FC Barcelona - Cádiz CF: Nejlepší a nejhorší

FC Barcelona - Cádiz CF: Nejlepší a nejhorší Foto: Patrik Janačík

Nejlepší: První vítězství a Skvělý ter Stegen

Barcelona se ve včerejším zápase proti Cádizu na vítězství poměrně nadřela. Kdo očekával hladký průběh, rozhodně byl překvapený, protože Cádiz přijel velmi dobře připraven. Hráči Xaviho Hernándeze, který musel zápas sledovat a "dirigovat" z tribuny, dlouho hledali recept na překonání skvělého Conana Ledesmy, který zneškodnil několik gólových příležitostí Barcelony a ta musela trpělivě vyčkávat, až obrana Cádizu udělá chybičku. Ta nakonec přišla v 82. minutě, kdy si Pedri naběhl za obranu a míč od Gündogana uklidil ve skluzu do sítě. V nastavení ještě upravoval skóre na konečné 2:0 Ferran Torres, jež si dokázal pohlídat ofsajdovou linii a od poloviny hřiště se řídil sám na brankáře, pohotově uklidil a pojistil týmu první vítězství v sezóně. Nic z toho by se ale nemuselo stát, kdyby v prvním poločase nepředvedl skvělý zákrok Marc-André ter Stegen. Na toho se po chybě Baldeho řítil ve 35. minutě osamocený Roger Marti, jenže kapitán v bráně Barcelony udržel klid a nájezd zneškodnil. Pokud by inkasoval, mohl by se zápas vyvíjet úplně jinak.

Nejhorší: Útočné trápení a Lewandowski z formy

Laporta v letním přestupovém okně útok neposílil a tak tým pokračuje v tom, co mu dělalo problém v loňské sezóně a to, střílení branek. V minulé sezóně si Barcelona udělala rekord v počtu vítězstvích výsledkem 1:0, což dokazuje, že potence útoku nebyla taková, jakou si všichni od Barcelony představovali a přes léto se to evidentně nezměnilo. Blaugranas se trápili minulý týden na hřišti Getafe a i nyní v neděli "doma" proti Cádizu, což jsou kluby, které by měla být Barcelona schopna porazit. V případě Getafe se to nestalo a s Cádizem měla namále. Ještě větší problém může být to, že největší útočné eso Robert Lewandowski, je evidentně bez formy. Příprava mu nevyšla a katalánské deníky psaly o slabých výkonech, které se přenesly i do začátku ligy. V utkání proti Getafe zaznamenal pouhé 2 střely a proti Cádizu 5, ale pouze jednou trefil prostor mezi tyčemi. K tomu si připsal pouze 23 přihrávek, i když byl na hřišti celých 90 minut a tým měl 75% držení míče. Barcelona potřebuje góly a potřebuje je i Lewandowski, aby se znovu dostal do pohody, protože celý tým na něho spoléhá. Jsou odehrány teprve dva zápasy, ale ani herní projev polského útočníka není nejideálnější, není to jen o gólové smůle, ale hlavně o problému se se do gólové příležitosti dostat. Šanci prolomit smůlu dostane v neděli na hřišti Villarrealu.

A co bylo podle Vás nejlepší a nejhorší na zápase proti Cádizu?




Diskuze

Reekwon
Senior editor

Dalo by se zmínit spoustu další věcí, jako třeba návštěvnost, kterou klub určitě očekával větší. Jenže to asi není úplně překvapení, vstupenky jsou trošku dražší a výhled je mnohem horší. S tímhle bude asi klub bojovat dlouho a jen tak něco lidi na ten zápas nepřitáhne.

22.08.2023, 07:13

Za mě do nejhoršího patří to, jak hraje Gavi. A to už sakra dlouho. Nevymyslí v podstatě vůbec nic a jediné, na co se v zápase soustředění je jak někoho sejmout. Nejvíc mi na tom vadí to, že když už se opře někdo i do něho, máva na rozhodčího jak na 1. máje. Jestli si zaslouží Lewa lavičku, tak Gavi by měl jít na tribunu.

22.08.2023, 19:59

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat