Figo: Když se cítíte nedocenění, pak vás může zaujmout nabídka odjinud

Figo: Když se cítíte nedocenění, pak vás může zaujmout nabídka odjinud

Luis Figo se na sociální síti Instagram zúčastnil živého interview s dalším bývalým ex-madridistou a mistrem světa z roku 2006, Fabiem Cannavarem, v němž nechal nahlédnout pod pokličku svého kontroverzního úprku z Barcelony do Realu Madrid.

Luis Figo strávil celkem pět sezon v dresu Barcelony a byl jednou z největších klubových hvězd. To všechno se ale změnilo v létě roku 2000, kdy modro-bordový trikot vyměnil za ten zářivě bílý, který už od nepaměti nosívají rivalové z Realu Madrid. Fanoušci Barcy to brali jako velezradu a z oblíbence tribun se rázem stal terč nadávek a výhružek.

Letos v červenci, konkrétně pak pětadvacátého, přijde na řadu 20. výročí od Portugalcovy prezentace na stadionu Santiaga Bernabéa a i při té příležitosti se rozhodl si krátce pohovořit s kolegou, jenž také oblékal barvy Bílého baletu, italským stoperem Fabiem Cannavarem. Platformou vzájemné debaty byla oblíbená síť Instagram.

Bylo to velmi důležité, avšak obtížné rozhodnutí. Opustil jsem město, kde jsem se cítil velmi dobře, nicméně pokud se necítíte ohodnocen tak, jak byste měli být, pak vás může zaujmout nabídka od jiného klubu. Velkokluby si jsou podobné a pouze lidé, kteří je tvoří, jsou jiní. Do Realu jsem přišel v době, kdy se měnil prezident a začátky nebyly snadné.

Všechno pro mě bylo nové, ale díky pomoci od spoluhráčů jsem se velice dobře adaptoval,“ pravil dnes sedmačtyřicetiletý a více než stodvacetinásobný portugalský reprezentant Figo, jenž před angažmá v Katalánsku působil v domácím Sportingu Lisabon a po anabázi ve španělském hlavním městě okusil štaci v Itálii, konkrétně pak v Interu Milán.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

jakoby si přitom nešlo vybrat nějaký normálnější celek, ne, rovnou k rivalům a ještě to obhajovat smileytakový Thiago šel do Bayernu a pro mě jako jejich příznivce to bylo určitě jednodušší na skousnutí, než vidět někoho, komu roky fandíte, v barvách úhlavního nepřítele ... pak se nelze divit ani té prasečí hlavě

04.05.2020, 14:52
Migueli
Systémový administrátor

A ta kapitánská páska byla co? Šlo ti jen o prachy.

04.05.2020, 16:08
Tarja Migueli

Tak víš co, každému je to jasné a myslím, že i jemu, ale na tvrdo ti to nikdy neřekne. Nějak to okecat musel. smiley

05.05.2020, 13:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat