FC Barcelona 1:0 Sevilla FC

FC Barcelona 1:0 Sevilla FC Foto: Patrik Janačík

Atraktivnímu utkání mezi Barcelonou a Sevillou by bývalo slušelo více gólů, ovšem pro Katalánce jsou nejvíce podstatné tři body. O jejich zisku rozhodl vlastní gól Sergia Ramose.

Oba týmy nastoupily v útočně laděných sestavách, které Olympijský stadion udržovaly takřka neustále ve varu. V úvodu zvedal diváky ze sedaček domácí Félix či exbarcelonista Rakitič a velké ohlasy měl každý dotek s míčem od exmadridisty Ramose. 

Barcelona byla lepší a ve 22. minutě mohla jít do vedení, když krásný průnik předvedl Cancelo a předložil balon Félixovi, jenže ten ho napálil do břevna. Zanedlouho na opačném konci hřiště dostal dobrou šanci Ocampos, do jehož rány se vrhl Gavi.

 Ve 34. minutě se o úvodní branku snažil v další velké příležitosti Raphinha, ale bohužel si při zakončení zranil. Nastoupil za něj Fermín, který po spolupráci s Yamalem a hbité otočce mohl rovněž skórovat, avšak jeho střela byla slabá. První půli pak uzavřel Rakitič nebezpečnou standardkou, kterou naštěstí nikdo do sítě neusměrnil.

Také po přestávce měla Barca herní a střeleckou převahu. Zápas ale neměla pod kontrolou tak, jak by asi chtěla, což zřejmě bylo dáno i skladbou týmu. Sevilla zároveň velmi dobře bránila systematické útoky. Proto i když například Lewandowski předváděl velkou snahu při zakládání akcí, nemohl se propracovat k zakončení.

Rozhodnout tak musely individuální momenty. To byla parketa pro stále více viditelného Yamala, kterému ze střídačky přišel pomoci Torres. Španělský útočník potvrdil, že umí přinést nový náboj, a po výborném pasu právě na Yamala dopomohl k první brance, neboť Yamalovu hlavičku do vlastní brány srazil Ramos.

V 85. minutě se Sevilla pokoušela o vyrovnání z brejku po pravém křídle, jenže střídající Navas s centrem otálel, takže se stihl vrátit Koundé. Barcelona těsný náskok udržela.

 


Přehled utkání

29. září 2023, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 4

FC Barcelona

1 : 0

Sevilla FC

Cancelo 45'  
  50' Juanlu
  52' Lamela
Ramos (vlastní gól) 76'  
  89' Badé
Gundogan 90+3'  
Sestava

Ter Stegen - Cancelo, Koundé, Christensen, Balde - Gündoğan, Gavi - Yamal (82' Romeu), Raphinha (37' Fermín), Félix (71' Torres) - Lewandowski

Sestava

Nyland - Juanlu (82' Navas), Badé, Ramos, Pedrosa (82' Suso) - Jordán, Sow (66' Fernando) - Ocampos, Rakitič, Lamela - Lukebakio (75' Acuňa)




Diskuze

Fermín je super. Bojovnost jak Gavi, jen ho to táhne víc dopředu.

29.09.2023, 23:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat