FC Barcelona 3-0 Juventus FC

FC Barcelona 3-0 Juventus FC

Jeden z najťažších dní v histórii klubu bol zakončený tradičným každoročným priateľským duelom o trofej Joana Gampera - premiérovo sa odohrali zápasy žien i mužov. FCB Femení rozdrvili Juventus 6-0, mužský výber zvíťazil 3-0.

Hlavnému zápasu večera ešte predchádzala prezentácia mužstiev pred zhruba 3000 divákmi na štadióne Johana Cruyffa. Piskot z tribún schytala dvojica Miralem Pjanić a Samuel Umtiti.

Barça predviedla veľmi solídny výkon a hoci logicky zápas sprevádzala akási pachuť po dnešnej rozlúčke, culés môžu byť spokojní. Do základnej zostavy sa možno trochu prekvapivo dostal Yusuf Demir, ktorý sa pohyboval v zálohe. Formácia sa často menila z 4-3-3 na 4-2-3-1 so Sergim Robertom a Busquetsom v strede a pred nimi trio Griezmann - Demir - Memphis + Braithwaite na hrote. Juventus nastúpil prakticky v plnej zostave, no skórovať nedokázal - hoci treba povedať, že najmä v prvom polčase prišlo zopár nebezpečných šancí - strely ale smerovali buď vedľa brány alebo priamo na Neta.

Skóre otváral po Demirovej prihrávke už v 3. minúte Memphis Depay. V prvom polčase sme dokonca dali ďalšie dva góly, no neboli uznané kvôli ofsajdom - sieť rozvlnili Demir a Griezmann.

Na 2-0 zvýšil presnou hlavičkou po rohovom kope Memphisa dánsky útočník Martin Braithwaite. Zápas uzavrel v závere druhým gólom v príprave Riqui Puig.


Přehled utkání

8. srpna 2021, 21:30 Estadi Johan Cruyff, Barcelona Barça TV

FC Barcelona

3 : 0 César Soto Grado

Juventus FC

Memphis (Demir) 3'  
Braithwaite 35'  
  56' McKennie
Braithwaite (Memphis) 57'  
Emerson 82'  
Puig (Nico) 90+2'  
Sestava

Neto - Dest (62' Emerson), Piqué, Araújo (62' Umtiti), Alba (72' Baldé) - Roberto (72' Puig), Sergio, Demir (62' Nico) - Griezmann (86' Collado), Braithwaite (78' Manaj), Memphis

Sestava

Szczesny (62' Perin) - De Sciglio (80' De Winter), de Ligt, Rugani (62' Bonucci), Sandro (46' Lu. Pellegrini) - Cuadrado (46' Chiesa), Bentancur (46' Danilo), Ramsey (46' McKennie), Bernardeschi (62' Ranocchia) - Morata (62' Marques Mendez), Ronaldo (46' Kulusevski)




Diskuze

Nutno podotknout, že pískalo pár jedinců a naopak pískot přehlušil vždycky potlesk. To jen pro úplnost pro ty, kteří jste to neviděli.

Jen bych ještě dodal. Demir - král je mrtev, ať žije král
Ten má Messiho hodně nakoukanýho :) :D už jen ten postoj u rohu s rukama v bok.

Odchod Messiho mě mrzí a hlavně takovým způsobem. Na druhou stranu se těším, že budeme předvádět týmovou hru a ne jenom přihrávky na Messiho a potom ve stoje čekat, co vymyslí.

Nezoufejme, máme tolik mladých talentů, jako hodně dlouho ne. Balde, Fati, Nico, Puig, Araujo, Mingueza, Garcia, Pedri, De Jong, Gavi a další. Já osobně vidím budoucnost moc dobře

08.08.2021, 23:35
Puyol cechoma

Teď jen aby ti mladí dostali šanci!

09.08.2021, 05:07
cechoma Puyol

No doufejme. Koeman to dává hodně na jistotu no. Bez nadsázky si myslím, že takhle sezóna bude klíčová pro směřování Barcy na dalších 10 let a to nejen po herní stránce. Musíme se vrátiti k modelu, kdy minimálně polovina základu jsou odchovanci a postupně vyprodat hráče zatížené enormní smlouvou.

Teď máme podle mě ideální mix zkušených a mladých. Jen Pique musí vydat všechno a bude to super. Jinak Griezman, Alba a Busquets můžou předávat zkušenosti mladým. Tam jsem zapomněl na Desta, Demira a Emersona. Fakt jich máme strašně moc. A dál je tam pár hotových hráčů v ideálním věku. Ter Stegen, Depay, de Jong, Roberto (ten by měl být taková jistota na posledních 20 minut rozhodnutého zápasu)

Odchod Messiho je na prd, nicméně jaká jiná sezóna, s ohledem na složení kádru, by měla být přerodovou, než tato

09.08.2021, 07:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat