FC Barcelona 4:0 Real Valladolid

FC Barcelona 4:0 Real Valladolid

Barcelona si v rámci 3.kola LaLigy Santander poradila s Valladolidem, který porazila rozdílem čtyř gólů. Při první domácí výhře v této sezóně se prosadil dvakrát Robert Lewandowski, Pedri a povedený výkon týmu zakončil čtvrtou brankou v závěru střídající Sergi Roberto.

Blaugranas začali zápas výborně s obrovským nasazením, tlakem a vyvinutým nátlakem na míč po jeho ztrátě. Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. První obrovská šance přišla ve 12.minutě, protože se do vzduchu vyhoupl Lewandowski po centru Raphinhy, ale následnou hlavičku poslal pouze do levé tyče, na dorážku už nedosáhl. O deset minut později se Lewandowski dobře uvolnil a našel na levé straně pokutového území Dembélého, který trefil spojnici břevna a tyče.  

Domácím se podařilo skórovat o 2 minuty později, a postarali se o to asi 2 nejaktivnější hráči na hřišti. Raphinha z pravého křídla poslal točící míč před bránu a Robert Lewandowski akrobatickým skokem otevřel skóre (1-0).

Tým i nadále pokračoval v obrovském tlaku, především spoustu rohů na straně domácích zůstali, ale nevyužity. Stejně tak jako časté centry Baldého, Dembélého a především Raphinhy. Hosté se připomněli po přímém kopu Monchua, který ale nikdo nezakončil.

Skóre se měnilo 2 minuty před koncem poločasu, kdy si Raphinha vyměnil pozici s Dembélém a francouzský křídelník se na pravé straně dobře uvolnil a poslal na hranici vápna krásný míč pro Pedriho, který překonal brankáře krásnou střelou k pravé tyči, čímž zakončil poločas a pohodové vedení domácího týmu (2-0). 

I ve druhém poločase pokračovala Barça v obrovském tlaku a hosté neměli prakticky nic. domácí drželi míč a vytvářeli si velké šance. Tu první měl ve druhém poločase Eric Garcia, který se dostal po rohovém kopu k odraženému míči, ale Masipa na čáře zaskočil jeden z jeho obránců.

Třetí branku přidal opět Robert Lewanowski, kterému přihrával Ousmane Dembélé, který si zase připsal druhou asistenci. Francouz uvolnil Lewandowského do vápna, který krásně patičkou (i trochu se štěstím) překonal Masipa (3-0).

V 68.minutě měli dvě největší šanci hosté, nejdříve Sergia Leona vychytal krásném zákrokem Ter Stegen, který potvrdil svou skvělou formu v letošní sezóně a poté jej zastoupil Koundé, který na čáře zablokoval dorážku Mesy.

V 92.minutě přišla poslední gólová radost. Rychlá akce a krásná přihrávka do vápna na Lewandowského, který trefil břevno, ale míč se odrazil k Sergimu Robertovi, který neměl problém dostat míč do prázdné brány (4-0), a zakončil tak povedený zápas na Camp Nou.


Přehled utkání

28. srpna 2022, 19:30 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

4 : 0 Ricardo de Burgos Bengoetxea

Real Valladolid

Lewandowski 24'  
Pedri 43'  
  45' Monchu
Lewandowski 64'  
  78' Sanchez J
  80' Kike
S. Roberto 92'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Araújo (61' S. Roberto) E. García, Balde - Gavi (61' F. de Jong), Busquets (76' Kessié), Pedri - Raphinha (61' Fati), Lewandowski, Dembélé (82' Ferran)

Sestava

Masip - L. Pérez, Sánchez, Joaquin, Escudero - Aguado (46' Mesa), Monchu (46' Plano), K. Pérez, I. Sánchez (61' Villa) - S.Guardiola (61' Leon), Anuar (76' Arroyo)




Diskuze

Páčil sa mi výkon celého tímu. Nie preto, že sme vyhrali 4:0, ale fakt sme podali veľmi disciplinovaný a poctivý výkon. Pokračujme ďalej v dobre rozbehnutej práci. ✌️

28.08.2022, 21:41

Tak nám zase Barca rozdává radost. A Lewa, to je jako výhra v loterii. Výborní byli opět Rafinha a Dembelé, škoda, že nedal Demba taky gól, zasloužil si ho za jeho aktivitu. Koundé taky vypadá, že bude posila do obrany. Ferran jednou nebyl v základu, to je posun od Xaviho. Každopádně tahle Barca plná elánu, pracovitosti a kreativity je prostě paráda. Vááámos. smileysmileysmiley

28.08.2022, 21:43

Dneska to byla krásná show, Ter Stegen, Koundé, Garcia potěšili, Lewy, Raphinha, Dembélé bavili, ale celkově fajn výkon, příští týden Sevilla, která je dole, ale proti nám to bude zas 50 na 50, tak uvidíme co za týden, i přes jejich neformu první těžký zápas

28.08.2022, 21:46

Konečne. Kto nerozumel prestupu Raphinhu, dnes musel určite pochopiť. Momentálne tá chémia Dembele, Lewa, Raphinha je neuveriteľná. Taktiež Kounde na tom RB podal skvelý výkon. Teraz ale iné som chcel. Gavi je fakt skvelý talent a v budúcnosti určite dôležitá súčasť základu. Ale momentálne je podľa mňa skôr lavičkový hráč ako hráč základu. Veľa odmaká, vybojuje lenže čo z toho ak nadstavba smerom dopredu je tragická. Zle volené riešenia , prihrávky priamo do protihráča a s loptou na kopačke v podstate si nevie rady. Mal dnes ako jeden z mála veľa miesta, dostal zopár skvelých lôpt a všetko to skončilo zle. Dnes to bol len Valladolid ale so silnejším súperom by sme s jeho prítomnosťou stratili stred poľa. Tým som si istý. Stačil by vyšší pressing a koniec. Busquets detto. Jeho obligátna strata lopty po hrubej individuálnej chybe prišla chvála Bohu až v 65 minute za stavu 3:0. Na to si už začnem asi podávať tiket ak bude hrať.

28.08.2022, 21:50
shorty Andreas

Ono s tím Gavim je to právě tak že potřebuje hrát.... a kdy jindy než se slabšim týmem?

28.08.2022, 21:57
absint shorty

Na svůj věk hrává víc než dost, když nemá formu, měl by jít na lavičku. To je pro něj v rámci jeho vývoje taky důležité.

28.08.2022, 22:00
Andreas shorty

Má 17 a pri tých možnostiach ktoré teraz máme nevidím dôvod aby hral neustále. Čo z toho, že vybojuje loptu s odovzdaným Valladolidom ak ju okamžite stratí pri zakladaní akcie ? Predstav si Bayern a Gaviho ako hra takto. Tam nebude mať jednak čas a po ďalšie každá strata znamená okamžite útok na našu bránu. A je zbytočné stratiť zápas len preto aby hral hráč ktorý môže byť v budúcnosti skvelý. Jeho čas určite nastane, o tom sa nemusíme ani baviť. Ale teraz to tak jednoducho nieje.

28.08.2022, 22:05

Hold měl Müller kdysi recht. "Lewangoalski"

28.08.2022, 23:17
MarcoFCB karlos

www.instagram.com

28.08.2022, 23:43

Obrovská škoda, že Espanyol polevil v 88. min.. Nejen že živili své šance na bod, ale i naše na brzské dotáhnutí se na RM.
Dnes relativně konzistentní výkon. Dost to sice ovlivnilo tempo, neb chtěli (v úvodní 20ti minutovce bylo 8 nebo 9 z celkových 14) rozehrávat co nejrychleji, ale úspěšnost necelých 24% u rohových kopů není dobrou vizitkou. Byly časy kdy jsme dokazali neutralizovat i Real, aby neměl za celých 90min. jedinou střelu na bránu. Tady jsme připustili soupeři hned 3 a to u týmu, který bude bojovat o udržení v lize. Ještě je na čem makat a zápasy s týmy ala Bayern za dveřmi ...
Hráči zaregistrovaní a ještě se do čísel nepromítnul odchod Martina B., Depaye, Desta, Umtitiho. Začíná to stále víc a víc vypadat na příchod Bernáta Silvy, který odmítl jít do PSG, ač mu nabízeli lepší plat, než má deBruyne a City by dostalo až 75mil. euro ..

29.08.2022, 01:05
MarcoFCB KU420

Ty vazne veris v prichod Bernarda Silvy? Takový obrovský transfer aby se uskutecnil za 2 dny? Bernardo na 99,9 % nepřijde.

29.08.2022, 01:29

Jako že jsme je přejeli jsme viděli všichni zejo. Jen jsem chtěl napsat, že jsem patřil k těm skeptickým ohledně přestupu Raphinhi. Jsem vážně rád, jak moc jsem se spletlsmiley

Hrozně se mi líbí, jak se to na hřišti točí. Přesně v to jsem s příchodem Xaviho doufal. 343 433 a další, točení křídel, bek jde jednou po vnějšku pak zase vnitřkem, přihrávky na hrot pak zase do druhé vlny. Konečně z naší strany fakt zabavnej fotbal.

29.08.2022, 07:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat