FC Barcelona 1:0 Atlético Madrid

FC Barcelona 1:0 Atlético Madrid Foto: Patrik Janačík

Už v první minutě mohla Barcelona inkasovat, avšak pomohlo jí břevno a gól Ferrána Torrese takzvaně do šatny stačil Kataláncům k důležitým třem bodům. Marc-André ter Stegen udržel už 23. čisté konto v LaLize.

Zápas by se býval vyvíjel úplně jinak, kdyby po Busquetsově ztrátě míče Grizemann svým překvapivým a pohotovým zakončením vsítil gól. Míč ale naštěstí pro domácí spadl na břevno. 

Zároveň zdaleka nešlo o jedinou nebezpečnou akci v podání Simeoneho svěřenců. Přestože Barca měla jasnou převahu v držení míče a přítomnost navrátilce De Jonga byla znát, její útočná snaha za moc nestála. Raphinha a Balde sice byli na křídlech vidět, nicméně finální nahrávky v pohodě likvidovali obránci Altética. Lewandowski se za celý poločas dostal k jedné střele, která byla zablokována.

Naopak barcelonská defenziva měla ještě párkrát namále. Griezmann a Carrasco dokázali využívat volného prostoru i proti přesile a zastavováni byli na poslední chvíli. Přesto to nakonec byla Barcelona, která potrestala zaváhání v obraně. Raphinha vybojoval balon, předložil ho na vápno úplně volnému Torresovi a ten s přehledem zakončil.

Ve druhé půli byl domácí celek o poznání aktivnější a Lewandowski v útoku ožil. Hned ve 46. minutě si připsal první střelu na bránu a následně nahrával do šance Torresovi. Na druhé straně dvakrát pálil Carrcasco. Velkou šanci pak v 62. minutě dostal Gavi, když se k němu odrazil míč po rohovém kopu, jeho prudká střela ale těsně minula vzdálenější tyč.

Barceloně by se pojišťující branka velmi hodila, protože zápas se rozjel do dobrého tempa a Atlético se tlačilo do příležitostí. Zároveň ale začalo nechávat otevřené dveře poblíž Oblaka. Ten měl v 72. minutě inkasovat podruhé, jenže Raphinhovi se pár metrů od prázdné brány nepodařilo adekvátně vystřelit.

V 73. minutě se patičkou snažil srovnat Griezmann, Ter Stegen však zůstal pozorný. O chvíli později dostala Barcelona další tutovku, běželi na Oblaka hned dva osamocení hráči. Brankář colchoneros vyběhl mimo pokutové území a Lewandowskému stačilo posunout míč Raphinhovi. Nicméně polský útočník nesmyslně zvolil střelu a minul.

O další potenciální příležitosti na srovnání se Atlético připravilo tvrdými zákroky, které rozhodčí v poklidu oceňoval žlutými kartami. Závěrečné střely byly zablokované a madridskému mužstvu nepomohl ani VAR, když zkoumal ruku Busquetse. Camp Nou tak mohl slavit vítězství.


Přehled utkání

23. dubna 2023, 16:15 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

1 : 0 José María Sánchez Martínez

Atlético Madrid

Alonso 28'  
Torres (A - Raphinha) 44'  
Busquets 57'  
  75' Griezmann
Raphinha 78'  
  80' Savič
  81' Giménez
  83' Barrios
  84' Reguilón
  87' Morata
  90+3' Grbic
  90+3' Saúl
Gavi 91'  
Sestava

Ter Stegen - Koundé, Araújo, Alonso (61' García), Balde - De Jong (78' Kessié), Busqeuts, Gavi - Raphinha (90+1' Fati), Lewandowski, Torres (61' Pedri)

Sestava

Oblak - Molina, Savić, Giménez, Hermoso (79' Reguilón), Carrasco - De Paul, Witsel (59' Morata), Lemar (67' Lemar) - Correa (59' Barrios), Griezmann




Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Lewandowski se stále pohřešuje…

23.04.2023, 18:15

Dejte pokoj už s tím Lewou. No tak nemá formu no, navíc se svezl s celým týmem, což je polehčující okolnost, není důvod ho hned vyhazovat. Navíc dnes i s přihlédnutím k tomu, že jsme hráli proti Atletům, se prosazoval docela dobře a měl dobré herní momenty - vybavuju si minimálně bleskovou patičku do úniku na Ferrána, který potom centroval na Raphinhu před bránu, to byla velká šance, potom samozřejmě přihrával Raphinhovi na jasný gól a v prvním poločase měl asi dvě akce, kdy před vápnem někoho vymotal a pokračoval dál. To mi nepřipadá tak zlé.

23.04.2023, 18:24
Messias Klokanomet

Naprosto souhlasím, ale bohužel se tady teď spustila "Lewymánie" 🙂

23.04.2023, 18:28
Myšák Messias
Systémový administrátor

Teď se možná spustila, ale já názor měl už od mnohem dřívějších zápasů stejný.. 😀

23.04.2023, 18:30
Klokanomet Messias

Po MS má Lewa na odpis a prodej do Emirátů 9+3, Osimhen v životní formě 16+2. Jako rozdíl to je samozřejmě je, (a i já od Lewy čekám samozřejmě o dost víc, než v současnosti předvádí) ale stejně to bylo Neapoli v pohárech platné jak mrtvému zimník :D

23.04.2023, 18:35
Klokanomet Klokanomet

*Osimhen v životní formě, o 10 let mladší, s Kvaradonou po boku a místo MS ještě k tomu odpočíval :D

23.04.2023, 18:42
Caltic8 Klokanomet
Administrátor

Mně teď asi něco uniká (čemuž bych se po třech hodinách spánku nedivil), ale to Lewu nějak obhajuje, že Osimhen má mnohem lepší čísla než on? Že Lewa není nejdražší Afričan historie a je mu o 10 let víc? Že nedostává balon před prázdnou? Nebo že Neapol (která sice vede ligu, ale pořád jenom slaboučkou italskou ligu) stejně v Evropě pohořela?

Ne, tady není co obhajovat. Do 12. kola v LaLize naprostý top, od té doby konstantní pád s vyloženě neprofesionálním chováním. Co předvedl včera, bylo vyloženě na pěst, jak už popsal absint. A 12 G+A v 19 zápasech sice bez kontextu nezní nijak tragicky, ale z pohledu tohoto přímého gólového přínosu se mu povedla pouze Supercopa a v lize měl klíčový gól proti Betisu a asistenci proti Villarrealu. Že si zařádil proti Elche a Ceutě a s obrovskou klikou dal penaltu United, což dělá polovinu z jeho 12 bodů, ho už nespasí.

24.04.2023, 07:58
Andreas Caltic8

Asi ti usiel este taky detail, ze dal 5 golov v LM kde nedal gol okrem neho asi nikto. Ma vypadok formy , zrejme preziva horsie obdobie , ale aby sme ho tu hejtili po tolkych skvelych rokoch ? Tak na fans PSG sa nadava kvoli hejtu na Lea a pritom minulu sezonu a to k tomu vo Francuzskej lige mal este snad horsiu ako Lewa tuto v Spanielsku, co je diametralne odlisna kvalita. Ja viem, ze to je aj tymi ocakavaniami co dokaze , pretoze predosle sezony mal Top , ale Barcelona stale nieje optimalne muzstvo , a k tomu nam v klucovych momentoch vypadli v podstate vsetci hraci schopny individualne pomoct Lewovi.

24.04.2023, 08:17
Caltic8 Andreas
Administrátor

Asi ti ušel takový detail, že to mluvíme o období po MS (pouze jsem podotkl, že jeho regrese začala už předtím). Navíc jak už jsem tu psal minule, v LM jeho dva důležité góly Interu bohužel dost sráží ten Bayern (hattrick proti Plzni fajn, ale to nám postup neudělá).

Celkově - co to je zase za argumentaci? Jaký hejt? Z toho, co jsem napsal, většinu tvoří fakta. Skvělé roky? Co nám je to platné, když v Barceloně kope první sezonu? A proč do toho zase motat Lea nebo fanoušky PSG?

Ano, Lewa měl i dost smůlu, že opadl servis, který každý takový útočník potřebuje. Ale on si za ten "hejt" do velké míry může sám svým přístupem, který je prostě neodpovídající.

24.04.2023, 09:19

1) Ferranova jedna povedená akce, ač skončila gólem, nemění nic na tom, že nehraje dobře.
2) Lewa měl být za ten svůj exces hned vystřídán, bohužel se nestalo.
3) Garcíu obhajuju, kde to jde, ale jestli bude pokaždé taková "jistota" jako dnes, pak se s ním nedá počítat ani jako se čtvrtou variantou na stopera.

23.04.2023, 18:24

Docela dobrý zápas s dle mého názoru dobrým výkonem (nebo alespoň s rozhodně lepším než minulé zápasy) jen se nedařilo proměnit loženky. Ale naštěstí nás to body nestálo a to je nejdůležitější 🙂 Jo a do Lewyho kopat nebudu, to si tady užívají už delší čas jiní 💩

23.04.2023, 18:31

Skvělé 3 body! Škoda že jsme nevyhráli větším rozdílem...
Být Xavim tak Lewu posadím na lavičku dalši zapas není to jeho první zápas který se mu nepovedl. A je třeba přivést druhého utočníka protože jinak to další rok bude podobné jako teď...
Jinak při neděli super výhra snad to už do klepem do konce sezony protože všichni ostatní lídři tabulky začaly hodně ztracet své body a nejspiš i tituly viz Arsenal,Bayern.

23.04.2023, 18:45

Podle komentářů to moc na spokojenost nevypadá, ale já spokojený jsem. Kdyby jsme takto hráli minulý týden, tak vyhrajeme 3:0. Dnes to byl jeden náběh za druhým, několik naprosto tutových šancí, napadání, průnikové nahrávky atd. Na to že jsme hráli proti Atletům, kteří mají velmi dobrou formu, tak jsme byli lepší a nebezpečnější. Jediné mínus jsou ty nervi až do konce, kdy jsme mohli v pohodě rozhodnout. Naštěstí tam nepísklu tu penaltu za ruku, kterou běžně pískávají.

23.04.2023, 18:50

Podle mě nejlepší hráč zápasu Mats. Jeho 3 nadstandartní zákroky nám opět zachránily 3 body. Araujo taky top výkon.

Jinak Pedri za těch pár minut ukázal, jak je úplně jinde. Však ty prasata z Madridu si na něho pěkně vyšlápli.

Jinak si myslím, že měl být střídán Gavi, který... no vlastně k němu nemám moc co říct. On když nehraje s prominutím jako prase, tak nic moc nepředvádí. A dnes působil hodně unaveně

23.04.2023, 18:50
Caltic8 cechoma
Administrátor

Nejen hráč zápasu, ale už teď hráč sezony. Jako na jediného je na něj spoleh po celou dobu a zároveň předvádí opravdu top výkony.

24.04.2023, 06:29

Od 26.02. do dnes 2 goly Lewu a to este v jednom zapase proti Elchce. Brutalne zla zla forma. Sua aj ked sa kopal po cele, tak vedel nieco vymysliet, ale Lewa tuto pridanu hodnotu nema, takze ked neda gol, tak je ten jeho vykon taky aky je.

23.04.2023, 21:07

Nelíbí se mi, že se hned Lewa tepe za to, že jednou zachrtil. Prostě viděl dobrou pozici a myslel že se trefí, ale místo toho to dopadlo adekvátně k jeho žalostné formě. Chtěl to zlomit a já mu to nezazlívám i když nás to mohlo stát body. To, že má dlouhodobě slabé výkony je věc druhá a tam kritika rozhodně na místě je. Jinak fakt doufám, že pořídíme nějakého kvalitního pravého beka. Je neskutečně zbytečné tam cpát pořád Koundého a to i za situace kdy často hrajeme vlastně "na 3 stopery"... a ještě pak na klíčovou pozici stopera cpeme Alonsa. Pochvala jako vždy Araujo, no a pak Raphina, který ale prostě neumí bohužel vystřelit (a to mu nezazlívám tu pozici před prázdnou, s tím nemohl udělat asi nic). Obecně se ale jeho výkony výrazně zvedly a je nebezpečný. S Pedrim na hřišti to snad zase bude o něco lepší, doklepneme ligu a připravíme se pořádně na další sezónu. Jinak dneska taky zaslouží vyzdvihnout příšerný výkon rozhodčího. Jedna minela za druhou a zápas se mu vymykal z kontroly. Karty rozdával podle toho, jestli měl zrovna lepší nebo horší rozpoložení s tím, že se to u něj měnilo, asi tak často, jako ministři zdravotnictví za covidu.

23.04.2023, 22:05
absint Haavl

Ne, tady je to "tepání" zcela namístě. Za stavu 1:0 vyměnil jistý gól a tím i skoro jisté vítězství za vlastní vylepšení statistik. Jinými slovy postavil svůj zájem nad zájem týmu, což je prostě špatně, na to v kolektivním sportu není místo. Kdyby brankář neskočil po balonu, protože si nechtěl odřít loket, taky bychom nad tím mávli rukou?

23.04.2023, 22:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat