FC Barcelona 3:1 Valencia CF

FC Barcelona 3:1 Valencia CF

V těžkém zápase proti Valencii byla Barcelona šťastnější a celkově i lepší, takže na Camp Nou udržela tři body. Největší zásluhu na tom mají Ansu Fati, Memphis Depay a Serginho Dest.

Jako první zahrozil Ansu Fati, jenže po slibné první akci záhy přišla už docela klasická studená sprcha. K odraženému míči po rohovém kopu se dostal Gaya a krásnou ranou poslal hosty do vedení. Běžela teprve 5. minuta.

Barcelona se tím však nenechala rozhodit, koneckonců na podobné situace už musí být zvyklá, a po pár zablokovaných předfinálních přihrávkách přišla jedna, se kterou si valencijská obrana neporadila. Fati si narazil s Depayem a z mladíkovy pravé kopačky vyletěla rovněž výstavní trefa. Ve 13. minutě bylo srovnáno.

Blaugranas si pak vybudovali mírnou převahu, ovšem projevilo se to akorát v držení míče a počtu rohových kopů. Střely na bránu navzdory snažení Fatiho či Desta nepřibývaly. Přesto Barça v závěru poločasu dokázala soupeře trochu zatlačit a ve 39. minutě získat penaltu! Depay našel Albu, ten do tutovky přihrál Fatimu a Gaya musel jít do riskantního zákroku zezadu, který mu nevyšel. Balon si na penaltový puntík postavil Depay a dobře mířenou dělovkou poslal svůj tým do vedení.

Druhou půli střelecky znovu načal Fati, jenž se ve vápně z levé strany dostal do velice dobré pozice a podařilo se mu i více než slušně zakončit, jenže Cillessen předvedl bravurní reflex. Podobnost s úvodem prvního dějství pak mohl dokreslit Soler, když osamocený vypálil zpoza šestnáctky, ale tentokrát měli domácí štěstí, protože míč skončil na tyči. To Guedes v 57. minutě už mířil mezi tři tyče, avšak do cesty jeho tvrdé rány vložil Ter Stegen paži jak závoru.

Hru pak rozkouskovala mimo jiné střídání, takže se netopýři nemohli dostat do souvislejšího tlaku. Naopak se v 67. minutě za centrem do malého vápna řítil Frenkie de Jong, jehož pokus ale zlikvidoval Cillessen. Valencia tedy ještě cítila šanci. Ačkoliv její kombinace nebyla příliš dobrá, Barcelona neměla utkání úplně pod kontrolou a také dělala menší chyby. V 78. minutě tak Valencii k vyrovnání znovu přiblížil Soler, v nebezpečné akci se ale nejlépe zorientoval Piqué.

V 85. minutě proto mohl o výsledku definitivně rozhodnout střídající Coutinho. Hlavní zásluha ovšem patří nahrávajícímu Destovi, který zamotal hlavy obráncům a ještě našel Brazilce úplně volného nějakých šest metrů od brankové čáry. V posledních minutách se o čtvrtou branku pokoušel už i Agüero, ale výsledek 3:1 setrval.  


Přehled utkání

17. října 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

3 : 1 Jesús Gil Manzano

Valencia CF

  5' Gaya
Fati (Memphis) 13'  
Gavi 20'  
Busquets 32'  
  39' Gaya
Depay (p.) 41'  
  63' Foulquier
  82' Gómez
Coutinho (Dest) 85'  
Sestava

ter Stegen - Roberto (71' Mingueza), Piqué, E. García, Alba - F. de Jong, Busquets, Gavi (71' Nico) - Dest (87' Agüero), Memphis, Fati (59' Coutinho)

Sestava

Cillessen - Foulquier (75' Musah), Paulista, Diakhaby, Gaya - Gillamon (86' Costa) - Duro (59' André), Soler, Wass, Guedes (75' Čeryšev) - Gómez (86' Vallejo)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Dnes to bolo konečne lepšie. Rýchle výmeny lôpt, snaha o prienikové prihrávky, dynamickejšia kombinačná hra, akurát v obrane sme občas zbytočne chybovali. Myslím, že ak sa hráči ako Depay, Fati, Aguero, Coutinho, Dembele dostanú do svojej optimálnej výkonnosti, môže to byť ešte zaujímavá sezóna. Samozrejme mladíci ako Gavi, Nico a ostatní môžu byť veľmi nápomocní pre tím. Za dnešok palec hore a pochvala, len tak ďalej!!!

17.10.2021, 23:08

Zápas nabídl snahu, dobrou kombinaci ve středu pole, soudržnost při bránění i snahu o kontry. Dobře, že máme Fatiho, značnou měrou přispěl k vítězství a byl určitě s Frenkiem, Memphisem a Gavim hráč zápasu.
Couts dneska taky zahrál solidně a jeho gól na 3:1 mě uklidnil, protože do té doby nebylo jisté, jak zápas dopadne jako často, když vedeme o gól. Visca el Barca a doufám, že vítězství dodá hráčům sebevědomí a nás fanoušky navnadí na další zápasy. smileysmileysmiley

17.10.2021, 23:14

Návrat Alby do sestavy byl znát, spolupráce Alba - Fati dává naději do dalších zápasů. I posun Desta z obrany dopředu se jeví jako dobrá varianta. Jestli se k tomu rozehraje Aguero, tak by to vpředu mohlo dobře klapat. Vzhůru na Kyjev a hlavně Real.

18.10.2021, 01:30

Dest zahrál na křídle líp, než Dembele za poslední dva roky. Navíc s ním vyrostl i Roberto. Když máte křídlo, které umí dobře dozadu, vypadá to úplně jinak. Za to vážně Koemanovi palce nahoru.

Gavi super, jen by se mohl lehce mírnit. Takhle tvrdého hráče jsme sice potřebovali, ale od žluté byl poloviční a nebylo to poprvé.

No a ten volejbalovej reflex od ter Stegena... konečně zase ukázal, co umí.

Eric podle mě strašně málo využíval to, co umí nejlépe. Vyvážet míče a rozehrát. V repre skvěle podporoval rozehrávkou a proto ho tam Enrique asi i měl, protože co si budeme, bránění zatím nic moc.

Odpocatej Alba ukázal, že ještě za zenitem úplně není.

Jediný co hořelo, byl střed hřiště při bránění. Vážně bych rád viděl Frenkieho na pozici Buse. Ale jinak zvládnutý zápas proti slabšímu soupeři. Budme za to rádi, body jsme ztráceli i proti slabším. :-)

18.10.2021, 06:37

Byl to závan naděje.

18.10.2021, 10:49

Nedělal bych ukvapené závěry. Nynější Valencia je jiná než před 10ti lety, kdy hrála LM několik let po sobě. A úplně jiná, než před 20ti lety, kdy ligu vyhrála.. Myslím ale, že můžeme být spokojení. Hezkej zápas, krásné góly, 3 body zůstaly doma.. Co víc si přát. smiley

PS: Ter Stegen má ze všech brankářů nejlepší reflexy. Tvrdím to od jeho druhé nebo třetí sezóny u nás a včera se to potvrdilo. Ta reakce během zlomku vteřiny, to umí jen on! smiley

18.10.2021, 14:00
absint MilanBalage

Oblak je, pokud jde o reflexy, ještě lepší.

18.10.2021, 14:24
MilanBalage absint

Oblak je dlouhodobě považovaný za nej brankáře na světě. Nebo Neuer a Oblak druhej? Ani nevím, pro mě je zkrátka ter Stegen špička, hlavně na čáře! Ale jako fanda FCB nejsem úplně objektivní.. smiley
Hlavně si zkusit představit Atlety nebo Bayern bez Oblaka, resp. Neuera. Podle mě by se nic moc nestalo.. Kdežto my bez ter Stegena.. Ani radši nedomýšlet, jak by to vypadalo a o kolik gólů víc bychom inkasovali...

19.10.2021, 06:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat