FC Cartagena 0:2 FC Barcelona

FC Cartagena 0:2 FC Barcelona

Na podporu obětem zářijových záplav v této oblasti přijela do Cartageny katalánská Barcelona, aby zde vyplnil mezeru zapříčiněnou reprezentačními zápasy. V exhibičním mači vyhrála nad domácím celkem zásluhou branek Carlese Péreze a Alejandra Marquése 2:0.

Od první minuty se na place představili všichni členové áčka, kteří zůstali doma. Konkrétně šlo o Norberta Neta, Gerarda Piquého, Júniora Firpa, Sergiho Roberta, Carlese Aleňu a Ousmana Dembélého, k nimž se přidal i Carles Péreze, jenž pendluje mezi hlavním výběrem a rezervou.

Zajímavým bylo umístění Francouze na střed útoku. V první půli se toho moc neudálo. Hru vedl hlavně mladičký záložník Riqui Puig, který rozdával povedené přihrávky. Blízko gólu byl v 17. minutě Aleňá, ale jeho pokus gólman Esteve Peňa chytil, stejně jako pokus Dembélého o 9 minut později.

Po půl hodině hry opustili hřiště Piqué s Robertem a jejich místo zaujali Juan „Chumi“ Brandáriz a Ramón „Monchu“ Rodríguez. Krátce na to nevyužil dobrou šanci Kike Saverio a domácí mohli udeřit ve 43. minutě. Po zmatcích ve vápně skončil míč za čárou, ačkoliv mohl i v brance.

Změna stran přinesla další změny – přišel l Guillem Jaime nahradit Daniho Morera na pravé straně obrany, Álex Collado vystřídal Dembélého a Sergio Akieme Júniora nalevo. Barca začala více útočit a dominovat nad protivníkem, což se proměnilo ve střely Collada, Saveria a Péreze.

Byl to právě poslední křídelník, který otevřel skóre. V 64. minutě vybojoval Puig míč, který nakonec našel rodáka z Granollers a ten překonal Peňu v bráně. Chvíli na to došlo k další hráčské rošádě – Puig a Saverio šli ze hřiště a jejich místo zaujali Ferrán Sarsanedas s Alejandrem Marquésem.

Pro prvně jmenovaného ale neměl zápas dlouhého trvání, jelikož po silné ráně od protivníka musel jít dolů a místo něj naskočil Jandro Orellana. V 75. minutě se další pěknou střelou prezentoval Pérez, nicméně tentokrát se brankář nenechal překonal. Po chvilce pak nechal střídal Hirokiho Abeho.

Katalánci stále pokračovali v kontrole nad otěžemi utkání a byli odměněni v 88. minutě. To se na levé straně dobře prezentoval Akieme a předal míč Marquésovi, jenž jej umístil za záda gólmana Peňi. Jednalo se o poslední zápis do historie utkání a tak se narodila výhra 2:0 se spousta debuty.


Přehled utkání

13. listopadu 2019, 19:00 Cartagonova, Cartagena

FC Cartagena

0 : 2

FC Barcelona

  64' Pérez (Puig)
  88' Marqués (Akieme)
Sestava

E. Peňa - Uriel, Andujar, Ayala, Fucile - Jara, Verza, J. Vera, Sanz Garro - Lucas, Elady

Sestava

Neto - Morer (46' Jaime), Piqué (37' Chumi), Araújo, Firpo (46' Akieme) - Puig (67' Sarsanedas - Orellana), Roberto (37' Monchu), Aleňá - Pérez (76' Abe), Dembélé (46' Collado), Saverio


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat