FC Barcelona 4:1 SD Huesca

FC Barcelona 4:1 SD Huesca

Huesca dokázala Barcelonu potrápit, ale Lionel Messi překvapení nedopustil.

Navzdory hrozbě karetního trestu u Messiho i De Jonga poslal trenér Koeman na trávník prakticky to nejsilnější, co má k dispozici, a od začátku se hrál docela svižný fotbal. Huesca se favorita nezalekla, naopak její forvard Rafa Mir vyprodukoval první střelu.

Brzy ale přece jen získali převahu domácí, a to i díky krásné ráně Messiho do šibenice ve 13. minutě. Odpovědět se snažil Pulido či Maffeo, ovšem Barça byla nadále nebezpečnějším týmem. Ve 35. minutě – tedy dvě minuty poté, co nastřelil brankovou konstrukci Alba – tak Griezmann zvýšil na 2:0. Francouz dostal až příliš mnoho prostoru a jeho gól mohl směle konkurovat tomu prvnímu.

V závěru poločasu ještě na břevně skončil pokus De Jonga po centru Alby a zdálo se tak, že Barcelona půjde do šatny s pohodným vedením. Jenže v nastavení přišlo snížení. Mir sice vystřelil vedle, ale ještě než míč překročil brankovou čáru, útočník Huesky zavadil o Ter Stegena a rozhodčí nařídil penaltu. Sám Mir ji s přehledem proměnil.

Druhý poločas naštěstí brzy přinesl uklidnění. V 53. minutě Messi po rohovém kopu nacentroval na Minguezu a ten se hlavičkou nemýlil. Oba trenéři pak začali střídat, ovšem výraznější převahu to ani jedné straně nepřineslo.

Zdramatizovat zápas po dvou neúspěšných pokusech Messiho mohl znovu Mir v 74. minutě, avšak tentokrát před prázdnou bránou nepochopitelně selhal. A ačkoliv tím aragonský celek rozhodně neřekl poslední slovo a Ter Stegen se ještě zapotil, další velkou šanci si už vypracovat nedokázal.

Messimu oproti tomu v 90. minutě konečně vyšel protiútok a další střelou zpoza vápna, tentokrát tečovanou a přízemní, zaslouženě přidal svůj druhý gól v utkání. V nastavení rozhodčí možná odpustil penaltový zákrok střídajícímu Araujovi, ale tento moment už nic neřešil. Barcelona zvítězila 4:1.


Přehled utkání

15. března 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

4 : 1 Adrián Cordero Vega

SD Huesca

Messi (A - Busquets) 13'  
Griezmann (A - Pedri) 35'  
  45+2' Rafa Mir (p.)
  48' Escriche
Mingueza (A - Messi) 53'  
  60' Insua
Messi (A - Trincão) 90'  
Sestava

ter Stegen - Mingueza, de Jong (63' Araújo), Lenglet - Dest (69' Trincão), Sergio, Pedri (85' Puig), Alba - Messi, Griezmann (69' Moriba) - Dembélé (85' Braithwaite)

Sestava

Fernandez - Maffeo (78' López), Pulido, Siovas, Insua (78' Vavro), Galán - Ferreiro (78' Ontiveros) , Doumbia (60' Seoane), Rico - Escriche (60' Gómez), Mir


Zdroje: sport.es



Diskuze

Prvý polčas pekný, druhý nadšenie opadlo, pokračovali sme vo vlažnejšom tempe a Huesca získavala viac z hry. 3 body sú ale doma a to je hlavné. Môžeme sa koncentrovať na náročný duel vonku proti Sociedadu, kde musíme zahrať oveľa lepšie. Sú to už iba 4 body od Atlétov, šanca na trofej je reálna. Vamos Barca!!!

15.03.2021, 23:16

Nebýt vymyšlené penalty, tak věřím, že jim dnes nandáme kanárkasmiley ale i tak jednoznačné vítězství a teď se musíme připravit na Basky .. Mingueza a Alba nejlepší, Busquets zkušeně, Messi Bůh.... visca el Barça 💙❤️

15.03.2021, 23:27

Sice povinné 3 body, ale Huesca mohla klidně zápas zdramatizovat. Messi výstavní 2 góly a trefa Griezmanna taky pěkná. Penalta podle mě hodně přísná, protože kontakt sice byl, ale minimální. Navíc míč už byl pryč. Ale tyhle zápasy jsou vždycky zrádné, viz minulé sezóny. A Puig mohl dostat víc minut, Pedri si taky někdy potřebuje odpočinout a to ho mám taky rád. smiley smiley

15.03.2021, 23:29

Pohodový zápas narušila opět zvláštní penalta - a že už jich tento rok bylo. Goly byly ale výstavní. Je potřeba vytvořit tlak na Atlety. Začíná to být ještě zajímavá sezona a ve výsledku by nemusela být tak katastrofální, jak to na začátku vypadalo.

16.03.2021, 07:05

...a já díky té vymyšlené penaltě netrefil správný výsledek 4:0 smileysmiley

16.03.2021, 08:26

Snad bude na příště Araujo ready a DeJong se vrátí do zálohy kam patří

16.03.2021, 09:52

Páčilo sa mi, ako na konci (pred príchodom Braitwaitea) bol na ihrisku zo starších hráčov len Messi, Alba a Busquets, zvyšok tvorili mladící (OK, ešte Ter Stegen ako zástupca strednej generácie)...

16.03.2021, 11:05
Tarja vikinecek

Ter Stegen na golmana porad mladas 😁

16.03.2021, 20:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat