FC Barcelona si připomíná 123. výročí svého založení

FC Barcelona si připomíná 123. výročí svého založení

Klub vydává videomanifest, ve kterém vystupuje město Barcelona a několik hráčů Barçy jako Robert Lewandowski, Pedri, Ronald Araujo, Sergio Busquets, Alexia Putellas a Aitana Bonmatí spolu s anonymními fanoušky.

Dnes, 29. listopadu, slaví FC Barcelona 123. výročí svého založení. Při této příležitosti klub vydává videomanifest, který zdůrazňuje jeho symbolické motto "Més que un Club" (Více než klub) a hlavní pilíře, které definují jedinečnost klubu.

Ve videu vystupují členové mužského i ženského fotbalového týmu, hráči jako Robert Lewandowski, Pedri, Ronald Araujo, Sergio Busquets, Gerard Piqué, Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro a María León, spolu s různými programy jako je například Barça Foundation a dalšími fanoušky FC Barcelona. Video se odehrává v ulicích Barcelony a jejích symbolických oblastech a zdůrazňuje úzký vztah mezi klubem a městem.

Més que un Club

Po celém světě je Barça známá jako "Més que un Club", což znamená "Více než klub". Na základě tohoto motta se v manifestu videa uvádí: "Jsme +" a "Chceme být víc". Slovo "Více" je nahrazeno znaménkem plus, které symbolizuje snahu klubu přispět společnosti a pozitivně ji ovlivnit prostřednictvím sportu. Mezi největší přínosy FC Barcelona patří její sociální angažovanost, jejímž příkladem je Barça Foundation, podpora ženského fotbalu a role žen ve sportu a každodenní práce na budování klubu, který je inkluzivnější a rozmanitější a zároveň zvyšuje povědomí o důležitosti budování spravedlivější a rovnější společnosti pro všechny.

Video zdůrazňuje i další prvky, které dělají z Barçy "víc než klub", jako je mládežnická akademie FC Barcelona La Masia, která poskytuje svým studentům cenné celoživotní vzdělání prostřednictvím sportu; jedinečný styl hry klubu, který zdůrazňuje přihrávky jako hlavní katalyzátor všeho, co se děje na hřišti; a model vlastnictví, díky němuž klub vlastní více než 142 000 členů.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat