychom ho v létě koupili. Sólista, neshraný s týmem. Občasný miss bych mu odpustil, ale ne neustále. Ne konzistentně.

25.04.2022, 10:13
absint Nogares

Píšu to pořád. Dembelé obejde hráče a všichni jsou z něj udělání, že to nakonec vždycky zadrbe, ať už mizernou střelou, mizernou přihrávkou, nebo jen prostě zkusí obejít pět hráčů naráz, to většina z nich nevidí. Hráč na efekt, nic víc.

25.04.2022, 09:20
Nogares absint

Přesně tak. smiley

25.04.2022, 10:14
Klokanomet absint

Vy jste fakt blázni smiley Dembélé je poslední dobou náš jasně nejlepší ofenzivní hráč. Za posledních 10 zápasů udělal 9 asistencí. Ale ano, je uplně k ničemu, všechno zadrbe, až na to, že je to jediný hráč, který se umí rozběhnout s míčem směrem k vápnu.

25.04.2022, 10:32
Nogares Klokanomet

Hezky sis tu statistiku přibarvil, ale jaksi jsi tam zapoměl zahrnout dva zápasy s Eintrachtem. Takže je to za posledních 10 zápasů 6 asistencí. To je sice hezká bilance, ale proč zrovna 10 zápasů? Proč ne 100? Nebo rovnou všech 146? To je pak jen 32 asistencí, což pro kreativního křídelníka, za kterého se tak rád vydává je fakt málo. Pro srovnání za podobný počet zápasů měl Pedro asistencí 29 (beru od počátku kariéry v Áčku).

Není to náš nejlepší ofenzivní hráč, jen je nejvíc vidět. Zdaleka lepší je Pedri i Ferran. Oni možná neudělají hráče 5x za zápas, ale hrajou týmově. Ale, máš pravdu, kdyby hrál u lajny, dával si hráče 1v1 a posílal do pokutovýho území jednu přihrávku za druhou, potom ano, potom by opravdu byl nejlepší. Jenže on si na sebe úplně nesmyslně bere i tvoření hry. Myslí si, že z půlky obejde všechny obránce a zakončí jak Messi. Střílí z nesmyslných pozic a často se pokouší o centr přes dva hráče, takže zákonitě jednoho z nich trefí. Neumí odhadnout, kdy běžet dopředu a kdy přihrát.

To jsou pak ty nesmyslné ztráty. Proto já i Absint tvrdíme, že to zadrbává. Nebyl by to špatný hráč, ale to by musel spolknout hrdost a hrát jednoduše. A hlavně ze sebe nedělat hvězdu.

Jsem přesvědčený, že pod Pepkem by už dávno leštil lávku i kdyby měl na křídle hrát Gavi nebo Nico.

25.04.2022, 12:12
Klokanomet Nogares

Posledních 10 ligových zápasů, pane. Je to fantastická statistika, ktrou nijak neokecáš, Dembélé je v ofenzivě klíčový hráč. Jinak to asi nemá cenu řešit, každý má rád něco jiného. Já dávám přednost hráčům, kteří neustále zkouší různé věci a mají chuť do hry (Dembélé, Gavi) před hráči, kteří jsou ve hře neviditelní a každou střelu narvou na tribunu (Ferrán) a nebo nemají pohyb a ztrácí míče (Depay). Každému co jeho jest.

25.04.2022, 12:22
Nogares Klokanomet

Nic neokecávám. To ty si tu statistiku přibarvuješ a zahrnuješ jen to, co se ti hodí. V posledních 10 zápasech ve kterých hrál za FCB přihrál na 6 gólů, je mi úplně fuk v jaké to bylo soutěži. To je super statistika a není třeba jí přikrášlovat. Ale je taky si nutný připomenout celý obrázek jeho kariéry u nás. To posledních 10 zápasů nespraví.

Já se přiznám, že nedávám přednost žádnému typu hráčů. V životě jsem miloval jediného, Iniestu. Obvivoval jsem samozřejmě všechny legendy, ale co mě vždy fascinovalo byl systém. Ne jedinci. Hráči, kteří bez keců zapadli do systému, přes svoje nesporné individuální kvality. Potlačili svoje ego ve prospěch celku. Vždy když někdo z nich chtěl vyčnívat, nakonec táhl tým dolů.

25.04.2022, 13:01
Nogares Nogares

Messi je samozřejmě výjimka. Ale to on je ve všem.

25.04.2022, 13:04

Možnost bodového náskoku je pryč. Záloha naprosto nekreativní.. FDJ mam rád, ale ten kluk nevystřelí, nedá průnikovou přihrávku a když k tomu přidá to svoje vztekání jako včera - ještě že šel dolu. Od Gaviho nemůžeme čekat, že v jeho letech potáhne zálohu Barcy, ten by se měl učit od těch nejlepších, ale od koho..? Od Busiho už nečekám nic, snad jen že odejde v létě..je výbornej do systému, kdy máš vedle sebe Iniestu nebo Xaviho, ale není to ono...to svoje si tak nějak ale vždy odehraje.
Ferrana naučili v žákách zasekávačku a tak nějak u ní zůstal, ale zase..je mladý - to přijde. Měl by ho nechat Xavi odpočinout.
Dembele je jediný kdo chce něco vytvořit, zamotat hlavu soupeři...bohužel dost často zamotá i sám sebe a napálí to na tribunu.
Na devítce pak může stát klidně Haaland s Lewou, ale když tam nepřijde pořádný balon/přihrávka od zálohy, tak to tam bude mít těžké kdokoliv.
Jinak to nebylo špatný, něco jsme si vytvořili, ale na ten gol se hrozně nadřeme. Je dobře že šel Dest dolu, trochu jsem se bál nástupu Lengleta, ale nezahrál úplně zle..Rayo bylo opravdu bezzubé..

25.04.2022, 07:21
Puyol K041

Jak může být záloha kreativní když je Pedri zraněný a Puige Xavi nechává sedět.Víc kreativních záložníků nemáme tak kde by se ta kreativita vzala!?

25.04.2022, 20:13

Těžko hledat slov, nepochybně.
Prohráli jsme si to bohužel sami...

25.04.2022, 07:56

Totalne dno vcerajsi vykon. Dest zas uplne v lese a to sa zdalo, ze sa zacal konecne chytat, pride zranenia a zas v pi...FdJ daldi ultra tragicky zapas, ak da United fakt 70, tak pozehnat a ziskat prachy, lebo dalsi fail uz si fakt Barca nemôze dovolit. Gavi nie je Pedri a nikdy ani nebude...je to uplne iny typ hraca a ked su na ihrisku spolu, tak im to klape...Ferran skoda slov, Auba v lese a Dembele na vsetko sam nestaci.

25.04.2022, 11:23

Ten náhlý brutální pokles formy je fakt divný. Samozřejmě jsem nepočítal s tím, že už budeme každému dávat jenom 4:0, ale i systémově ta hra začínala dávat jasný smysl a vypadalo to, že konečně přesně víme co dělat, abychom dávali góly a dělali pěkné výsledky. Naložit tolik gólů Atlétiku, Realu, Neapoli, to nebyla žádná náhoda a jasný výsledek určitých kroků. A po Clásicu zlom, ještě zázračně otočené Levante a najednou nejsme schopní dát gól doma ani žebrákům jako Eintracht, Cádiz nebo Vallecano a už se zase spoléháme jenom na zoufalé nekonečné centry z křídel a hra plná napadání a nabíhání je fuč. Opravdu by mě zajímalo, kde se stala chyba. S Ferránem v základu na křídle to každopádně asi nepůjde, to je opravdu Griezmann vol. 2, takže -1 útočník na hřišti.

25.04.2022, 12:41
Nogares Klokanomet

Nejsem žádný expert. Hraju akorát futsal. Ale já to vidím takto: Ve skutečnosti k žádnému poklesu formy nedochází. Jen se vracíme zpátky do reality. Xavi hru neskutečně zjednodušil, hrajeme poctivě zezadu, snažíme se držet balon, neustále hledáme volného hráče. Marc-Andrému to sedí. Dembelé se probudil (bohužel až moc, viz můj příspěvek výše). Auba i Dani jsou platní. A ono to na chvíli zabralo. Akorát nám pořád chybí rozdíloví hráči. Hrát jednoduše taky znamená hrát čitelně. Soupeři už nás nepodceňují, navzdory extrémě mladému kádru a opravdu se na nás připravují.

Abych ale nebyl škarohlíd. Zároveň si myslím, že celkově jdeme pořád nahoru. Jen ne lineárně, ale po sinusoidě. Základ bychom měli, LM snad letos uhrajeme. V létě čekám odchod aspoň pěti hráčů a příchod minimálně stejného počtu. Kvalitní hrot je naprostá přiorita. Zároveň se snad už nadobro vrátí Ansu Fati a hned bude v útoku veseleji. Jestli nechat Dembu nebo Adamu je asi věc názoru. Ale obecně nemám problém si kteréhokoliv z nich, ostatně jsou to typologicky téměr totožní hráči.

25.04.2022, 13:31

Ještě jedna zajímavost, které jsem si všiml. Když Xavi přišel, hodně se během zápasu měnilo rozestavení. 433, 343, 4231, 4312, 424. 3133

Jen tady toho jsem si všiml během prvních řekněme 10 zápasů a strašně se mi to libilo.

Teď se to neděje a opět je naše hra strašně čitelná. I od televize člověk ví 3 přihrávky dopředu, tak jak nás asi přečtou profici

25.04.2022, 14:05

Máme 5 kol do konce a 6 bodů náskok na páté místo...
Takže naše jediná motivace - udržet se v TOP čtverce a zajistit si Ligu Mistrů...
Těch 5 zápasů během května nebude žádná sranda, takže tu Ligu Mistrů zdaleka nemáme jistou...
01.květen FC Barcelona - Mallorca
07.květen Real Betis - FC Barcelona
10.květen FC Barcelona - Celta Vigo
15.květen Getafe - FC Barcelona
22.květen FC Barcelona - Villarreal
No a hodně klíčový bude hlavně zápas v Seville, protože právě Betis je na pátým fleku a teď mají sebevědomí hodně vysoko, když vyhráli Copa del Rey a v této sezóně už nás porazili, a to dokonce na Camp Nou...
Prostě - udržet se v TOP4 a můžeme být spokojeni. Po 11.kolech jsme byli s ubohými 16ti body na 9tém místě a ta TOP čtverka se zdála nedosažitelná...
Takže z tohoto pohledu snad budeme s konečnou tabulkou spokojeni a příští sezónu nám snad Xavi ukáže, proč mu všichni tak věříme... smiley

25.04.2022, 15:00

Ani nám nepomohlo ve 21 dnech 7 zápasů, a došla i síla.. Teď hrajeme až 1.5 a týden odpočinku nám hodně pomůže :-)

25.04.2022, 23:02

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat