FC Barcelona se v semifinále Copa del Rey utká s Realem Madrid

FC Barcelona se v semifinále Copa del Rey utká s Realem Madrid

První zápas se odehraje 1. a 2. března na Santiago Bernabéu a druhý zápas 4., 5. nebo 6. dubna na Spotify Camp Nou.

FC Barcelona se v semifinále letošního ročníku Copa del Rey utká s Realem Madrid. První zápas se odehraje 1. a 2. března na Santiago Bernabéu, odvetné utkání pak 4., 5. nebo 6. dubna na Spotify Camp Nou. Finále se bude hrát 6. května na stadionu La Cartuja v Seville.

Ve druhém semifinále se Osasuna utká s Athletic Clubem, přičemž oba zápasy se budou hrát 1. a 2. března v El Sadaru a 4. a 5. a 6. dubna v San Mamés.

Další setkání po Superpoháru
V této sezóně se FC Barcelona a Real Madrid střetly již dvakrát. Zápas v La Lize na Santiago Bernabéu skončil vítězstvím domácích 3:1, stejným výsledkem si Barça poradila se soupeřem ve finále španělského Superpoháru v Saúdské Arábii.

Minulá setkání v Copa del Rey
Oba giganti španělského fotbalu se spolu utkali ve 20 duelech, celkem v 35 zápasech, z nichž desetkrát vyšly oba kluby vítězně.

V semifinálové fázi se Barça a Real Madrid utkaly sedmkrát, přičemž Barça postoupila třikrát: v letech 1954, 1959 a naposledy v semifinále v roce 2019.

Tehdy Barça pod vedením trenéra Ernesta Valverdeho zpečetila své místo ve finále výhrou 3:0 na Bernabéu po remíze 1:1 v prvním zápase na Camp Nou.

Reakce na remízu
Sportovní ředitel Barçy Jordi Cruyff se vyjádřil k losu a vysvětlil, že obě strany se dobře znají, takže se odehraje jen málo překvapení, a zároveň dodal, že hrát první utkání doma "vám dává pocit kontroly nad výsledkem"


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat