FC Barcelona 1:0 Athletic Club

FC Barcelona 1:0 Athletic Club Foto: Patrik Janačík

Vydřené, leč zasloužené tři body získala Barcelona proti nepříjemnému Athleticu. Hrdinou večera se po 35 sekundách od svého debutu stal 17letý Marc Guiu, jenž vsítil jedinou branku utkání.

Na oslabeného obhájce titulu čekal nelehký úkol, protože tým z Bilbaa pod Valverdeho taktovkou přijel do Barcelony hrát fotbal. Xaviho svěřenci sice měli valnou většinu zápasu navrch, ale skóre mohlo vypadat všelijak. Barca zahodila pár dobrých šancí, a tak Athletic mohl domácí fanoušky nepříjemně překvapit.

Nejaktivnějším ofenzivním hráčem byl Félix, jenž chtěl otevřít gólový účet už v 10. minutě, jenže trefil břevno. Vidět byl také Fermín, který často kombinoval právě s Félixem. Na druhé straně Ter Stegenovi jako obvykle dělal starosti Iňaki Williams, jenž Baskům ukázal, že se útočných akcí nemusejí obávat. Zahrozit dokázal Athletic také z rohových kopů a v samotném závěru poločasu zkoušel štěstí Nico Williams, ale Ter Stegen byl pozorný.

V 55. minutě vynesla souhra bratrů Williamsových velmi dobrou příležitost pro Iňakiho, avšak ten minul. Zanedlouho se brankář Simón zaskvěl proti další střele Félixe a dorážce Fermína. V 63. minutě měl gól na kopačce střídající Yamal po Félixově přihrávce, ale ani on neuspěl. Cancelo v 75. minutě pálil ze značně těžší pozice.

Nicméně v 80. minutě po sérii střídání přišlo náhlé rozuzlení. Félix posunul balon debutantovi Guiuovi, který utekl obráncům a dokázal propálit Simóna. Závěr už si Barcelona pohlídala. Félix mohl vedení ještě pojistit, ale Simón jeho hlavičku vytáhl.

 


Přehled utkání

22. října 2023, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 4

FC Barcelona

1 : 0 Juan Martínez Munuera

Athletic Club

Gavi 16'  
  37' D. García
Romeu 41'  
  73' Adu
Guiu (A - Félix) 80'  
Guiu 83'  
  89' De Marcos
Sestava

Ter Stegen - Cancelo, Christensen (60' Araújo), Martínez, Balde (79' Alonso) - Gündoğan, Romeu (60' Yamal), Gavi - Fermín (79' Guiu), Torres, Felix

Sestava

Simon - de Marcos, Paredes, Vivian, Berchiche (26' Lekue) - Ruíz (67' Prados), D. García - I. Williams, Sancet, N. Williams (77' Berenguer) - Guruzeta (67' Adu)




Diskuze

Vítězství těsné, ale neméně důležité. Opět nás podržel Marc, ale to už jsme u něj zvyklí. Gratulace nováčkovi Marcovi Guiu k premiérovému gólu za áčko, ani ho pořádně neznám. Barca má opravdu hodně mladých hráčů. Další zápas je El Clásico, to bude velmi důležité.

22.10.2023, 23:14

Díky bohu za 3 body. Jen ten Joao. Střílí skoro pořád, dribling má naprosto úžasný, přenesení hry (dlouhé přihrávky) také ale tu branku né a né trefit. Snad mu to tam brzo začne padat.

A výslovnost komentátora Novasportu "Guijuju"? Naprostý top 🤣

22.10.2023, 23:20

Mats nám vyhrál další zápas. <3

Jinak Atleti nezklamali. Jeden z mála klubů, který proti nám hraje otevřený fotbal a zápasy jsou zábavný.

23.10.2023, 10:16

Omyl, včera nám vyhrál zápas Xavi. Takticky doslova přechcal nebo spíš zmátl Valverdeho a ten podle mě nevěděl, kde mu hlava stojí. Celý první poločas jsme dlouhými míči využívali děr na křídlech Bilbaa, takový Baldé hrál v podstatě spíš Dembelého, ve druhém poločase jsme už hráli klasickou kombinační hru, ale zase si hráči v útoku dost zajímavě měnili místa. Ferrán sice zdánlivě zmizel ze hry, ale proto, že Xavi předvídal, že dnes gól nedá a postavil ho na podhrot bez míče, kde dělal neviditelnou, ale užitečnou práci. Do toho se na hrotu střídal Félix s Fermínem a celé to završil Guiem, který po 20 sekundách dospělého fotbalu rozhodl zápas.
Ještě poznámka k Félixovi. Že si začal věřit 1v1 je skvělé, ale včera třikrát zkoušel docela okatě penaltu. Dost jsem se divil, že to Munuera tak přecházel.

23.10.2023, 17:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat