FC BARCELONA 2:2 CELTA VIGO

FC BARCELONA 2:2 CELTA VIGO

Další neuznaný gól a hlavně spousta spálených šancí znamenají, že Barcelona potřetí z posledních čtyř zápasů bere jen remízu. Ačkoliv hlavně Lionel Messi těšil diváky skvělým fotbalem, vynikající výkon předvedl také Iago Aspas, který byl hlavním faktorem nečekaného úspěchu Celty Vigo.

Trenér Valverde znovu poslal do útoku jen Messiho se Suárezem a zálohu vyztužil Paulinhem. Barcelona tak od úvodu samozřejmě měla převahu na balonu, ovšem její kombinace se zpravidla odehrávala daleko od hostující brány a ofenzivní myšlenka spočívala na často osamoceném Messim.

Do 20. minuty proto utkání čekalo na vyloženou šanci, načež udeřila Celta z protiútoku. Aspas s Maxim Gómezem utekli barcelonským stoperům, a i když proti zakončení Gómeze předvedl Ter Stegen skvělý zákrok, výsledkem stejně byl inkasovaný gól, protože k dorážce se dostal Aspas. Nemuselo tomu tak být, kdyby předtím Umtiti jen nezúčastněně nevyklusával...

Tento nečekaný vývoj však domácí okamžitě nakopl a Messi už za dvě minuty srovnal po krásné akci, na jejímž konci byla asistence Paulinha a Argentincova střela mezi nohy brankáře. Krátce nato po Messiho nahrávce rozvlnil síť také Suárez, jenže tento gól rozhodčí Barceloně vzali pro domnělý ofsajd.

Messi nadále čaroval a tvořil příležitosti pro sebe i své spoluhráče. Celta se sem tam dokázala z tlaku vymanit a předvedla, jak rychlá může být v přechodu do protiútoku, ovšem defenziva blaugranas už byla pozornější. K chybám naopak byli nuceni obránci celestes – přesto kupodivu do přestávky udrželi nerozhodný výsledek. Messi totiž ve 31. minutě z velkého úhlu pálil do tyče a Paulinhova hlavička směřovala přesně do Blancovy náruče.

Na začátku druhého poločasu Barcelona trestuhodně propadla, avšak zachránil ji nepovedený centr. Následně se do pokutového území prodral Paulinho, avšak ani jemu se nepodařilo přidat přesnou tečku. V 53. minutě mimo to došlo k prvnímu střídání na straně domácích, když za kapitána Iniestu přišel Denis.

Celta pak barcelonské snažení dost znepříjemnila, ale Katalánci se nenechali vyvést z míry a jedna klasická kombinace Messiho s Albou stačila na to, aby se Suárez dostal do vyložené šance, která znamenala třetí branku zápasu. Najednou měla Barça místa dostatek a zdálo se, že ji Messi zanedlouho dovede k navýšení vedení. Jenže...

Otevřená hra vyhovovala také útočníkům Celty, a tak přišla 70. minuta, Aspas zase pláchl Umtitimu (který se přitom ještě zranil) a nabil Gómezovi ke gólu na 2:2. I tentokrát mohla Barcelona ihned odpovědět, bohužel Paulinho z otočky pálil nad břevno a Piqué ze standardní situace trefil tyč.

Další velký příležitost se naskytla v 85. minutě, kdy Suárez dostihl dlouhý balon před čárou, přesně našel Denise a po jeho zablokované střele se k hlavičce dostal Messi. Ani ten však cestu mezi tyče nenašel. Pohřbít barcelonskou snahu tak vzápětí mohl Sisto, naděje ale udržel Ter Stegen skvělým zákrokem. Nicméně ani pětiminutové nastavení k ničemu nevedlo, protože Alcácerova hlavička letěla vysoko a Messiho závěrečný přímý kop zablokoval Fontas. 


Přehled utkání

2. prosince 2017, 13:00 Camp Nou Digi Sport 3

FC Barcelona

2 : 2 Mario López

Celta Vigo

Suárez 1'  
  20' Aspas
Messi (A - Paulinho) 22'  
Suárez (A - Alba) 62'  
  70' M. Gómez (A - Aspas)
  74' Roncaglia
  81' Sánchez
Vermaelen 83'  
  86' Blanco
  87' Wass
  88' Sisto
  90+5' Mallo
Piqué 90+6'  
Sestava

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti (72' Vermaelen), Alba - Rakitič (79' Alcácer), Busquets, Iniesta (53' Denis) - Paulinho - Messi, Suárez

Sestava

Blanco - Wass, S. Gómez (4' Cabral), Fontas, Mallo - Méndez (63' Roncaglia), Lobotka, Sánchez (84' Hernández), Sisto - Aspas, M. Gómez


Zdroje: sport.es



Diskuze

SMolný zápas dal osa čakať že večne nebudeme vyhrávať ale obrať nás za 2 zápasi o 4 regulárne body je na mna moc.

02.12.2017, 15:22
Caltic8
Administrátor

Ještě před pár týdny jsem se bál, že s tím, co hrajeme, jsme schopni ten náskok lehce prosrat. To jsem ale netušil, že nejvíc ztratíme ve dvou zápasech, kdy zrovna hrajeme dobře. Na druhou stranu je na pováženou, jaké měla šance i Celta, i když se Valverde rozhodl oslabit útok.

02.12.2017, 15:22
BienQuedas Caltic8
Systémový administrátor

Tak nakones jsme před Realem udrželi stejný náskok a na Valencii jsme ještě bod získali. Kdo by to po zápase řekl.

03.12.2017, 19:27

Dobrý zápas škoda nevyužitých šancí, kterých byla hromada. Hlavičky Paulinha,Paca i Lea se daly trefit, pak Paulinho a Pique stačilo dát do prázdné. Co se mi dnes nelíbilo byl střed hřiště. Tam jsme dost propadali a Celta chodila do zajímavých brejků.
K tomu, že nás obrali zase o gól a hráč Celty měl dostat žlutou, kterou už měl rozhodčí vytáhlou a najednou si to rozmyslel (v zápětí dostal první žlutou, tedy měl vidět už červenou) mě už snad ani nepřekvapuje. Za poslední 2 víkendy jsem viděl 5 zápasů 2x Barca 2x Baník a 1x Real a ve všech zápasech ho ovlivnili rozhodčí.

02.12.2017, 15:44

To šťastíčko z úvodu sezóny nás asi začína pomaly opúšťať.

02.12.2017, 15:54

Ter Stegen je famózní, dlouhodobě, mám z něj velkou radost. Ale kde byl Piqué při tom druhym gólu Viga? Nechal se strhnout, běžel do brány a na penaltě nechal úplně volnýho chlapa... Škoda, že to nedočinil při tom signálu z trestňáku, nechybělo moc. A rozhodčí radši komentovat nebudu, mohl to bejt krásnej gól Luise a tři body. Ještěže Real taky plichtil...

03.12.2017, 00:30
BienQuedas Overseas
Systémový administrátor

Já být Andrém, tak budu zuřit hlavne po prvním gólu. Předvedl úžasný zákrok a obrana mu to pokazí tím, že mu nepomůžou ani pokrytím dalších hráčů.

03.12.2017, 19:31

Jak jsme psal 14 dní zpět,Pique je totálně mimo...

03.12.2017, 05:11
marek99
Senior editor

Stano Lobotka do Barcy! + Milan Škriniar z Interu smiley

03.12.2017, 13:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat