FC Barcelona 1:0 Sevilla FC

FC Barcelona 1:0 Sevilla FC Foto: Patrik Janačík

Atraktivnímu utkání mezi Barcelonou a Sevillou by bývalo slušelo více gólů, ovšem pro Katalánce jsou nejvíce podstatné tři body. O jejich zisku rozhodl vlastní gól Sergia Ramose.

Oba týmy nastoupily v útočně laděných sestavách, které Olympijský stadion udržovaly takřka neustále ve varu. V úvodu zvedal diváky ze sedaček domácí Félix či exbarcelonista Rakitič a velké ohlasy měl každý dotek s míčem od exmadridisty Ramose. 

Barcelona byla lepší a ve 22. minutě mohla jít do vedení, když krásný průnik předvedl Cancelo a předložil balon Félixovi, jenže ten ho napálil do břevna. Zanedlouho na opačném konci hřiště dostal dobrou šanci Ocampos, do jehož rány se vrhl Gavi.

 Ve 34. minutě se o úvodní branku snažil v další velké příležitosti Raphinha, ale bohužel si při zakončení zranil. Nastoupil za něj Fermín, který po spolupráci s Yamalem a hbité otočce mohl rovněž skórovat, avšak jeho střela byla slabá. První půli pak uzavřel Rakitič nebezpečnou standardkou, kterou naštěstí nikdo do sítě neusměrnil.

Také po přestávce měla Barca herní a střeleckou převahu. Zápas ale neměla pod kontrolou tak, jak by asi chtěla, což zřejmě bylo dáno i skladbou týmu. Sevilla zároveň velmi dobře bránila systematické útoky. Proto i když například Lewandowski předváděl velkou snahu při zakládání akcí, nemohl se propracovat k zakončení.

Rozhodnout tak musely individuální momenty. To byla parketa pro stále více viditelného Yamala, kterému ze střídačky přišel pomoci Torres. Španělský útočník potvrdil, že umí přinést nový náboj, a po výborném pasu právě na Yamala dopomohl k první brance, neboť Yamalovu hlavičku do vlastní brány srazil Ramos.

V 85. minutě se Sevilla pokoušela o vyrovnání z brejku po pravém křídle, jenže střídající Navas s centrem otálel, takže se stihl vrátit Koundé. Barcelona těsný náskok udržela.

 


Přehled utkání

29. září 2023, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 4

FC Barcelona

1 : 0

Sevilla FC

Cancelo 45'  
  50' Juanlu
  52' Lamela
Ramos (vlastní gól) 76'  
  89' Badé
Gundogan 90+3'  
Sestava

Ter Stegen - Cancelo, Koundé, Christensen, Balde - Gündoğan, Gavi - Yamal (82' Romeu), Raphinha (37' Fermín), Félix (71' Torres) - Lewandowski

Sestava

Nyland - Juanlu (82' Navas), Badé, Ramos, Pedrosa (82' Suso) - Jordán, Sow (66' Fernando) - Ocampos, Rakitič, Lamela - Lukebakio (75' Acuňa)




Diskuze

Fermín je super. Bojovnost jak Gavi, jen ho to táhne víc dopředu.

29.09.2023, 23:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat