FIFA zveřejnila nominace na ceny The Best, v té hlavní budou o prvenství usilovat Messi, van Dijk a Ronaldo

FIFA zveřejnila nominace na ceny The Best, v té hlavní budou o prvenství usilovat Messi, van Dijk a Ronaldo

Světová fotbalová konfederace FIFA včera oznámila nominované hráče a hráčky v boji o další individuální ocenění, tentokrát to, které má za cíl konkurovat Zlatému míči. Ve vlajkové anketě se o vítězství poperou jako obvykle Lionel Messi s Cristianem Ronaldem a s nimi Virgil van Dijk.

Dne 23. září se dozvíme, kdo se stane držiteli letošních The Best FIFA Awards. Zatímco mezi ženami bude triumfovat někdo úplně nový, v mužské sekci se bude po loňském úspěchu Luky Modriče snažit o znovudobytí svého prvenství Cristiano Ronaldo, jenž má na svém kontě dvě trofeje.

Z prvního úspěchu v této anketě, která funguje od roku 2016, se mohou těšit Lionel Messi a Virgil van Dijk, jenž se nedávno stal hráčem sezony podle UEFA. Co se trenérů týče, k finalistům Ligy mistrů Mauriciovi Pochettinovi a Jürgenu Kloppovi se přidal třetí do party z Premier League, Josep Guardiola.

Trojice nominovaných na The Best FIFA Men’s Player (zdroj: fifa.com)

Držitelkou The Best FIFA Women’s Player se může stát jedna z mistryň světa a to Megan Rapinoeová s Alex Morganovou a nebo Lucy Bronzeová z anglického výběru, jež byla v očích UEFA zvolena hráčkou sezony. Mezi kouči nechybí Phil Neville, Sarina Wiegmanová a Jill Ellisová.

Trojice nominovaných na The Best FIFA Women’s Player (zdroj: fifa.com)

Poprvé se pak bude udělovat cena i nejlepší brankářce, což je u mužů post, který se hodnotí poslední dva ročníky. O letošní triumf poměří síly Brazilci Alisson Becker s Edersonem Moraesem a Marc-André ter Stegen. U zástupkyň něžného pohlaví pak Hedvig Lindahlová, Christiane Endlerová a Sari van Veenendaalová.

Trojice nominovaných na The Best FIFA Women’s Goalkeeper (zdroj: fifa.com)

Puskásovu cenu může získat jeden z trojice Leo Messi (za svůj dloubák proti Betisu v LaLize ze dne 17. března), Juan Fernando Quintero (díky ligové brance za River Plate proti Racingu 10. února) a Daniel Zsori (pro trefu za Debrecén proti Ferencvárosu z 16. února). O držiteli ocenění pro nejkrásnější gól roku rozhodne porota složená z legend sportu.

Premiéru zažije také nejlepší jedenáctka mezi že po vzoru mužské varianty (nominace čítající pětapadesát fotbalistů/fotbalistek spatří světlo světa 4. a 5. září). Chybět nebude ani fanouškovská cena, kde může veřejnost hlasovat pro Silviu Greccovou z Brazílie, příznivce nizozemské reprezentace žen a Justa Sáncheze z Uruguaye. Milánský galavečer pak proběhne v Teatro all Scala.


Zdroje: fifa.com



Diskuze

marek99
Senior editor

Puskás už sa neudeľuje pri ceremónii Zlatá lopta?

Už je tých ocenení toľko že to človek nestíha sledovať.

03.09.2019, 11:35
Pajinos marek99

ne, Zlatý míč je nějaké 3 roky zpátky pod správou magazínu France Football a tam se předává pouze ten ... kdežto FIFA má těch ocenění, které vytvořila v návaznosti na rozdělení, více a spadá tam Puskás

03.09.2019, 11:52

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat