FC Barcelona 3:0p Sevilla FC

FC Barcelona 3:0p Sevilla FC

Remontada, Barcelona jde do finále poháru! Sevilla ve druhém poločase neproměnila penaltu a Gerard Piqué tak v poslední minutě mohl poslat svůj tým do dalšího prodloužení, ve kterém vstřelil rozhodující branku Martin Braithwaite.

Od samotného úvodu oba týmy brzdily nepřesnosti a nepovedené kličky, které ovšem byly z velké části zapříčiněny důsledným napadáním na obou stranách. Dembélé byl od úvodu znovu hodně vidět, ale první střela na bránu patřila Busqetsovi. A hned druhá skončila gólem! Byl to právě zmiňovaný Dembélé, který se s míčem dostal do nepříliš výhodné pozice, a tak všechny včetně brankáře Vaclíka překvapil, když nádhernou ranou vymetl bližší šibenici.

Další minuty byly spíš ve znamení urputných soubojů a s tím souvisejících faulů. Ačkoliv měla Barça více ze hry, přes sevillskou defenzivu se dostávala těžko. Nedařilo se Messimu a rovněž Dest pokazil řadu akcí. Soupeř se mezitím soustředil hlavně na protiútoky, k nimž se ale domácí stíhali obdivuhodně vracet.

Až v závěru poločasu přišly další příležitosti, nicméně ani Messimu ani Frenkiemu de Jongovi se nepovedlo procpat míč do brány. Střelecké pokusy Sevilly nebezpečné nebyly, takže do šaten se šlo za stavu 1:0.

Druhá půle byla od začátku už jednostrannou záležitostí, kdy se Katalánci snažili najít skulinu v červenobílé zdi. Sevilla nebránila bezchybně, ale i když Barça zvládla část obrany vyšachovat, vždy se našli protihráči, kteří své kolegy zastoupili.

Naději přinesla až skvělá kombinace v 67. minutě, na jejímž konci na Dembélého centr volejem naskočil Alba, bohužel jeho rána letěla do břevna. A zanedlouho to s šancemi blaugranas na postup vypadalo vyloženě bídně. Luuk de Jong v protiútoku dokázal posunout míč na Ocampose, který dal jesle Minguezovi a ten se dopusil faulu – penalta!

Ocampos ale v roli exekutora pokutového kopu selhal, Ter Stegen jeho střelu bezpečně ukryl v náruči. O závěrečné drama tedy fanoušci ochuzeni nebyli a Sevilla už začínala působit nervózně. Avšak Barcelona nebyla dostatečně rychlá, a tak střely nadále ztroskotávaly na andaluském bloku.

V nastavení přišla Sevilla o Fernanda, jenž byl po druhé žluté kartě za zatažení střídajícího Trincaa vyloučen. Z přímého kopu Messiho vzešel pouze kop rohový, ale z následného závaru po chybě Carlose se výborně uvolnil další střídající útočník Griezmann a balon posadil přesně na hlavu Piquého. Barcelona tedy znovu vyrovnala v posledních vteřinách a šlo se do prodloužení!

V něm Barça brzy udeřila potřetí – Albův centr procedil do sítě Braithwaite. Sevilla se tedy ocitla ve velmi těžké situaci, kdy musela vstřelit gól v oslabení. Otevřela tedy hru a zápas nabral nový spád. Avšak Messi, přestože měl více prostoru, se stále nedokázal prosadit, a tudíž hrozilo, že jeden moment může postup vrátit do rukou rojiblancos.

Tento moment byl nepříjemně blízko, když se balon otřel o ruku Lengleta ve vápně. Hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím naštěstí tentokrát penaltu nenařídil.  Barcelona se ale dopouštěla zbytečných ztrát a hráči Sevilly ze sebe ždímali zbytky sil. V závěru tak působili hosté až překvapivě nebezpečně. Přesto Barcelona čisté konto udržela a může slavit postup do finále.


Přehled utkání

3. března 2021, 21:00 Camp Nou Sport 1

FC Barcelona

3 : 0 José María Sánchez Martínez

Sevilla FC

Dembélé 12'  
  37' Fernando
Mingueza 67'  
Messi 73'  
  90+2' Fernando (2. ŽK)
Piqué (A - Griezmann) 90+4'  
Braithwaite (A - Alba) 95'  
  100' Jordán
  101' Koundé
  103' Lopetegui (trenér)
  103' De Jong (mimo hřiště)
Trincao 119'  
Sestava

ter Stegen - Mingueza (78' Firpo), Piqué, Lenglet - Busquets (78' Moriba) - Dest (63' Griezmann), De Jong, Pedri (89' Braithwaite), Alba - Messi, Dembélé (89' Trincao)

Sestava

Vaclík - Vidal (54' Navas), Koundé, Carlos, Acuňa (54' Rekik) - Jordán (106' Munir), Fernando, Torres (62' Ocampos) - Suso (79' Gómez), De Jong (54' Rakitič), En-Nesyri


Zdroje: sport.es



Diskuze

Je to taaam!. Ale byly to nervy. smileysmiley

03.03.2021, 23:43

Dnes jeden famózny výkon. Síce koniec nervózny, ale vzhľadom k tomu, že sme mali na ihrisku 8 útočníkov, dalo sa to čakať. Inak to bolo jedno krásne semifinále kedy išiel každý totálne na doraz. Ale mňa hlavne teší ta súdržnosť toho mužstva. A Koemanovu robota. Aj napriek facke od PSG, nevzdali sa, sezónu nevypustili a nesie to ovocie ako v lige tak aj v pohári. Čert vem LM. Som hrdý neskutočne.

03.03.2021, 23:46

Dnes dvaja veľkí hrdinovia Stegen a Piqué, ale najväčší hrdina TÍMOVÝ VÝKON! Fantasticky si rozumieme v rozostavení 3-5-2. Snáď to nie je iba dočasné a bude sa dariť ďalej. Som veľmi šťastný, že sme vo finále. Parádny večer, parádne nasadenie, takto si predstavujem herný prejav. Do budúcna máme veľmi slušne rozbehnutú zálohu - Pedri, De Jong, Moriba, Puig. Obrana a útok sa postupne tiež formujú. Bude lepšie! Visca Barca!!! smileysmiley

03.03.2021, 23:51
Puyol La Pulga

Do budúcna máme veľmi slušne rozbehnutú zálohu - Pedri, De Jong, Moriba, Puig. Až nato, že Puig opět nehrál!?

04.03.2021, 05:08

Výborně!!!Ale nechápu Messiho na konci,to jeho vyklusavani (chápu,že chtěl zdržovat).Ale kdyby se nezastavoval,tak by ho nikdo neměl a šel by klidně sám a vymáchal toho cucáka v brance!Barca ❤❤❤

03.03.2021, 23:52
Biscuit FcBarcelonaZn

To jsou už ty léta zkušeností ... prostě hrál na jistotu.

04.03.2021, 00:02
FcBarcelonaZn Biscuit

Na jistotu?Aha...Že pak měla Sevilla šanci.

04.03.2021, 00:05
FcBarcelonaZn FcBarcelonaZn

Nebyla to vyloženě tutovka,ale ... 4:0 a byl by klid.

04.03.2021, 00:06
Biscuit FcBarcelonaZn

Tak škoda že tam byl Messi a ne ty ... určitě by jsi si poradil líp no ....

04.03.2021, 00:10
Biscuit FcBarcelonaZn

Navíc chytal Vaclík a není to žádnej cucák....

04.03.2021, 00:13

SPRAVEDLNOST! smileyDneska to byla paráda, škoda jen na ty nervy nakonec :) tak 17. 4. pro první trofej a v květnu pro druhou :)

P.S.: Jsem jediný vůl, co až po konci zápasu zjistil, že je to semifinále? :D

03.03.2021, 23:52
Messias Robert

Nejsi smiley

04.03.2021, 08:43

To je jasny ze to vyslo, pac na tribune uz sedel budouci prezident buh Joan Laporta smiley

03.03.2021, 23:55
Caltic8
Administrátor

Třeba opět vyzdvihnout Dembélého. První krok obvykle bývá nejtěžší a teoreticky má během čtyř dnů dva vítězné góly proti Seville, to se počítá.

03.03.2021, 23:55
Vitessen Caltic8

Dost mu sedí ten systém, hraje v něm to co umí a je to vidět.

04.03.2021, 00:01

Myslel jsem si, že Piqué už na to nebude mít, ale po zranění se dostal do formy. A to by nebyl Lenglet, aby z toho málem nebyla penalta v nastavení. Bohužel Messi další napůl odchozený zápas, i přes zkušenosti už to časem nemusí stačit, ale upřímná radost po zápase tam byla. Finále snad bude jasnou záležitostí.

04.03.2021, 01:19
lhotik von_R

Jsi asi koukal na jiný zápas. Messi sice nedal góla, ale tentokrát jeden s nejvíce bojujících na hřišti... smiley

04.03.2021, 06:33

Taky jsem asi Koukal na jiný zápas, to že Messi nedal gól ani nemá asistenci znamená, že hrál zle? Hrál jako vzdy a skvěle bojoval, možná na konci už zdržoval protože nemohl. Je nabitý program a už není nejmladší. Včerejší zapas byl skvělý týmový výkon. Vidím to na trofej

04.03.2021, 07:13

Za mňa veľké prekvapenie, postup som veľmi nečakal, a aj keď to bolo na poslednú chvíľu a so šťastím, tak musím povedať, že som z výkonu tímu za posledné dva zápasy nadšený, je super, že máme šancu ukončiť (možno) poslednú Messiho sezónu titulom. Sevillu nesledujem, takže neviem hodnotiť, nakoľko to bol z jej strany slabý výkon alebo nie, za dva zápasy si ale de facto skoro nevypracovala šancu.

Čo sa týka individuálných výkonov, mimo tradične skvelého Frenkieho a Pedriho, od ktorých to už ale čakám vždysmileybol výborný podľa mňa Busquets, u ktorého som mal strach, že nebude stíhať a bude brzdou, ale opak bol pravdou, tieto zápasy mu ozaj vyšli. Určite musí do budúcna pridať Dest, včera mu tie prieniky 1 vs 1 vobec nešli, ale napr. narážačky s Frenkiem a Minguezom dobré...Dembele zahral oba zápasy super, naopak Griezmann aj napriek asistencii podľa mňa tradične stratený...

04.03.2021, 10:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat