FC Barcelona 4:0 Athletic Club

FC Barcelona 4:0 Athletic Club

Že by se Barcelona konečně dostávala do formy? Ve 26. ligovém kole přehrála houževnatého soupeře z Bilbaa a po gólech Pierra Aubameyanga či po perfektním střídáním Ousmana Dembélého jasně zvítězila. 

Barcelona se podle očekávání ujala držení míče, a tak měla od začátku více ze hry. První patnáctiminutovka přesto žádné pohledné akce nenabídla, oba celky si v defenzivě dávaly pozor.

Donutit hosty k chybě se blaugranas snažili výpady po křídlech, při nichž byl zprvu vidět hlavně Traoré. A v 18. minutě na sebe výrazně upozornil i Torres, když si výborně počkal na náběh Gaviho a nahrávkou vyšachoval celou obranu. Mladý záložník bohužel přestřelil.

Baskičtí lvi se rovněž dostávali do zakončení a párkrát to vypadalo, že využijí mezeru v barcelonské obraně k velké šanci. Mezeru ale vždy stihl někdo zaplnit, za což nejednou Barça vděčila Destovi. A když už nějaká střela prošla, Ter Stegen si s ní v pohodě poradil.

Po půlhodině hry o sobě dal vědět také Aubameyang, ale z jeho akce nic nebylo. Záhy neuspěl ani Torres. Ve 37. minutě už se nicméně skóre měnilo. Dest získal rohový kop, po němž Piqué hlavičkoval do břevna a odražený míč si nejrychleji našel nejlepší střelec posledních dnů Aubameyang.

Ve druhé půli Barcelona nadále hru kontrolovala a soupeře k ničemu vážnějšímu nepouštěla. Athletic ovšem chtě nechtě musel ofenzivně přidat, takže se na jeho polovině otevíral prostor Kataláncům. Využívat se ho snažil hlavně Torres, ovšem zakončení se mu nedařilo. To ani v 63. minutě, kdy se po chybě obránců dostal do gólové šance, ale brankář Simón jeho záměr skvěle vystihl.

Na Torresovo místo tak zanedlouho přišel Dembélé a zálohu posílil Frenkie de Jong. Přítomnost obou byla ihned znát a Athleticu se cesta za vyrovnáním ještě více zkomplikovala. A v 73. minutě bylo prakticky po nadějích. Dembélé v pokutovém území převzal přihrávku právě od De Jonga a z docela velkého úhlu levačkou propálil Simóna na bližší šibenici.

Marcelinovi svěřenci zbraně nesložili, avšak dnes zkrátka nebyly účinné. V závěru se proto žádné drama nekonalo a domácí pobavili své publikum několika pohlednými kombinacemi a Pedri navrch předváděl technické finesy. Vrchol přišel symbolicky v 90. minutě, když Pedri krásně přenesl hru na Dembélého a ten neméně povedeným centrem vybídl ke skórování dalšího střídajícího Luuka de Jonga.

A nastavení už byla třešnička na dortu, neboť se Xavimu gólově vyplatilo i střídaní Depaye. Dembélé z pravého křídla znovu poslal skvělý centr, na nějž si počíhal právě Depay.


Přehled utkání

27. února 2022, 21:00 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

4 : 0 Guillermo Cuadra Fernández

Athletic Club

Aubameyang 37'  
Busquets 48'  
  54' Balenziaga
Piqué 70'  
Dembélé (A - F. de Jong) 73'  
L. de Jong (A - Dembélé) 90'  
Depay (A - Dembélé) 90+3'  
Sestava

Ter Stegen - Alves, Araújo, Piqué, Dest - Gavi, Busquets (86' Nico), Pedri (67' F. de Jong) - Traoré (82' Depay), Aubameyang (86' L. de Jong), Torres (67' Dembélé)

Sestava

Simon - Lekue, Vivian, Alvarez (46' I. Martínez), Balenziaga - Zarraga (67' D. García), Vencendor, Vesga (67' N. Williams), Serrano - R. García (46' Sancet), Villalibre (77' I. Williams)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Pedri smileysmileysmileysmiley

27.02.2022, 23:01

Olele olala sér del Barça és, el millor qe hi já💙❤️

27.02.2022, 23:01
JoeCV JoeCV

Hasmiley

27.02.2022, 23:02

Jaktože najednou muže jít vše tak hladce? smiley

27.02.2022, 23:04
LeDavies F4BRE

Protože nakoupily hráče kteří už mají něco za sebou a ne hráče z béčka kteři se sice snaží ale zkušenosti a občas odvaha chybí😀 samozřejmě taky se projevil čas který Xavi potřeboval na projevení jeho stylu hry.

27.02.2022, 23:24

We are back! 😀 Pokračujme a zlepšujme sa!

27.02.2022, 23:05

Kdo by si pred par mesici pomyslel, ze z ty particky fackovacich panaku dokaze Xavi uz v unoru udelat tym na ktery se da zase divat s radosti. Zacina fungovat souhra, ale zaroven jde nahoru i sebevedomi a individualni forma hracu. Co si dneska treba dovolil Pedri, to byla parada. FdJ je najednou taky jinde, Dest atd. Jen Torres se trapi, priste mozna radsi az z lavicky. Skvelej zapas, jen tak dal smiley

27.02.2022, 23:13
Caltic8
Administrátor

Že by to byl vyloženě propastný rozdíl, jak napovídá výsledek, se o celém zápasu říct nedá, ale zároveň bych řekl, že to je zasloužená odměna za tvrdou práci takticky, fyzicky i v kombinaci od první do poslední minuty.

Obrána se doplňovala (pozičně, rychlostně, v rozehrávce) jako už dlouho ne, což byl ten hlavní důvod, proč Athletic vlastně neměl jedinou vyloženou šanci. A útok si zase dobře měnil tempo a na ty šance si počkal. Dnes ani nebylo potřeba to nijak drtit a honit jednu gólovku za druhou. Vepředu panuje jakýsi nezvyklý klid a chladná hlava.

Od Auby jsem teda moc nečekal, takže tohle je naprostá paráda. Pedri ten druhý poločas hrál opravdu jak Golden Boy. Ale vyzdvihnout musím hlavně střídání Demby a Frenkieho, to už asi nemohlo být lepší.

27.02.2022, 23:16

Radost koukat. Jen tak dál! Víc k tomu dnes nemám smiley

27.02.2022, 23:21

Barca dneska paráda. Pedri bavil jako vždy, hlavně ty jesle u čáry, to byla lahůdka. Demba dneska krásný gól a 2 luxusní přihrávky, kdy to vypadalo, že zápas skončí "jenom" 2:0, nebojím se říct hráč utkání. Z Luuka de Jonga se nám stává takový Honza Koller a Dest je každý zápas jistější. Trochu je mi líto Ferrana, který ne a ne dát gól. Taky to bylo dneska celkem v klidu na to, jaký bývá Bilbao neoblíbený soupeř. Takové zápasy nás baví, Vamos Barca! smiley smileysmiley

27.02.2022, 23:22

Parádní poslední zápasy, výborná střelecká produktivita. Je radost dívat se, jak střídající hráči mužstvo ještě pozvednou výš. V tomto kontextu lze z tohoto týdne docenit i jednoznačné vyřazení v EL aktuálně vedoucího mužstva italské ligy.

28.02.2022, 01:52

Jako upřímně, já mám největší radost z Desta. Poslední 2 zápasy hraje jak úplně někdo jiný a ukazuje, že na Barcu má.

28.02.2022, 08:02
vikinecek cechoma

Včera som bol naňho obzvlášť zvedavý (predsa len, ľavá strana obrany) a výborný bol, jak dopredu tak v obrane...

28.02.2022, 08:13
Andreas cechoma

Ja usudzujem, ze s tym chlapcom musel Xavi s Alvesom individualne brutalne pracovat pocas jeho absencie. Po prichode sa vlastne aj sam Xavi vyjadril, ze ma obrovsky potencial ale nerozumie ako ma hrat RB v Barcelone a , ze takticky a pozicne je na tom zalostne. Dnes je to uplne iny Sergino Dest a ak takto bude pokracovat coskoro moze patrit k tomu najlepsiemu na jeho pozicii na svete. Xavi robi neskutocnu robotu a co tak citam v Madride zacinaju mat stiahnute prdele. Ocakavali , ze zapocnu nejaku ich hegemoniu. No naopak, oni brutalne stagnuju a Barca raketovo rastie kazdy zapas.

28.02.2022, 11:05

Tak byl fantastický zápas. Pedri fenomenální, Gavi, Aubua, oba paráda. I u Desta je vidět neskutečný zlepšení. A po příchodu Dembeleho a Frenkieho, se otáčky ještě zrychlili a Barcelona utáhla šrouby. Smutné, že to byl Dembelého snad nejlepší zápas v dresu Barcelony...
Je krása sledovat Xaviho hru a je až neuvěřitelné, co s hráči dokázal udělat, jestli takhle budou pokračovat, Evropská liga je naše a Real by se na první příčce ligy měl pomalu začít klepat... ❤💙👏

28.02.2022, 08:18

Takto by mohla vypadat nová éra Barcy.

28.02.2022, 08:34

Já jsem nadšenej z Luuka, nevěřil jsem mu, ale přesně takového hráče potřebujeme na lavičce, někoho s výbornou hrou hlavou kdo dokáže dát gól v zavřené obraně.
Máme hrozně útočících hráčů, vůbec nevím koho se zbavit , to je ještě zraněný Fati

28.02.2022, 21:26
karlos Pepi98

Dembele odchází, Martin taky (na 99%), Luuk se vrátí do Sevilly, hele ono se to v létě dost pročistí...

28.02.2022, 22:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat