FC Barcelona - Antverpy: Nejlepší a nejhorší

FC Barcelona - Antverpy: Nejlepší a nejhorší

Nejlepší: Skvělý vstup do soutěže

Barceloně se vstup do letošního ročníku Ligy mistrů náramně povedl a na domácím hřišti porazila Antverpy 5:0. Tým Xaviho Hernándeze předvedl stejně jako o víkendu proti Betisu skvělý výkon a především velmi atraktivní fotbal, který si museli fanoušci užít. Hlavní hvězdou utkání byl Joao Felix, který byl na konci i zaslouženě odměněn cenou pro nejlepšího hráče utkání. Portugalský útočník totiž přihrál skvělým centrem na gól Roberta Lewandowskiho a sám dva góly vstřelil, včetně toho úvodního celého zápasu. Vypadá to, že tým si s novými posilami začíná sedat a ačkoliv byla Barcelona proti belgickému klubu jasným favoritem, toto vítězství posílí morálku v kabině i z toho pohledu, že katalánskému klubu se v Lize mistrů v posledních letech vůbec nedaří. 

Nejhorší: Opět vůbec nic

Stejně jako proti Realu Betis, tak ani zde se nedá vůbec nic vytknout. Tým byl hladový po vítězství hned od prvních minut a i když po poločase vedl 3:0, stále neměl dost, chtěl hrát a přidávat další góly a nespokojil se s vedením o tři branky.

A co bylo podle Vás nejlepší a nejhorší na zápase proti Antverpam?




Diskuze

Za mě trošku na pováženou poslední dva zápasy, jak se Cancelo stahuje na střed. Na jednu stranu tam solidně rozehrává, na druhou stranu je pravá strana úplně odříznutá. Viz minulý zápas počet útoků z pravé vs z levé strany.

Další věc, která mě překvapila, že určité úseky zapasu jsme hráli 343 s FdJ na stoperu a s Baldem a Cancelem na krajích zálohy. Celé se to jakoby posunulo o patro nahoru, když stoperi byli hodně nahoře a pivot byl vlastně mezi stopery. A vlastně to fungovalo.

20.09.2023, 13:38
absint cechoma

Mně teda vůbec nepřišlo, že bychom se byť jen občas úmyslně formovali do 343. Já tam viděl naprosto zřetelnou obrannou čtveřici a před nimi de Jonga na štítu.
Co mě však zaujalo byla Christensenova poziční hra, když se často tlačil na střed a celou levou stranu nechával jen na Baldém, čímž tam pro soupeře vznikaly doslova dálnice. Antverpy byly hodně bezzubé, každopádně silnější tým by toho asi dokázal využít.

20.09.2023, 16:17
cechoma absint

De Jong několikrát za zápas stál s balonem mezi stoperama a rozehrával. Krajní obránci byli v jedny lajně s ostatníma záložnikama. Několikrát za zápas tam stáli úplně přesně v řadách 343. Ale možná to bylo jenom tím že FdJ si pro balon rád chodí hodně dozadu a vyváží ho nahoru.

21.09.2023, 08:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat