FC Barcelona 1-1 Cádiz CF

FC Barcelona 1-1 Cádiz CF

Barça nedokázala využiť ďalšie zaváhanie vedúceho Atlética a po trpkej a zbytočnej remíze nad nováčikom z Cádizu 1-1 je opäť od lídra z Madridu vzdialená na rozdiel 8 bodov. Katalánci síce prestrieľali hostí v pomere 21:3, no tri body z toho napokon nie sú.

Už úvod jasne naznačil, že sa zápas bude niesť v duchu barcelonského obliehania pokutového územia a prípadných protiútokov Cádizu.

Prvá vážnejšia príležitosť prišla v 18. minúte po presnej prihrávke Busquetsa, ktorou vysunul do šance Lea Messiho - ten ale zakončil len do nohy brániaceho hráča.

O päť minút neskôr prišli krátko po sebe ďalšie dve šance: najskôr po skvelej práci Pedriho prečíslenie 4 na 2, ktoré ale nedokázal zakončiť Griezmann. Hneď vzápätí de Jong v pokutovom území prepustil prihrávku na Messiho, ktorý svojou slabšou pravou nohou strieľal len do stredu brány.

V 29. minúte Messi vystrelil z úctyhodnej diaľky, gólman Ledesma sa ale zahanbiť nenechal.

O dve minútky neskôr sa do pokutového územia odvážne vrhol Pedri, ktorý prepadol cez dvojicu brániacich hráčov a arbiter Juan Martínez Munuera ani sekundu neváhal a ukázal na biely bod. Rovnako ako v utorok, aj teraz teda skóre otváral kapitán Lionel Messi premenenou penaltou.

Jediná príležitosť hostí v prvom polčase prišla v 32. minúte, lopta sa od Sobrina odrazila tesne vedľa ter Stegenovej bránky.

V 39. minúte prekonal Ledesmu Frenkie de Jong, no asistencia Antoina Griezmanna smerovala do ofsajdu a gól tak nemohol byť uznaný.

Pred koncom prvého polčasu lovil Ledesma loptu zo siete opäť - no po druhýkrát gól domácich nebol uznaný kvôli ofsajdu - Pedri sa tak z tretieho LaLigového gólu radoval predčasne.

Úvod druhého polčasu bol rovnako ako úvod toho prvého dosť "vlažný" - prvá šanca prišla až po 15 minútach, kedy Busquets výborne vysunul Messiho, ktorý ale nedokázal Griezmannovi naservírovať presnú prihrávku a Ledesma tak stihol zakročiť.

Potom prišli chvíle Ousmana Dembélého, ktorý predviedol niekoľko sľubných individuálnych akcií no ani jedna z týchto šancí neskončila v bránke.

V 73. minúte sa dostal do ďalšej šance Messi po skvelom oblúčiku od Pedriho, no z päťky mieril nad brvno.

Gólom sa neskončila ani ďalšia strela kapitána Blaugranas, keď spoza šestnástky mieril len tesne vedľa pravého horného rohu bránky Cádizu.

Do veľmi podobného miesta smerovala o šesť minút neskôr aj strela striedajúceho Riquiho Puiga po Lionelovom prieniku - opäť teda chýbalo len niekoľko centimetrov.

V 89. minúte však prišiel zlomový okamih zápasu - Clément Lenglet v pokutovom území pri snahe odkopnúť loptu trafil nohu jedného z útočiacich hráčov a rozhodca nariadil celkom prísnu penaltu - striedajúci Álex Fernández sa nemýlil a ter Stegena prekonal.

Barcelona na vyrovnávajúci gól už zareagovať nedokázala a po prehre nad Parížom tak prišiel ďalší veľmi trpký výsledok. Cádiz tak z ligového dvojzápasu s Barçou dokázal vyťažiť neuveriteľné 4 body - hoci v predchádzajúcich piatich zápasoch dostal až 17 gólov, na Nou Campe bol Ledesma prekonaný len jedenkrát.


Přehled utkání

LaLiga - 24. kolo 21. února 2021, 14:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 3

FC Barcelona

1 : 1 Juan Martínez Munuera

Cádiz CF

Messi (p.) 32'  
  82' Alejo
  85' José Mari
  89' Fernández (p.)
Sestava

ter Stegen - Dest (80' Mingueza), Piqué, Lenglet, Alba - de Jong, Sergio (65' Pjanić), Pedri (74' Trincão) - Dembélé (80' Puig), Messi, Griezmann (65' Braithwaite)

Sestava

Ledesma - Iza, Fali, Mauro, Espino - Garrido (58' José Mari) - Sánchez (62' Alejo), Sobrino, Perea (76' Jønsson), Izquierdo (59' Fernández) - Negredo (59' Lozano)


Zdroje: foto: LaLiga



Diskuze

Od ostudy k ostudě jdem.Nemotornost Lengleta je k smíchu.

21.02.2021, 15:59
Creus René

To, že je Lengleta spatnej, to je, ale dnes to rozhodně nejde za ním, zase trochu objektivnosti

21.02.2021, 16:15
René Creus

Je v mém příspěvku napsáno že za dnešní ztrátu může Lenglet?

21.02.2021, 16:18
Creus René

Zmiňuješ tam jen jeho a když po takovém zápase napíšeš jen "nemotornost Lengleta je k smíchu", tak z toho nejde pochopit nic jiného

21.02.2021, 16:26
René Creus

Tak příště po vítězném zápase to napíšu znovu a z toho pochopíš co?

21.02.2021, 16:33

Ty domácí výkony a výsledky jsou nejhorší, jaké pamatuju. Ztratit doma body s Eibarem, Valencií a Cádizem a Realem, týmy které jsou toho času naprosto bez formy, je neodpustitelné. 5x z 12 ligových domácích zápasů jsme ztratili body, dokonce máme doma víc inkasovaných gólů než venku.

21.02.2021, 16:13
absint Klokanomet

Jaký význam má rozlišovat domácí a venkovní zápasy v době, kdy jsou stadiony prázdné?

21.02.2021, 16:50
Biscuit absint

Svou roli to má i když pochopitelně menší než když jsou i fanoušci. Jaký význam to má ? No asi hlavně jen statistický (je to prostě jeden z faktorů)

21.02.2021, 16:57
Klokanomet absint

To můžeš rovnou říkat, jaký význam má rozlišovat, jestli lepší tým hraje proti horšímu třeba v devíti hráčích, když jejich kvalita je dvakrát větší než soupeře. smiley
Nad většinou tvých příspěvků zůstává opravdu rozum stát.

21.02.2021, 17:50
absint Klokanomet

Ne, já se ptám, v čem spočívá výhoda domácího hřiště, když se hraje bez fanoušků.

21.02.2021, 17:54
Klokanomet absint

Takže ty to myslíš vážně. smiley Každý tým se cítí v domácím prostředí jistěji, to je naprosto přirozené. A u Barcelony by to mělo platit dvojnásob, protože zrovna náš stadion je proslulý tím, že se tam vždy těžko získávaly body i nejlepším týmům, natožpak žebrákům jako Cádiz. Takže je to hlavně psychologická věc, která je samozřejmě fanoušky umocňovaná, ale funguje i bez nich. A jak víme, stav hlavy je ve sportu polovina úspěchu.
Ano, je to šokující, ale domácí vs. venkovní prostředí je ve fotbale jednou z nejzásadnějších věcí, kdyby to tak nebylo, tak sázkovky nemají co žrát.
Opravdu musím něco takového vysvětlovat fotbalovému fanouškovi? OMFG

21.02.2021, 18:16
absint Klokanomet

Ano myslím to naprosto vážně. A s tím, cos napsal, nesouhlasím.
Co to je za argument "...že se tam vždy těžko získávaly body i nejlepším týmům..."? Takový faktor má asi stejný vliv jako barva levého oka podavače míčů. Pokud to převrátím, Cádizu se proti Barce vždy těžko získávaly body i na jejich stadionu, takže i tam bychom podle tebe měli mít tu psychologickou výhodu prostředí.

Domácí vs venkovní prostředí je ve fotbale zásadní ze dvou důvodů. Tím prvním jsou fanoušci, ti mají nejzásadnější vliv na psychiku hráčů během zápasu. To je důvod, proč byl Camp Nou nedobytná pevnost i v době, kdy jsme si z Liverpoolu, Turína, Paříže a Říma vezli debakl.
Poslední rok se ale hraje bez diváků a najednou (světe div se) toto neplatí a statisticky je skoro jedno, jestli hrajeme doma, nebo ne.

Druhým důvodem je cestování spojené s venkovním zápasem. To může být nepříjemné a hostům to v zápase asi dvakrát nepomůže, nemyslím si ale, že by u takových profesionálů měl mít tento faktor zásadní vliv na výsledek.

21.02.2021, 18:32
Biscuit absint

Další faktory jsou stav trávníku (například pamatuju ten na Valladolidu který vypadal jak orné pole) pak taky každej ten trávník kropí jinak a může být i +- hrací pole širší nebo užší ... a pochopitelně i ty další jako zmíněné cestování atd ...

21.02.2021, 18:35
Klokanomet absint

Aha. Takže kdyby byli na stadionech diváci, tak PSG porazíme 5:0 a Liverpool povede ligu asi o 5 bodů, protože by čtyřikrát za sebou doma neprohrál. Lipsko má doma 9-1-1 a venku 5-4-2, ale je to jenom náhoda. Bayern doma neprohrál, ale venku už třikrát, další náhoda. Naprostá většina špičkových týmů si domácí výsledky udržuje i bez diváků, výjimkou jsou právě ty týmy, které jsou v prdeli s formou, motivací a neschopností trenérů, jako třeba my, Liverpool a Dortmund.
Ano, v sezoně bez diváků se opravdu děje to, že venkovní týmy získávají více bodů a to zejména slabší týmy. Třeba takový Stuttgart byl loni doma výborný, letos má doma 1 výhru, zato je třetí nejlepší venkovní tým. To ale vůbec neznamená, že význam domácího prostředí prostě zmizel. Právě u nejkvalitnějších týmů hraje domácí prostředí pořád roli, protože kvalitní týmy jsou sebevědomé a ví, že doma můžou slabší tým v pohodě porazit. To prostě nesmažeš z hlavy sportovce jenom tím, že odebereš diváky.
Ne, důvod, proč byl náš stadion nedobytná pevnost i když jsme venku dostávali výprask je ten, že jsme měli lepší trenéry, lepší obránce, lepší záložníky, lepší útočníky a lepší taktiku.

21.02.2021, 19:12
Rikitan Klokanomet

Jen takový detail, Real je sice bez formy, ale je druhý v tabulce a dýchá na záda Atletům. Ale je fakt, že míval o dost lepší kádr. smiley

21.02.2021, 18:30

Tak jsem doufal v pohodový zápas, ale bohužel zbytečná chyba stála Barcu vítězství. Zase se jednou ukázalo, že vedení o gól nemusí stačit. Škoda šance Riquiho, chyběl kousek. Taky doufám v uzdravení Arauja, u Lengleta člověk nikdy neví, co provede. smileyMimochodem, jsem tu nový smiley

21.02.2021, 18:21

Problémem není Lenglet či obrana, ale útok. Dostat góla můžeme, to se stává, ale dát jeden jediný gól a ještě z penalty je prostě průšvih. Bez útočníků, zakončovatelů se prostě vítězit nedá.

21.02.2021, 18:28
Rikitan macaxp1

Máš samozřejmě pravdu, většina z nás určitě očekává víc od Griezmanna a Dembelého, i když se oba snaží. Těším se na návrat Fatiho.

21.02.2021, 18:39
Robert Duchoň macaxp1

Lengle tje jeden z důvodů našich ztrát

21.02.2021, 21:49
macaxp1 macaxp1

Možná by se mohl Koeman kouknout, jak to dělají v B týmu. gólů za zápas, produktivita cca 50%.
www.fcbarcelona.com

21.02.2021, 22:20

Macapx1 to popsal velmi správně. Jsme bez útoku, bez zakončovatele, bez klasické devítky. Jen blázen si myslel, že to půjde bez útočníka. Griezmann není hrotový útočník a není ani kvalitní křídlo. Musí to být pro Messiho frustrující když to vidí. a hlavně i cítí na hřišti. Jeho slova se potvrdila. Odchod Suareze nám zhatil šance na trofej a padá to na Koemanovu hlavu. 👎

21.02.2021, 20:35
CUBEBIKE David2

Koemann může za odchod Suareze 🤣🤣🤣 nebo za to, že nepřišla nová "9"? 🤣🤣🤣 nebo za to, že je Griezmann nepoužitelný... Z 💩 BIČ NEUPLETEŠ!!!

22.02.2021, 13:26

Zdarec, bohužel pro nás jsme opravdu v problémech, dnešní zápas opravdu ukázal jak na tom opravdu jsme. Bez pohybu to prostě nepůjde, neumíme ani jeden na jednoho. Chybí koncentrace a je to všechno v křeči. Je mi z toho smutno ..člověk vzpomíná na smrtící útoky v čele s rivaldem poté ronaldinho, etoo, messi ...dnes tam je šílenej dembelé .. a vyčuchlej griz....Díky za názory

21.02.2021, 22:09

Opět jedinou úspěšnou akcí pentle (proč opět v provedení veterána, kterej v týmu nemá budoucnost?). Hra stejná jako vždycky pod dirigováním Messiho - kombinace nudy a neúčelnosti, kterou když podpoří už skutečně donebevolající neschopnost kohokoliv proměnit i poměrně slušnou šanci, je z toho tenhle výsledek. S Cádizem.

22.02.2021, 12:57

Není devítka, není kvalitní stoperska dvojce, která by se doplňovala a není silnej a rychlej defenzivní záložník. Nemáte někdo přehled o béčku? Není tam někdo dobrej na devítku a na buldozer do zálohy?

22.02.2021, 13:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat