FC Barcelona 5:2 Getafe CF

FC Barcelona 5:2 Getafe CF

Výkon první třetiny zápasu a především skvělý Lionel Messi znamenají pro Barcelonu plný bodový zisk! I když výsledek vypadá jednoznačně, vítězství blaugranas se tentokrát nerodilo snadno.

Messi už ve čtvrté minutě rozezvučel brankovou konstrukci pohlednou ranou zpoza vápna a za další čtyři minuty poslal svůj tým do vedení, když mu Busquets adresoval parádní průnikovou přihrávku a Argentincovi ve skórování nezabránilo ani postrčení od Dakonama. 

Nicméně uplynula další čtyřminutovka a bylo vyrovnáno. Roberto s De Jongem prohráli souboj proti přesile a Cucurella našel Ángela mezi trojicí stojících obránců. Útočník Getafe sice nenasměroval svůj pokus na bránu, ale míč s nechtěnou pomocí Lengleta přece jen dostal do sítě.

Navrátit vedení svému týmu se snažil především Messi, jenže další střela letěla vysoko a pokus ve 20. minutě lapil Soria. Avšak ve 28. minutě se i na Barçu usmálo štěstí v podobě vlastní branky a tentokrát se jednalo o obrovský zkrat obránce Chakly, jenž si nevšiml pohybu vlastního gólmana a malou domů poslal přesně k tyči.

Ve 33. minutě pak přišla další velká chvíle barcelonského kapitána, když z první pravačkou zakončoval přihrávku od Lengleta – Soria si na tuto střelu ještě sáhl a míč se odrazil od tyče zpátky do hry, k dorážce z úhlu se ale znovu dostal Messi a levačkou zvýšil na 3:1.    

Do druhé půle trenér Koeman stáhl Lengleta i Piquého, aby poslal do hry Araúja a Moribu. De Jong se tak v pokračující formaci 3-5-2 stáhl do obrany. Zanedlouho přišel také Trincao za Roberta.

Hra mezitím pokračovala v trendu nastoleném už v závěru první půle, tedy se Barcelona snažila více kombinovat a ubylo ohrožení brány na obou stranách. Vtom přišla komplikace. Araújo nešikovně přišlápl chodidlo Ünalovi ve vápně a ten nařízenou penaltu s přehledem proměnil, 3:2. Od hostujícího týmu to byla vůbec první střela na bránu.

Ačkoliv Barcelona zůstávala u míče, její souhra nebyla příliš sebevědomá a každé zaváhání mohlo být fatální. Getafe čekalo na tuto příležitost, přičemž domácí už jeho bránu neohrožovali. Nicméně v 87. minutě přišlo rozuzlení z rohového kopu, který Messi posadil na hlavu Araúja a uruguayský obránce tak odčinil svoji chybu. 

V nastavení pak Chakla skopnul Griezmanna, jenž dostal penaltu. I on vystřelil přesně a dostatečně razantně, takže pečetil výsledek na 5:2.


Přehled utkání

22. dubna 2021, 22:00 Camp Nou, Barcelona

FC Barcelona

5 : 2

Getafe CF

Lenglet 6'  
Messi (A - Busquets) 8'  
  12' Lenglet (vlastní gól)
Chakla (vlastní gól) 28'  
Messi 33'  
Araújo 68'  
  69' Ünal
Araújo (A - Messi) 87'  
Griezmann (penalta) 90+3'  
Sestava

ter Stegen - Mingueza (75' Umtiti), Piqué (46' Araújo), Lenglet (46' Moriba) - Roberto (64' Trincao), De Jong, Busquets, Pedri, Alba - Messi, Griezmann

Sestava

Soria - Suárez, Dakonam, Chakla, Cucurella (46' Koffi) - Aleñá (46' Abdulai), C. Rodríguez (76' Miranda), Maksimovič (46' Arambarri) - Iglesias, Á. Rodríguez (63' Ünal), Kubo


Zdroje: sport.es



Diskuze

Zápas pána s číslom 10. Stále sa neviem zbaviť pocitu, aké to raz bude bez neho.

23.04.2021, 00:03
marekve La Pulga

Lahko si odpovieš sám, stačí sa pozrieť, ako si zvykli hrať jeho spoluhráči:skoro vždy, hoci majú šancu ísť aj do šestnástky sa len zastavia, otočia a hľadajú Lea. Z toho vznikol celý hádzanársky štýl našej hry.

23.04.2021, 08:26

Damas y Caballeros... tohle se mi moc líbilo. Chudák MATS, ten si v podstatě nezachytal. Messi je prostě TOP smileymohl mít hattrick, ale místo toho přenechal puntík Antoánovi, aby si dal gól smiley. Za mě nejlepším hráčem Busquets. Ten dnes nezklazil ani jeden balón a rozdával hru na všechny strany, bravo Sergio a jen tak dál!!!!! Visca el Barça i visca Catalunya!!!

23.04.2021, 00:04

Nakonec jasné vítězství, ale zase si to Barca zkomplikovala. Dobře, že Araujo napravil svůj penaltový faul gólem. Jinak Messi opět výborný, škoda, že nedal hattrick. Busi zase rozdával svoje pasy a Sergi Roberto ukázal aktivitu. Celkově spokojenost, ale na tu nekoncentrovanost v některých momentech a z ní vyplývajích chyb je třeba si dát větší pozor.

23.04.2021, 00:13

Nevím, co se to kolem Barcy děje tento rok, ale skoro v každém zápase dostáváme goly "z ničeho". Když pominu začátek sezony, tak Barca má neuvěřitelnou touhu bojovat až do konce. To v minulých sezonách nebývalo. Titul by byl strašně cenný.

23.04.2021, 07:33
Andreas larnel

Tak ten prvy gol bol vyslovene z Robertovho uplne tragickeho branenia. Spoluhraca ma mimo ihriska a on sa rozhodne napadat vysoko, ked za chrbtom ma dalsieho protihraca. Z toho centra aj padol gol. A to nebola jeho jedina pozicna chyba v tom zapase. Ja chapem, ze bol dlhsie mimo hry, ale nehra na tejto urovni prvy rok . Vcera az na bezny alibizmus bol znova len do poctu. Dest aj ked ma zly zapas, aspon sa o nieco pokusi a stiha sa aj vratit. Druhy gol bol nestastny zakrok v 16.

23.04.2021, 08:13

Další zápas, kdy mohl v 75-80 minutě naskočit Puig místo unaveného Pedriho. Opět nic. Tam opravdu musí být osobní antipatie. Jinak stará garda další zapas v řadě bez chyby. Mingueza, pokud mu to vydrží, si jde pro pozici jednoho z nejlepších obránců. Moriba by mohl někdy nastoupit místo Pedriho od začátku. Ale trenér nejsemsmileyje super, že už Barca neztrácí povinné body. Uvidíme, jak proti atletům a podobně

23.04.2021, 08:49
G10

Přehlédl jsem důvod Koemanova plísnění Minguezy, tuší alespoň někdo, co tak hrozného udělal? smiley

23.04.2021, 09:42
larnel G10

Vypadá to, jako by nedohrál jednu útučnou akci. Poměrně přehnaná reakce od Koemana. Z mého pohledu ten kluk podává skvělé výkony na to, jaká to pro něj musí být změna čelit nejlepší útočníkům. Za normálních okolností by byl v Béčku.
Stále se snažím pochopit Koemanovi střídání. Každý trenér mění útočné hráče, protože by měli být nejvíce unaveni a i jako prevence před zraněním-přece jen jsou okopávání celý zápas, ale my vystřídáme kompletní obranu. Na to jak se to tam pořád točí to není tak nejhorší.

23.04.2021, 11:36
cechoma larnel

Tak zrovna Mingueza toho naběhá strašně moc. A ve sprintech. U něho se střídání nedivím, musí toho mít před koncem fskt plný zuby. Kolikrát je na pozici středního záložníka a o par vterin později zastavuje proti utok ba hraně našeho vápna. Pro mě osobně je to po zranění Fatiho největší příslib ohledně mladých. Tu reakci trenéra taky nechápu

23.04.2021, 12:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat