FC Barcelona 0:4 Real Madrid

FC Barcelona 0:4 Real Madrid

Vidina domácího double se proměnila v ostudu na Camp Nou. V první půli se hrál vyrovnaný zápas, nicméně Barcelonu srazily individuální chyby a zbytečně otevřená hra. Asi nejdůležitější El Clásico sezony tak skončilo debaklem po hattricku Karima Benzemy.

Vstup do zápasu měla lepší Barcelona, která dokázala hostující obranu několikrát rozhýbat. Už ve 3. minutě se blaugranas dožadovali penalty po ruce Alaby, ale rozhodčí usoudili, že se jednalo o přirozený pohyb a hrálo se dál. Poté měl dobrou šanci Roberto, nicméně střela se mu nepovedla. 

Ve 12. minutě na druhé straně zase ukázal Rodrygo, že i v barcelonské defenzivě budou vznikat mezery. Ovšem další desítky minut se nesly v duchu (hlavně barcelonských) faulů, zvláštního metru hlavního sudího a nepřesností. U Raphinhy končila každá akce. Do ofenzivy dokázali přinést náboj akorát Gavi a Balde.

Závěr poločasu přesto zvedl diváky ze sedaček. Ti bohužel přihlíželi, jak Lewandowski neproměnil velkou šanci a v následném protiútoku se prosadil Vinícius po asistenci Benzemy. Barcelonská záloha jako by přestala hrát a obránci si se souhrou madridských útočníků nevěděli rady.

Jak špatně pro Barcelonu skončil první poločas, tak začal i ten druhý. Laxní napadání v kombinaci s další chybou Koundého poslalo Benzemu do gólové šance, ve které se nemýlil. 

Vzápětí se snažil snížit prudkou střelou Balde, ale Courtois si připsal další úspěšný zákrok. Poté pálil mimo Araújo, když se vrhnul na ofenzivní výlet. Snížení se tedy zdálo dosažitelné, jenže v 57. minutě Kessié naprosto zbytečně fauloval Viníciuse ve vápně a z pokutového kopu Benzema zvýšil na 0:3.

Za chvíli mohl být rozdíl ještě vyšší, avšak Modrič na míč nedosáhl. Barcelonská snaha o návrat do zápasu byla marná, Torres ani Fati bez překvapení zlepšení nepřinesli. Otevřená hra navíc vyhovovala Madridu, který se lehce dostával do dalších velkých šancí. Asensia ještě vychytal Ter Stegen, ale v 81. minutě proti Benzemovi už nemohl nic dělat. Francouzský kanonýr dokonal hattrick.

Závěrečné minuty už provázely hlavně vyostřené souboje a frustrace domácích. Finále poháru si zaslouženě zahraje Real Madrid proti Osasuně.


Přehled utkání

5. dubna 2023, 21:00 Spotify Camp Nou Sport 1

FC Barcelona

0 : 4 Juan Martínez Munuera

Real Madrid

Roberto 10'  
  26' Vinícius
Gavi 26'  
  45' Vinícius (A - Benzema)
  50' Benzema
  58' Benzema (penalta)
  71' Carvajal
Torres 76'  
  81' Benzema (A - Vinícius)
Araújo 84'  
  86' Alaba
Balde 86'  
  88' Militao
Sestava

Ter Stegen - Araújo, Koundé, Alonso (66' García), Balde - Roberto, Kessié (60' Fati), Sergio, Gavi - Raphinha (66' Torres), Lewandowski

Sestava

Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modrić (87' Tchouameni) - Vinícius (86' Ceballos), Benzema (89' Nacho), Rodrygo (74' Asensio)




Diskuze

Hráč zápasu rozhodčí. Gratulace

Tak snad Perez Tebasovi tu trofej alespon na chvilku půjčí

05.04.2023, 22:57

Po zápase dvou úplně jiných poločasů jsme dostali opět vystřízlivění po několika líbivých výsledcích. Rozhodla podle mě neschopnost naší zálohy udržet tempo. Samozřejmě Real měl dnes i to štěstí, které nám chybělo.

05.04.2023, 22:58

Dvě individuální chyby, dva góly. Pak jsme se sesypali a následoval nezájem. Konečný výsledek naprosto zasloužený, takto se o trofeje nehraje.

05.04.2023, 23:01

Vůbec jsem nepobral, proč jsme po slušném prvním poločase nastoupili do druhého jak zfetovaní a až asi na pět minut kolem 65.minuty jsme po hřišti pochodovali jak šafáři a hráli naprosto odevzdaně. Přitom celou dobu stačil kontaktní gól a hned by to bylo o něčem jiném. Nejhorší poločas sezony a první větší průser Xaviho, takovou domácí prohru po takovém výkonu mu v Katalánsku nějakou dobu neodpustí a já taky ne. Ten druhý poločas nebezpečně připomínal naše výbuchy v LM, kdy jsme na dlouhé úseky hry doslova zatuhli a soupeř nám mezitím nasázel pár gólů. Je mi líto Kessieho, smutný hrdina zápasu. První poločas hrál jak král a ničil zálohu Realu, bohužel bude vše zapomenuto kvůli stupidní penaltě a výkonu celého týmu.

05.04.2023, 23:01
Tomas397 Klokanomet

👍

05.04.2023, 23:24

Rozhodčí samozřejmě otřesný, tak nakloněná rovina v Clásicu už nějakou dobu nebyla. Ale to nás neomlouvá, naopak jsem čekal, že nás to pořádně vybičuje.

05.04.2023, 23:05
Caltic8
Administrátor

Hodně velká kaňka na jinak dobré sezoně. Když vezmu v potaz, že jsme prakticky hráli o druhou největší (dosažitelnou) trofej v této sezoně a jakou máme v této sezoně bilanci v důležitých zápasech, je takový výkon na pováženou. Počínaje trenérem. Ale v jeho případě se aspoň dá vymluvit na absenci Christensena, De Jonga, Pedriho i Dembélého.

Daleko víc mě vytáčí, že dáme přes 210 milionů za čtyři hráče a všichni čtyři zahrajou strašně.
- Lewa stále bez chuti a v důležitém zápase proti kvalitnější obraně a brankáři opět k ničemu.
- Raphinha se po nedávném výrazném zlepšení asi zhulil, aby zavzpomínal na staré časy, kdy posral doslova každý balon.
- Koundé pro mě zůstává přehypovaný hráč jedné sezony, který jako stoper není schopen odehrát zápas bez hrubky.
- A do toho naskočí frustrát Torres, který má jakože oživit ofenzivu, ale místo toho akorát zdržuje hru.
- Bonusová posila: Kessié, který se zvednul podobně jako Raphinha, samozřejmě přidá nesmyslnou penaltu.

V závěru jsem doufal, že uvidím aspoň to, tak dá Viníciusovi konečně někdo pěstí, ideálně pod bradu, ale i v tom mě utkání zklamalo.

05.04.2023, 23:17
Klokanomet Caltic8

Souhlas, až na toho Lewu. On prostě musí dostat míče, sám nic neudělá. A s dnešním Raphinhou...a ostatní ty centry kopali taky někam do pole. Ostatně i Messi někdy potřeboval impuls od týmu, aby viděl, že má cenu zabrat a dnes tam ve druhém poločase nebyl ani náznak snahy zvrátit osud.

05.04.2023, 23:22
absint Klokanomet

Zase je fakt, že Lewa ve velkých zápasech pravidelně zahazuje to, co jindy s přehledem dává.

05.04.2023, 23:29
Caltic8 Klokanomet
Administrátor

Já bych naopak očekával, že to po těch čtyřech špatných měsících hecne a do šancí se probije taky trochu svým přičiněním. Navíc v závěru poločasu i tu šanci měl (byť ne tak velkou jako potom Benzema) - zase nedal a zase z toho byl klíčový moment.

Jestli máme čekat, až bude šlapat celý tým a servírovat mu jeden míč za druhým, to se od něj dobrého výkonu v těžkém zápase nedočkáme a nemůžeme pomýšlet na úspěch mimo Španělsko. Ani Real se evidentně neposere z toho, že je Lewa nejlepší střelec slabé LaLigy a jednou skoro získal Zlatý míč. Je to totéž co s naší obranou, která je "nejlepší v Evropě".

05.04.2023, 23:41
absint Caltic8

Neřekl bych, že dnes Raphinha zahrál výrazně hůř než zbytek, jen holt měl proti sobě Camavingu, jasně nejlepšího hráče na hřišti.

05.04.2023, 23:32
Caltic8 absint
Administrátor

Ne že by to snižovalo výkon Camavingy, ale Raphinha řešil špatně úplně každý souboj 1 na 1. Několikrát se zastavil s míčem v takové situaci, že měl možnost udělat kličku jenom na jednu stranu. Každé rozhodnutí mu hrozně trvalo, i provedené té kličky. A kromě toho kazil i jednoduché přihrávky.

05.04.2023, 23:47
F4BRE Caltic8

U Kessieho je to smutný, minimálně první poločas byl od něj hodně nadstandartní a v záloze obou stran vynikal. Pak jsme viděli slabej druhej poločas a absolutně zbytečnou penaltu a a výkon z prvního poločasu byl úplně smazanej.

06.04.2023, 07:41

Rozhodčí pískal dobře. Pár menších chyb, ale nic zásadního. Penalty ok. V záloze máme citelný absence a i tak jsme první půlku Real přehrávali, ale v útoku skončil Raphina vždycky na prvním hráči a Lewa je vypojenej a trochu mimo. Možná by dneska bylo lepší začít s Torresem a trojčlennou zálohou. Pak po gólu do šatny z jedinný šance jsme odešli psychicky a jak tu někdo psal, nechali vzpomenout na totální výpadky z pohárů minulých let. Přitom ani po třech gólech nebylo nic ztracenýho. Nejlepší Balde a Araujo i ten Kessie. Jdem si pro ligu. Jo a Gavi a Xavi by se měli už konečně zklidnit

05.04.2023, 23:19

Z môjho pohľadu rozhodli hlavne tieto faktory. Po prvé absencia De Jonga a Pedriho, Robertovi vôbec nevyšiel zápas, Kessie zo začiatku ok, potom už nebol nebezpečný. Po druhé dvojka Kounde - Alonso absolútne nezvládla zápas.
Je mi to ľúto, že sme doma takto vybuchli, avšak áno, absencia štyroch kľúčových hráčov základu proti rivalovi z Madridu je citeľná a nepríjemná.
Dohrajme teda La Ligu, ktorú si už nesmieme nechať ujsť. Nezabúdajme prosím, že Xavi odvádza dobrú robotu. V tejto sezóne urobil veľa dobrého a dostal tím z obrovských problémov. Real sme porazili 3x za sebou, ligu vedieme s jasným náskokom. Áno prídu pády, ale to neznamená, že sme na kolenách. Visca Barca! ✌️

05.04.2023, 23:23
Klokanomet La Pulga

Hrozně chybí i Dembélé, že se podařilo s jedním použitelným křídlem (a ještě k tomu extrémně nevyrovnaným) ukopat tolik zápasů, nemusí být vůbec pravidlem.

05.04.2023, 23:30
Melneor La Pulga

Je to jen pohár.
V daleko důležitější lize máme +12

06.04.2023, 06:22
LeDavies Melneor

Upřímě kdybych byl trenér a někdo mi řekl že to je "jen pohár" tak ho okamžitě přeřadím do B týmu... jsem extremě alergický na slova typu je to jen "evropska liga" je to jen "pohár"...

06.04.2023, 07:31
Caltic8 La Pulga
Administrátor

Samozřejmě pozice v lize z nás pořád dělá úspěšnější tým než Real, což jde bezesporu za Xavim. Taky je ale třeba říct, že Xavi nedokázal nic udělat s tou barcelonskou klasikou, totiž že když přijde pád, je rovnou na hubu. V LM, EL i CdR jsme vyhořeli, a to dost ostudně. Tohle musíme změnit. Ostatní týmy nebo věřitele klubu nebude zajímat, kdo je zrovna zraněný nebo že pořád probíhá nějaká přestavba po těžkých letech (a všechny ty další výmluvy).

Taky mě štve, že sami sobě hodíme vidle právě do té série tří výher v Clásicu. Z pěti letošních vzájemných zápasů jsem tento považoval za nejdůležitější. V lize by nám nevadilo získat v těch dvou zápasech bod. A výhra v prvním zápase poháru se tím včerejškem maže. Dá se sice namítat, že v superpoháru se přímo hrálo o trofej, ale finále poháru už by měla být formalita, přičemž tato soutěž je bezesporu důležitější.

Paradoxně jsme se včera ani nemuseli snažit vyhrát. Jenže v Clasicu má velice často hostující tým velkou výhodu. Jako se Real bojí hrát čistě pragmaticky na Bernabeu, téhož se bojí Barca na Camp Nou.

06.04.2023, 08:50

Ten druhej poločas se teda opravdu nepovedl. ::confused:: Je škoda těch absencí v tomhle dvojzápase ale bylo vidět že i když v prvním zápase chyběl celej útok, tak daleko větší problém je pro nás když chybí záloha-bez Pedriho s De jongem tam opravdu včéra nebylo nic.
Kritizovat ale nebude protože jsme táhli sérii 3 výher v EC za sebou a po tom druhym gólu se už jen dohrávalo.
Teď se hlavně nenechat tímhle ovlivnit( jde jen o pohár) a dotáhnout do konce to nejdůležitější-Titul.

Jinak to bude chtít v příští sezóně zapracovat na tom, že zase máme na jaře hromadu zranění a s tím pak k lize jen těžko můžeme hrát i poháry

06.04.2023, 06:21

Netreba robit paniku zapas blbec. Nehrali nam drufam si povedat 3 klucovy hraci. Xavi ked trosku dnes pozeral zapas dufam ze isiel po zapase za prezidentom do kancelarie a povedal ze vymeni raphinhu fatiho a torresa za 36 rocneho chodca messiho lebo ten by vyťažil s toho co raphinha mal asi 4 asistencie. Roberta povedzme si pravdu by nehral keby je pedri a a de jong zdravy.Vamos barca na la ligu😘😘😘😂🥲

06.04.2023, 06:35

Viděl jsem (naštěstí) jen první poločas a po tom, co předváděl rozhodí jsem šel raději spát s vědomím, že dnes rozhodně nepostoupíme. Spousta faulů, které se nepískají a do toho jasná penalta za ruku, kdy by se Real složil. Obhajovat to nějakou přirozenou polohou ruky je nesmysl. Přirozené bylo jen běžet. To že se rozhodl jít do skluzu a zvětšit objem těla rukou na zemi je jeho věc. Za mě je to mnohem jasnější penalta než když vyskočí do výskoku na hlavičku a náhodou mu spadne balon na ruku. Copak je přirozené skákat s rucema u těla?
Na druhou stranu jsme tu čtverku měli chytnout už na Realu, který měl drtivou převahu.
Ligu už snad dokopem s tím štěstím, které tam máme a pak se uvidí, co s tímto týmem udělá Messiáš.

06.04.2023, 07:25
absint larnel

Aaa, zase to zvětšování objemu. Zvětšit ho můžeš leda nádechem, posunutím ruky se fakt nezmění.
Jinak tyto zákroky se pár let nazpět začaly odpouštět z jednoho prostého důvodu, a sice, že stačilo trefit ruku padajícího hráče (vždycky ji má pod sebou, nemůže ji dát jinam) a byla z toho penalta. Včera to nebylo úplně čistokrevné podepření a rozhodčí se tak nejspíš mohl rozhodnout pro obě varianty s tím, že si každou z nich dokáže v pohodě obhájit.
Za tebe to možná jasnější penalta je, ne však podle pravidel. A ona se taky nabízí otázka, proč by za ruku u hranice vápna, v místě s takřka nulovou možností ohrozit bránu, měl být nařízen kop z jedenácti metrů, tzn. prakticky jasný gól. Pro mě je to vítaný posun v pravidlech (stejně jako další redukování penalt) bez ohledu na to, že zrovna včera to bylo proti nám.

06.04.2023, 10:16
larnel absint

Tyto penalty jsou přece vždy o tom, že stačí trefit ruku. Případy, kdy je ruka úmyslná je naprosté minimum. V čem je rozdíl jestli ji někdo trefí za běhu, kdy nikdo neběží s rukou u těla, výskoku, kdy musíš zvednout ruce, aby jsi vyskočil a nebo při skluzu, kdy ji zase dáš pod sebe. Je to pořád stejné. Tak ať se nepíská žádná taková a nebo všechny. Jakákoliv penalta se dá otočit a věř mi, že kdyby to bylo obráceně, tak se včera určitě píská. A nesmyslem, že v rohu vápna se ruka pískat nemá jsi to podtrhl. Centr mohl jít na malé vápno před prázdnou bránu, kdy to mohl být jasný gol. Od toho jsou tam ty čáry, kdy si musí dát obránce pozor. Naprosto jasné. Kdyby nebyl strach z případné penalty, tak v těchto prostorech hrají obránci mnohem agresivnění. Byla tam spousta situací, kdy si náš obránce hlídal balon, aby šel do zámezí, spadl a faul nebyl. Na druhé straně lítal Militao jak na leteckém dni, ještě se tomu smál a vždy to byl náš faul.

06.04.2023, 11:37
absint larnel

Rozdíl je to v tom, že při běhu nebo výskoku můžeš mít ruce u těla, resp. před tělem, což je též povoleno a takto nastřelená ruka se nepíská.
Tady ten pád bez ruky pod sebou neuděláš, a když náhodou jo, pak ještě riskuješ, že si ji zraníš.
Ještě někdy před pěti lety bylo takových "penaltových pravidel" víc, jenže s postupem času, kdy se fotbal neuvěřitelně zrychlil a s nástupem VARu by se s takovou brzy kopaly tři čtyři penalty každý zápas pravidelně. A na to by se asi nikdo dívat nechtěl. Proto to postupné "rozvolňování" vítám, a kde jinde začít než u rukou v rohu vápna a podobných situací?
Tím se dostávám k tomu nesmyslu, co tam máš dál.
Centr na malé vápno před prázdnou bránu může jít i z půlky hřiště, neměly by tedy být penalty i za ruky na polovině?
Asi sám uznáš, že šance ohrozit z rohu vápna bránu je mnohonásobně nižší než z pokutového puntíku, ostatně kolikrát jsme včera v těchto místech měli míč a kolik gólů jsme z toho dali?
Klidně ať se za takové ruky zavedou nějaké standardky ve vápně (s dnešní technologií by to už nebyl problém), ale darovat za kdejakou náhodnou teč kdejakého balonu, co letí někam do pryč na nikoho prakticky jistý gól, je přežitek z dávných dob.
A samozřejmě jsem pro zmírnění postihů i v případě dalších nastřelených rukou, které přímo neublokují střelu či přihrávku mířící na volného hráče.

06.04.2023, 14:41
larnel absint

Můžu běžet s rukama u těla? Jako tučňák? A pokud se nastřelí tato ruka, tak se většinou píska než že by se nechala být. Penalt, kdy míč spadne po hlavičce někomu na ruku je taky spousta. A kdo mu řekl, že musí padat? Mohl normálně běžet, že se rozhodl pro skluz je jeho problém.
Nesmysl, co tam mám? Jako že přestupek ve vápně je penalta a přestupek mimo je jen přímý volný kop je můj nesmysl? Nepsal jsem nic takového, že má být penalta kvůli ruce mimo velké vápno. To je snad zásadní pravidlo, které dělá fotbal fotbalem.
Já jsem opačného názoru. Když bude za každou ruku penalta, tak budou aspoň padat goly, bude to mnohem atraktivnější pro diváka, hra se změní, defenzivní týmy se budou snažit dostat do útoky, protože nikdy neví, co se tam může stát, zápas dostane další náboj a všichni budou vědět, že ruka v šestnáctce znamená penaltu. Naprosto jasné pravidlo a jednoduché. Ruka, kdy je za ní ještě vlastní tělo a balon by stejně neprošel, tak by se nepískala.
Podle tebe by se ta hranice pro penaltu změnila na malé vápno? Nesmysl. Bylo by tolik faulů a obránci by se vyplatilo mnohem častěji "zatáhnout za záchranou brzdu" než teď. Jakýkoliv souboj ve větším úhlu by skončil faulem a obránci by rozhodně ze soubojů neuhýbali a pak by to byl jen malý roh. Stačí se podívat jak málo padá gólů z nepřímého volného kopu v šestnáctce.

06.04.2023, 16:26
absint larnel

Tak já nevím, čteš vůbec, co píšu? Psal jsem něco o změně v pískání faulů?
Jsem pro omezení rukou, jelikož se fotbal jako hra od doby svého vzniku zrychlil a dnes to do těch rukou letí víceméně náhodně a většinou nejde o úmysl, jen už tomu prostě při té rychlosti nejde zabránit.
A góly z penalt pro mě jako pro diváka atraktivní nijak nejsou, ty umím dávat i já. Natož že bych pak měl za pár let oslavovat nějakého nového Messiho, který toho starého sice dorovná v počtu gólů, ovšem dvě třetiny z nich vstřelí z puntíku.

06.04.2023, 16:52
larnel absint

Nevím proč jsem to bral jako na všechny fauly, to se omlouvám a špatně jsem to pochopil. Ale i tak se v tomto neshodneme a pro mě to byla jasná penalta. Náhodně trefená ruka byla, je a bude, o nějaké rychlosti to není. Spíš jich jen VAR víc odhalí. A když bude padat více golů, tak jsem jen pro ať už je to klidně po penaltách.
A statistiky jsou od toho, aby se překonávaly. S tímto postojem by jsme ani moc Messiho oslavovat neměli protože má "jen" asi 0.9gólu na zápas ale takový Bican 1.5gólu/zápas. Proč se neoslavuje jako nejlepší hráč historie? Každá generace si bude pamatovat jako nejlepší hráče ty, které zažila. My si budeme pamatovat Messiho s Ronaldem a ti před tím si pamatují Maradonu s Pelém. A do budoucna to bude třeba Mbappé s Haalandem i kdyby dali polovinu golu z penalt nebo to jen doklepávali do prázdné. Já si budu pamatovat úžasné sola a slalomy Messiho ať už někdo dá více golů nebo nedá.

06.04.2023, 18:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat