FC Barcelona 4:0 Sevilla FC

FC Barcelona 4:0 Sevilla FC

Ve včerejší dohrávce 8. kola španělské nejvyšší soutěže vyzvala domácí Barcelona Sevillu a po gólech Luise Suáreze, Artura Vidala, Ousmana Dembélého a Lionela Messiho vyhrála před právě začínající reprezentační přestávkou s přehledem 4:0. V závěru pak ještě dva její hráči viděli červenou kartu.

Zpočátku přitom byli lepší spíše hosté, kteří se už v 11. minutě mohli ujmout vedení. Lucas Ocampos nacentroval míč Luukovi de Jongovi a jeho první pokus v utkání zneškodnil Marc-André ter Stegen. O 7 minut později měl nizozemský střelec další šanci a opět po nahrávce Ocampose.

Argentinský křídelník mu nahrával hlavou, ale tentokrát se bývalý člen kádru PSV netrefil do prostoru mezi třemi tyčemi. Barcelona se snažila odpovědět na tento tlak, ale zpočátku se jí nedařilo vytvořit jasnou gólovou příležitost a tahala za kratší konec. Vypadalo to tak na další slabší výkon.

Gerard Piqué nezpracoval míč ve vápně po přihrávce Artura Vidala a první přímý kop v podání Lionela Messiho přeletěl vysoko břevno. Ve 25. minutě byl opět v akci de Jong, jehož s obavami sledoval stoper Jean-Clair Todibo zaskakující za vykartovaného Clémenta Lengleta.

Devětadvacetiletý útočník ale minul. Naopak o 2 minuty později byl přesný Luis Suárez, jenž po centru od Nélsona Semeda, jenž opět okupoval levý kraj hřiště, překonal českého gólmana Tomáše Vaclíka akrobatickými nůžkami a za mohutného potlesku z hlediště otevřel stav zápasu. 1:0.

Barca jakoby přidala na obrátkách a do 32. minuty už to bylo 2:0. Arthur Melo zahrál míč do pokutového území, kde na hranici ofsajdu číhal Arturo Vidal a ten jej tečí poslal za Vaclíkova záda. Proběhla krátká analýza systémem VAR, která platnost trefy potvrdila.

Ve 35. minutě navýšili Blaugranas náskok už na tříbrankový a to zásluhou Ousmana Dembélého. Na počátku všeho stála ztráta míče v podání hostujícího Fernanda. Francouzský křídelník pak podnikl výpad do šestnáctky, kde si náznakem položil obránce a zavěsil na vzdálenější tyč.

Kdyby byl de Jong klinický v zakončení, mohl výsledek vypadat úplně jinak, ovšem za této konstelace se do kabin šlo se skóre 3:0. Začátek druhé půle byl pak určitě znovu lepší v podání Andalusanů, kteří se vytáhli na soupeře s vysokým presinkem. V jedné z takových akcí se opět objevil Nizozemec.

Arthur ztratil před vápnem míč, ačkoliv lze debatovat o tom, jestli to náhodou nebyl faul, a právě de Jong napálil balon do tyčky. Po čtvrthodině hry v druhém dějství se na individuální výlet vydal Leo Messi, jemuž spoluhráči nechali hodně prostoru, ale konečnou střelu chytl Vaclík.

Další příležitost k brance měli barcelonští v 67. minutě, kdy Vidal nahrál už do pokutového území Dembélému, ale ten před střelou poskočil a míč nakonec poslal vysoko nad. O 6 minut později musel kvůli zranění střídat Todibo, jehož místo zaujal uruguayský debutant Ronald Araújo.

Messiho výkon v utkání s jeho oblíbeným sokem nepatřil k nejlepší. I přesto se však dvaatřicetiletý Argentinec dostal na střeleckou listinu a to krásně proměněným přímým kopem. Závěr zápasu už spíše připomínal karetní estrádu v hlavní roli se sudím Antoniem Miguelem Mateuem Lahozem.

Ten nejprve udělil 5. žlutou kartu Piquém, jenž tak zmešká příští zápas s Eibarem. Zároveň se však očistil na El Clásico, které bude hned následovat. Po povedené střele Suáreze, kterou opět lapil Vaclík, byla udělena přísná červená karta Araújovi za údajný faul na Javiera Hernándeze.

Chicharito pádu typicky hodně přidal, ale byl poslední a tak se nedá udělení karty příliš divit. Dembélé však byl jiného názoru, přišel do hloučku diskutujících Katalánců a rukami gestikuloval, že to bylo špatné gesto. Měl to doprovodit i slovním označením arbitra jako „velmi špatného“.

Mateu Lahoz tak tasil červenou podruhé a poslal do sprch i jednoho z autorů branek, k čemuž ještě přidal další žlutou vystřídavšímu Sergiu Busquetsovi. Barcelona ale i bez dvou hráčů udržela vysoké vedení a zaznamenala 10. vítězství nad Los Nervionenses na Camp Nou v řadě.


Přehled utkání

6. října 2019, 21:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 2

FC Barcelona

4 : 0 Antonio Miguel Mateu Lahoz (Valencijské společenství)

Sevilla FC

  22' Reguilón (držení)
Suárez (Semedo) 27'  
Vidal (Arthur) 32'  
  34' Carrico (držení)
Dembélé (Arthur) 35'  
Semedo (podražení) 39'  
Dembélé (faul) 53'  
Suárez (nesportovní chování) 64'  
Messi 78'  
Piqué (nesportovní chování) 85'  
Araújo (držení) 87'  
Busquets (nesportovní chování) 88'  
Dembélé (nesportovní chování) 88'  
  90+1' Banega (podražení)
Sestava

ter Stegen - Robero, Piqué, Todibo (73' Todibo), Semedo - Arthur (65' Busquets), Vidal (70' Rakitič), F. de Jong - Messi, Suárez, Dembélé

Sestava

Vaclík - Navas, Carlos, Carrico, Reguilón - Banega, Fernando, Torres (45' Jordán) - Ocampos, L. de Jong (65' Chicharito), Nolito (45' Munir)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Ernesto to postavil krásně. Věřím, že bychom vyhráli, i kdyby De Jong nebyl v zakončení takový kopyto a zaslouženě by poslal do vedení Sevillu, byť by to samozřejmě byl boj. Zejména proto, že Piqué prohrál snad všechny souboje. Závěrečná Lahozova šaráda jde taky za ním. Už se musí dát dohromady Umtiti a někdo přijít v zimě, protože Piqué potřebuje posadit jak prase drbání.

06.10.2019, 23:04

Úvod nebol dobrý, Sevilla nás prehrávala, našťastie ale zapracovala efektivita. Trojica Arthur - De Jong - Vidal je v mojich očiach skvelá. Snáď Ernesto dnes videl, že toto je záloha do základnej jedenástky a bude ju stavať pravidelne. Obrana chybovala, hlavne Piqué, Roberto mi prišiel mimo na pravej strane, Todibo a Semedo zahrali solídne. Od útoku som čakal viac, hlavne od Lea, aj keď tam mal zopár krásnych prienikov. Zápas nám vyhrala kompaktnosť zálohy, všetci traja na výbornú. Zápas v Eibare bude taktiež veľmi dôležitým, treba sa naladiť víťazne pred Clasicom a brať 3 body.

06.10.2019, 23:18

Dneska De Jong poměrně dost naznačil jak by to mohlo v budoucnu vypadat, neskutečně vyzrálej borec. A Arturo? Jenom potvrdil to co sem psal posledně. Smekám před ním klobouk. Musím pochválit i Todiba na první zápas a hned proti silnému soupeři působil sebevědomě, škoda toho zranění, což nám komplikuje další zápas, ale možná že to repre pauza vyřeší. VAMOS smiley

06.10.2019, 23:47

Doufejme, že se mašina rozjíždí..... Jen to dohadování a z toho plynoucí červené a žluté karty si na konci už při rozhodnutém stavu mohli odpustit. Neznám přesně pravidla, o čem může rozhodovat VAR ve Španělsku, ale snad toto dohadování s rozhodčími brzy skončí.

07.10.2019, 06:58

Ten Dembélé má neskutečný styl smiley, když zrovna není zraněný, tak si vzpomene že sice s bídou ale přeci se naučil za ty roky v Barceloně aspoň pár slov ve španělštině a rovnou to tam pošle na sudího. No tak si zase chvilku nezahraje smileysmiley

07.10.2019, 11:31
Messias19 Molkovicz

Zároveň je ale vidět, že je to ještě dítě a spratek, naivně doufám, že v šatně dostal školení od spoluhráčů a trenéra... Boateng má pravdu, že je to ještě dítě... V rozhodnutým zápase takhle prskat na sudího... Rozhodčí, to je zase druhá kapitola!

07.10.2019, 12:12
PiGGy Messias19

Co taky čekat od někoho kdo vyrostl ve francouzském ghettu...

07.10.2019, 13:29
Molkovicz Messias19

Je to tak, ale nevadí aspoň třeba dostane prostor Fati, ten si na rozdíl od Dembélého sympatie zaslouží. smiley

07.10.2019, 13:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat