FC Barcelona 1:0 CA Osasuna

FC Barcelona 1:0 CA Osasuna Foto: Patrik Janačík

Barcelona si proti bezmocné Osasuně vypracovala řadu šancí, kvůli nepřesnému zakončení se však hodně nadřela. Výhru zařídil až v 85. minutě Jordi Alba, jak jinak než z voleje.

Zápas byl od začátku jednostrannou záležitostí, neboť Osasuna přijela na Camp Nou betonovat a domácí měli opět k dispozici silnou sestavu. Navarrská defenziva rozhodně nebyl neprostupná, takže se zdálo, že první gól na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak opak byl pravdou.

První dobrou šanci měl v 11. minutě Gavi, jehož střela byla zablokována, a ve 25. se díky skvělému centru od aktivního Baldeho do gólovky dostal další záložník Pedri. Ten však zakončil laxně, a tudíž mimo. O minutu později pak Pedriho do další velké šance vybídl De Jong a stoper Herrando jej coby poslední bránící hráč poslal k zemi. Rozhodčí tasil červenou kartu, která byla vzhledem k pohybu hráčů docela přísná, ovšem zároveň adekvátní nešikovnosti Herrandova zákroku.

Z nařízeného přímého kopu se Raphinha přiblížil k tomu, aby přerušil dvouleté čekání na gól z tohoto typu standardní situace, jenže balon proletěl těsně nad. Ve 32. minutě mohl Brazilec skórovat znova, když se na půlicí čáře odpoutal od soupeřovy obrany a chystal se čelit už jen brankáři Fernándezovi. Ten však vyběhl daleko od své brány a střetl se s Raphinhou. Zákrok nebyl posouzen ani jako faul, přestože Fernández se míče nedotkl, naopak Raphinha dvakrát. Ovšem nutno dodat, že v obou případech "na dlouhou nohu".

V závěru prvního poločasu útočila Barca bez větších šancí, a tak si diváci museli počkat na situace kolem 55. minuty, kdy zakončoval Araújo, Lewandowski a zanedlouho měl na noze další tutovku De Jong. Bohužel z těsné blízkosti vystřelil slabě, doprostřed.  

Po hodině hry se zapojili střídající útočníci Fati a Dembélé. Zejména Dembélého šance volala po gólu, jenže i Francouz selhal. Zaútočit pak dokázala také Osasuna, ale Muňoz ani Barja Ter Stegenovo čisté konto nemohli ohrozit. V 68. minutě si připsal Fernández další zákrok proti Lewandowskému a Fati v 74. minutě pálil mimo.

V 76. minutě se na hřiště dostal také Torres a málem se hned stal kuriózním hrdinou, protože gólman Osasuny ho trefil při snaze odkopnout míč. Nechtěný Torresův pokus proskákal těsně mimo. V 79. minutě už se culés radovali z gólu Lewandowského, ale jejich radost utnul pomezní sudí se zdviženým praporkem.

Tři body tak musel vystřelit Alba jakožto poslední střídající blaugrana, který od Busquetse dostal kapitánskou pásku. V 85. minutě Barcelona rozebrala obranu Osasuny a Alba po sklepnutí od De Jonga pálil z voleje. Těžká střela byla tentokrát přesná na milimetr. Vítězství pak mohli pečetit Pedri či Fati, ale ti už úspěšní nebyli. 


Přehled utkání

2. května 2023, 19:30 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

1 : 0 Javier Iglesias Villanueva

CA Osasuna

  27' Herrando
Alba (A - De Jong) 85'  
Sestava

Ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen (52' García), Balde (76' Alba) - De Jong, Busquets (76' Torres) - Raphinha (52' Dembélé), Pedri, Gavi (36' Fati) - Lewandowski

Sestava

Herrera - Moreno, U. García, Herrando, Sánchez - Torró (59' Cruz), Ibáňez - Benito (70' Aridane), Oroz (46' Muňoz), R. García (46' Barja) - Ávila (59' K. García)




Diskuze

Tak dalši tragický zápas nebo spíš tragické zakončení... je neskutečné jak velké šance dokažem nedat😀 nic méně další výhra a další krok blíž k titulu což je paráda.

Musím taky zmínit Fatiho který podle mě už druhý zápas nehraje až tak špatně, sice mohl tenhle zapas dat gol hlavně ta poslední šance ale vidím že se víc zapojuje a daleko méně kazí a daleko větši měl snahu... doufám že ještě dostane šanci i v základu protože by se ještě mohl chytit popřipadě zvýšit svoji cenu.

02.05.2023, 21:40

Nakonec Barca urvala vítězství,ale byl to docela porod. Ale zápas bavil a to je hlavní. Zase jsme o krok blíž k titulu. Vamos!

02.05.2023, 21:44

FdJ motor celýho týmu

02.05.2023, 22:43

To co hrála Osasuna nebyl autobus ale celá Florenc.

03.05.2023, 10:13
Myšák René
Systémový administrátor

🤣

03.05.2023, 10:22

Alemany odchadza. Býť fanúšikom Barcelony je niekedy fakt ťažke😂 ten človek futbalu rozumie a spravil cez leto zázraky na prestupovom trhu. Keď je pravda že nechcel predľžiť zmluvu robertovi a busimu a messiho nechcel doniesť späť prezident musel rozhodnúť medzi ním a messim a dufam že keď rozhodol leoš už je v barcelone.

03.05.2023, 11:17
Andreas BARCELONA NAVŽDY

Vyzerá , že to takto bude. Neverím v náhody . Tú ponuku od Villans mal na stole už dlhšie a s Emerym spolupracoval už tuším vo Valencii. Na jednej strane chápem , že nesúhlasil s návratom Lea a podpisom Busa a Roberta. Na druhej strane absolútne nieje na trhu nikto , kto by sa čo i len na desatinu výkonu priblížil Leovi alebo bol celkovo rozdielový pre našu hru. A sypať ťažké milióny za kde akých Felixov , Mudrykov ….. to ten návrat vyzerá ako najideálnejšie možnosť

03.05.2023, 11:40
cechoma Andreas

Přesně tak. Navíc po tom, co odešel Ronaldo za ropou, tak je Messi zdaleka největší značka ve fotbale. Škoda jen, že nebudeme rok na Camp no, protože věřím, že minimálně prvních 10 zápasů doma by bylo vyprodaných. Jí osobně vidím odchod Alemanyho jako potvrzení příchodu Messiho. Tebas je kretén, ale nemůže být zas takový kretén, aby neviděl, že Messi zvedne celou La Ligu a zájem o ní. Bude ještě chvilku kopat, že to nejde a nakonec to půjde

03.05.2023, 13:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat