FC Barcelona 3:3 Manchester City

FC Barcelona 3:3 Manchester City

Barcelona v charitativním utkání na podporu bývalého hráče a asistenta trenéra Juana Carlose Unzuého, který trpí nemocí ALS remizovala s  Manchestererem City 3:3. Za Barçu se prosadili Aubameyang, Frenkie de Jong a Memphis, za hosty Álvarez, Palmer a Mahrez. Účel utkání byl však úplně jiný.

Na Camp Nou se odehrála atraktivní remíza mezi Barçou a Man City v charitativním zápase, jehož cílem bylo získat finanční prostředky na boj proti ALS.

Obvykle je jediným cílem fotbalového utkání výhra, ale cílem dnešního zápasu FC Barcelona - Manchester City bylo získat co nejvíce finančních prostředků na boj proti ALS, k čemuž nemalou měrou přispělo i 91 062 diváků, kteří na Spotify Camp Nou sledovali zajímavý zápas.

Jak Xavi, tak Pep Guardiola vybrali do svých týmů směs osvědčených jmen a mladých hráčů, aby se to hodilo k této příležitosti, ale skutečnou hvězdou byl Juan Carlos Unzué, který za doprovodu dalších lidí s nevyléčitelnou chorobou ALS pronesl na hřišti  projev, než zahájil zápas a zaujal místo vedle Pepa Guardioly, aby si vychutnal zápas na hřišti.

Barca ve své nové třetí sadě začala zápas jasně a během prvních šesti minut měli šance Aubameyang, Kessie a Raphinha. Barça se snažila o vyrovnání, zejména díky De Jongovi, ale první úder přišel po 21 minutách, kdy po nešťastné chybě Peňi skóroval Álvarez.

Man City i nadále hrozilo, ale Barçe se podařilo vyrovnat. Raphinha ve 29. minutě rozehrál volný přímý kop z levé strany přes Busquetse, který našel Aubameyang skvělým volejem z pravé strany vyrovnal na 1:1.

Obě strany udělaly o přestávce změny, stejně jako Unzué, který šel na druhý poločas vedle Xaviho. Brzy poté Iñaki Peña odčinil svou předchozí chybu a dvakrát v rychlém sledu vychytal Juliána Álvareze, který v průběhu poločasu předvedl další důležité zákroky.

Dobrý tlak Barçy vedl k chybě Man City v jejich rozehrávce a gólu De Jonga po 66 minutách na 2:1, ale Man City brzy vyrovnal klasickou přihrávkou pod sebe ve vápně, kterou v 70. minutě zakončil Palmer.

Brankář City Ortega byl rychle venku, aby zažehnal nebezpečí po skvělé přihrávce Gaviho na Memphise, ale ten se brzy dočkal gólu, když po 79 minutách zakončil křížnou přihrávku Sergiho Roberta z pravé strany a zvýšil na 3:2.

Po střetu hlav Embeta s Christensenem byl hráč City v závěru zápasu odnesen na nosítkách a po obnovení hry byla po zákroku na Haalanda nařízena penalta, kterou Mahrez v nastaveném čase s přehledem proměnil a upravil na konečných 3:3.

Celkově to byl skvělý zápas pro ještě lepší věc. Poděkování patří Manchesteru City a všem, kteří se zasloužili o výjimečný večer v boji proti ALS.

Může jít o obrázek 2 lidem , stojícím lidem a indoor


Přehled utkání

24. srpna 2022, 21:30 Spotify Camp Nou

FC Barcelona

3 : 3

Manchester City

  21' Alvarez
Aubameyang 29'  
F. de Jong 67'  
  70' Palmer
Memphis 79'  
  97' Mahrez (pen.)
Sestava

Iňaki Peňa (81' Tenas) - Sergi Roberto (81' Dest), Pique (57' Garcia), Kounde (81' Christensen), Alba (57' Balde) - Kessie (57' Gavi), Busquets (72' Pjanic), de Jong (72' Torre) - Raphinha (72' Ez Abde), Aubameyang (57' Depay), Ferran Torres (46' Ansu Fati)

Sestava

Ortega Moreno, Lewis (46' Cancelo), Walker (46' Stones), Dias (64'Mbete), Gomez (46'Wilson-Esbrand), Phillips (57' Rodri), Bernardo (64' de Bruyne), Palmer, Mahrez, Alvarez (72' Haaland), Foden (64' Gundogan)


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Za mě nejlepší bylo (samozřejmě krom účelu zápasu) byl gol Auby. Pravděpodobně rozlučkový a takové rozloučení jsme mu asi všichni přáli. Je ho škoda, ale po finanční stránce ten případný přestup prostě smysl dává.

25.08.2022, 06:39

Depay by měl prostě zůstat, zvlášť když odejde Auba.

25.08.2022, 10:12

Roberto dost slušný výkon. Pokud nikdo nepřijde, tak je to na většinu utkání lepší řešení, než zabít Araúja vpravo. smiley

25.08.2022, 12:17
Andreas Svobi

Aj keď Roberta nemusím , určite je to dobrá možnosť. Nieje to hráč svetových parametrov a určite budú zápasy kedy nebude stíhať , ale lepšiu možnosť nemáme. Z toho mi vyplýva , že stropom v súčasnej situácii bude štvrťfinále LM. Lebo PSG, City, Bayern aj Lpool bez zranení majú na každom poste top class. A to je základ pre úspech . Mať vyrovnanú základnú zostavu.

25.08.2022, 13:18
Klokanomet Andreas

Ano, City a PSG mají top sestavu už asi 10 let, ale LM nikde, základ úspěchu nějak nefunguje. Zrovna takový Arnold hrál proti MU jak nějaký bezdomovec. Hodnotit šance na LM podle sestavy je pořádný nesmysl, úspěch má asi tisíckrát víc faktorů.

25.08.2022, 15:55
MarcoFCB Klokanomet

Tak staci se podívat na Real ze, City i Pariz měli o hodně lepší papírové týmy, a bylo jim to k hovnu.. Bohužel my takovou mentalitu jako Real nemáme, takže v tu LM reálně nějak nevěřím, ale míč je kulatý a muže se stát vše. 😀

25.08.2022, 16:13
Andreas Klokanomet

Ja som nenarazal na mená v zostave ale na to, že majú na každej pozícii hráčov schopných hrať ten najvyšší level. Netvrdím , že to automaticky znamená úspech ale len to , že to tu šancu zdvíha . Áno, City ani PSG zatiaľ úspech v LM nemajú , ale kvalitu určite. Môžme bojovať o trofej , za čo by som bol rád , ale úprimne , ak nám na kraji bude behať Roberto a bude brániť povedzme Mbappeho , nečakám žiadne zázraky. Možno ich dokážeme poraziť bojovnosťou či skvelou taktikou . Lenže koľko takých zápasov Barcelona za posledných 7 rokov mala ? Veľa napovie skupina smrti v ktorej sme sa ocitli.

25.08.2022, 19:32

Roberto si ještě namaže hejtry na chleba. Nechápu, proč se z něho dělá takový žebrák, když hrál x let kvalitně základní sestavu. Všichni ti Semedové, Destové atd. byli a jsou mnohem horší.

25.08.2022, 15:52
blaugrana Klokanomet

tak to ze bol Semedo a Dest horsi nie je moc dobre hodnotiace kritérium

25.08.2022, 17:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat