Ferencvárosi TC 0:3 FC Barcelona

Ferencvárosi TC 0:3 FC Barcelona

I po pátém utkání Ligy mistrů je Barcelona stoprocentní! V Maďarsku o svém vítězství rozhodla během půlhodiny. Góly si připsali Antoine Griezmann, Martin Braithwaite a Ousmane Dembélé.

Barcelona nastoupila bez Messiho, Coutinha, De Jonga i Ter Stegena a absence prvních dvou jmenovaných tak vepředu dala prostor čtveřici Trincao, Griezmann, Dembélé - Braithwaite. Hosté od začátku zápasu dominovali, a tak ofenzivní hráči (s výjimkou Trincaa) při podpoře beků Desta a Alby byli hodně vidět.

První půlhodinu byl favorit nebezpečný hlavně po centrech, čemuž se nelze divit – vždyť na hřišti byla tentokrát hned dvě klasická křídla, jejichž práci navíc často suplovali zmiňovaní krajní beci. Právě Alba ve 14. minutě posla do vápna pěkný centr, na jehož konci se blýskl Griezmann patičkou a úvodní brankou.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat – ve 20. minutě se znovu nalevo uvolnil Dembélé a adresátem jeho pasu byl pro změnu Braithwaite, který měl po dobře načasovaném náběhu už poměrně snadnou úlohu. 

Dánský forvard se podílel také na třetím gólu, protože po Fimpongově faulu na něj rozhodčí okamžitě nařídil penaltu. Braithwaite se chopil míče, ovšem jen aby ho nezištně předal Dembélému, který pokutový kop s přehledem proměnil. I v následujících minutách se Braithwaite tlačil do zakončení, avšak to mu do konce poločasu už nevyšlo. Přesto s průběhem prvního dějství mohla být Barcelona nadmíru spokojená.

Ve druhém poločasu Barcelona pochopitelně zařadila nižší rychlostní stupeň a Koeman postupěn poslal do hry Firpa, De Jonga, Aleňu, Puiga a Konrada. Ferencváros ve 49. minutě naznačil, že by se chtěl do zápasu vrátit, ale pak zase přišla pasáž, kdy byla nebezpečná spíše Barça. 

Dembélému, který dvakrát pláchl obráncům, ale nevycházelo mu zakončení a Trincaovi ani přihrávka. V 73. minutě musel perfektní zákrok tasit brankář Neto proti hlavičce Baturiny, na opačné straně vzápětí zahodil tutovku Trincao. Gólem neskončila ani situace 2 na 1 poté, co Puig vypíchl míč na půlce, protože Dembélé místo střely volil přihrávku, za kterou se stihl vrátil obránce Blažič. 

Gól tedy už nepadl, ač na obou stranách šance byly. Tu poslední měl opět Dembélé, který to po pasu Puiga zkoušel dobře lobem, ale balon skončil vedle brány.


Přehled utkání

2. prosince 2020, 21:00 O2 TV

Ferencvárosi TC

0 : 3

FC Barcelona

  14' Griezmann (A - Alba)
  20' Braithwaite (A - Dembélé)
Sigér 28'  
  28' Dembélé (penalta)
  30' Busquets
  70' Trincao
Sestava

Dibusz - Botka, Blažič, Frimpong, Dvali, Heister (64' Lovrencsics) - Isael, Sigér (64' Laidouni), Somália, Uzuni (71' Baturina)- Nguen (71' Mak)

Sestava

Neto - Dest, Mingueza, Lenglet (65' Aleňa), Alba (46' Firpo) - Pjanič, Busquets (46' De Jong) - Trincao, Griezmann (65' Puig), Dembele - Braithwaite (80' Konrad)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Díky, Bartomeu, za Serginasmiley tenhle příchod se za jeho vládnutí fakt povedl. Opět palec nahoru - Mingueza a Dembelé. Griezmann a Braithwaite opět po gólu... jojo takhle bych si představoval 💙❤️ uvidíme, jak se změní hra proti Cádizu v sobotu, dneska to byla povinnost vyhrát. Visca Barça

02.12.2020, 22:58

Pardon, ale musím být trošičku za pesimistu.

První poločas naprostá paráda, ťukec jako za starých časů, napadaní , rychlost všechno..
Naprosto chápu proč ve druhém poločase nastoupili a hráli tak na 50%, už bylo rozhodnuto a proč se v kdesi v Maďarsku zranit, ale sakra.. když už se do těch tutovek dostaneme, musí se proměňovat.. už jen pro zvýšení sebevědomí.. Ten zápas měl prostě skončit 0:6, klidně i výš..

Busquets v prvním poločase jasně ukázal že už na to nemá, první žlutá karta a jeho pomalá hra absolutně nezapadá do současné Barcelony. Aleňa a Puig to ve druhém krásně oživili.. škoda že Riqui není větší soubec viz. přihrávka Dembelému.

Bohužel největší zklamání Trincao, přijde mi strašně přemotivovaný, dribling ale i přihrávky celkem ok, ale to zakončení je tristní.. odehrál celý zápas proti Maďarskému týmu, měl se ukázat ale bohužel zklamal, obávám se že teď si to bude muset vydřít na tréninku aby dostal ještě vůbec šanci.
Hurá porazit ty primadony z Juve.

02.12.2020, 23:03
clen_0548 DaweLUL

Pjanič taky teda nemusel hrát celý zápas. zbytečný nákup

03.12.2020, 07:23

Trincao, další André Gomes?Snad se zvedne.Dembelé,Dest smileysmileysmiley

02.12.2020, 23:04

První poločas super jak proměňování šancí tak i předvedenou hrou, bohužel busquets už nejspíš vše dobré za sebou 😕, zklamání hlavně na straně trincao! Hráč, kteří s míčem umí ale bohužel přihrávky a zakončení marnotrapnost premotivovany nebo nevím. Puig snad dostane víc prostoru a na míči víc sebevědomí. Palec nahoru Dembele, Braitwait, Dest, Griezman a dnes i Alba zaslouží, celkově první poločas srdíčko plesalo nad hrou 👏❤️⚽🍀 snad budeme pokračovat dále a vítězit 👏

02.12.2020, 23:13

Nesmíme zapomínat na to, že to byl Ferencváros, každopádně je fajn vidět, že Puig i Alena dokážou do hry něco přinést. Dembele, tomu když se chce dokáže do hry přidat krásnej prvek toho entertainmentu, nevím jak dlouho to ještě bude předvádět Messi, ale Dembele by mohl být příslib. Navíc je tak rychlej, že i rychlí vedle něj vypadaj nerychlí.

03.12.2020, 07:25
MarcoFCB F4BRE

Chápem, je rychlý smiley

03.12.2020, 08:38

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat