FC Barcelona 3:0 RCD Mallorca

FC Barcelona 3:0 RCD Mallorca Foto: Patrik Janačík

Camp Nou tentokrát zažil pohodový večer. Barcelona měla po celý zápas proti Mallorce drtivou převahu a po gólech Ansu Fatiho a Gaviho připsala tři body.

Španělský mistr šel do vedení už v 1. minutě, kdy se za nekoncentrovanou hostující obranou ocitl Gavi a ve vápně předložil míč Fatimu před otevřenou bránu. Mallorce o nic nešlo a podle toho hrála, ovšem o to více nepochopitelný byl ostrý zákrok Ndiayeho na Baldeho, po němž museli oba dva opustit trávník. Křídelník Mallorky dostal červenou kartu a barcelonský bek se bohužel zranil.

Ve 20. minutě chtěl Dembélé poslat do brejku Fatiho, ale ten si po zranění kolene do ostrých sprintů netroufá, a tak získal akorát roh. Nicméně o čtyři minuty později se octil ve výrazně komfortnější pozici, když De Jong našel v šestnácte Lewandowského, který právě Fatimu narazil a 20letý rodák z Bissau zvýšil na 2:0.

Další šance měli Dembélé a Lewandowski, jenže Francouzovi jako by se balon pletl pod nohama a Polákovým střelám chyběla o trochu větší přesnost. V závěru poločasu mohl hattrick dovršit Fati, ale tentokrát na něj brankář Greif vyzrál.

Také po přestávce se hrálo jednostranné utkání s téměř 80% držením míče Barcelony a množstvím střeleckých pokusů. Ve 47. minutě zastavila Koundého hlavičku po rohovém kopu branková konstrukce a v 54. minutě Dembélého připravil o gólovou radost Valjent. Později měl dobrou šanci Roberto a v 67. minutě Lewandowski s přímého kopu trefil břevno.

Pod třetí branku se tedy podepsal Gavi. V 70. minutě mu na hranici šestnáctky přihrál Dembélé a 18letý záložník krásnou ranou levačkou obstřelil všechny, kdo mu stáli v cestě. Po dalších čtyřech neúspěšných pokusech Busquetse, Christensena, Fatiho a Lewandowského už následovala střídání, aby Camp Nou mohl poděkovat dvěma končícím velikánům: Busquetsovi a Albovi. 


Přehled utkání

28. května 2023, 19:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 4

FC Barcelona

3 : 0 Jorge Figueroa Vázquez

RCD Mallorca

Fati (A - Gavi) 1'  
  14' Ndiaye
Fati (A - Lewandowski) 24'  
Gavi (A - Dembélé) 70'  
Sestava

Ter Stegen - Balde (17' Roberto), Christensen, Alonso, Alba (81' Alonso) - Gavi, Busquets (85' García), De Jong - Dembélé (84' Torres), Lewandowski, Fati (79' Raphinha)

Sestava

Greif - Maffeo, Gaya (46' Grenier), Valjent, Copete, Costa (87' Quintanilla) - D. Rodríguez (72' Á. Rodríguez), Morlanes (86' González), Baba, Ndiaye - Muriqi (79' Prats)




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat