FC BARCELONA 1:0 LEVANTE UD

FC BARCELONA 1:0 LEVANTE UD

Vzhledem k odpolední výhře Atletica Madrid nad Valladolidem potřebovala Barcelona k zajištění ligového titulu vyhrát nad Levante.Ernesto Valverde zařadil do nominace domácích všechny zdravé hráče. 

První poločas si barcelonští i bez Lionela Messiho, který zůstal pouze na lavičce náhradníků, vytvořili velkou herní převahu. Svého soupeře nepustili do žádné šance a sami se pokusili několikrát ohrozit brankáře Levante. Aktivní byl především Coutinho, který se při absenci Lea Messiho ujal také exekuce většiny přímých kopů a nevedl si rozhodně špatně. Barcelona tak sice v prvním poločase jasně přestřílela svého soupeře, ke změně skóre nedošlo a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

Hned na úvod druhého poločasu došlo ke změně kapitánů obou týmu. Do zápasu naskočil J. Morales na straně hostů a za domácí převzal kapitánskou pásku Leo Messi, který nahradil Coutinha. I ve druhém poločase Barcelona pokračovala herní převahou a svého soupeře do většího nebezpečí nepouštěla. 

A v 62. minutě přišla zasloužená odměna-Lionel Messi po pěkné akci propálil hostujícího gólmana - 1:0. V zápětí se k první střele odvážili i hráči Levante, Ter Stegen byl však na místě a změnu skóre nedopustil. V 68. minutě přišla po chybě Rakitiče další šance hostů-Morales však mířil nad Ter Stegenovu bránu. Následující minuty však Barcelona kupila v obraně několik po sobě jdoucích chyb a nabídla tak hráčům Levante velmi zajímavé standartní situace. Ani jedna se však nesetkala s úspěchem a skóre zůstalo 1:0. 

Následující minuty se hra přelévala z jedné strany na druhou bez gólového zakončení. Domácím fanouškům však velmi zatrnulo v 89. minutě, kdy Ter Stegena zachránila od obdrženého gólu branková konstrukce. Do konce zápasu už se však nic nestalo a Barcelona může slavit další ligový titul. 


Přehled utkání

27. dubna 2019, 20:45 Camp Nou Digi Sport 2

FC Barcelona

1 : 0 Bengoetxea R.

Levante UD

I.Rakitič, 70' Pique, 77' Semedo, 90+1' S.Busquets 14'  
  56' Rochina, 58' Vezo, 83' Coke
Messi 62'  
Sestava

Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Rakitič, Vidal, Arthur (73' Busquets) - Coutinho (45' Messi), Suarez, Dembele (84' S.Roberto)

Sestava

Fernández - Coke, Rober, Vezo, Luna - Rochina (84' Martí), Vukcevic (65' Bardhi), Campaňa - Jason, Simon (45' Morales), Mayoral




Diskuze

Fantaziesmileysmiley

27.04.2019, 23:20
Caltic8
Administrátor

Obrana smiley

27.04.2019, 23:44

Škoda těch neproměněných šancí, ten výkon by vypadal o mnoho lépe. Snad se to nebude opakovat v úterý, to by nás mrzelo, jinak Coutinho vypadal dost zajímavě, nemyslim si že měl jít o poločas dolů a jinak i Vidal se mi líbil. Buďme rádi že je titul zajištěn a můžeme vrhnout všechny síly na Liverpool. Campeonessmiley

28.04.2019, 10:14

Gratulacesmiley Teď vyhrát "Copu del Rey" a pak se jede do Madridu na finále pro pohár Champions league"smiley

28.04.2019, 10:51

FCB oleee. Visca El CAMPIONS 💙❤️ a teď pojďme zkusit vyhrát LM a CdRsmiley

28.04.2019, 11:48
Migueli
Systémový administrátor

Přesně takhle to má vypadat - zisk titulu a ihned předání trofeje. Neměla mít trofej novou podobu?

Na takový zápas se jednou musím vypravit, ale tohle se strašně těžko plánuje. Ani včera to nebylo 100%, když si vzpomenu na tu tyčku...

Teď hlavně zvládnout Liverpool. Vypadá to všech až moc dobře smiley

28.04.2019, 12:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat